Η Captain Marvel, η νέα ταινία στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel καταφθάνει τον επόμενο μήνα στις αίθουσες και αναμενόμενα σε εξέλιξη βρίσκονται διάφορες ενέργειες για την προώθησή της.

Μία από αυτές ξεχωρίζει αφού η Marvel δημιούργησε την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας στα πρότυπα που υπήρχαν τη δεκαετία του 90. Ο λόγος είναι ότι και τα τεκταινόμενα στην ταινία διαδραματίζονται την ίδια δεκαετία στην οποία κρίνοντας από τα trailers που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, οι σχετικές αναφορές είναι αρκετές. Η ιστοσελίδα πάντως που έχει δημιουργήσει η Marvel αναμένεται να ξυπνήσει αναμνήσεις σε όσους «έζησαν» τα πρώτα αυτά χρόνια του Internet όπου οι συνδέσεις dial-up με ταχύτητα έως 28.8kbps (αν όλοι οι πλανήτες ήταν ευθυγραμμισμένοι) ήταν ο κυρίαρχος τρόπος σύνδεσης. 

Σύμφωνα με μηχανικό της Marvel, η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε στο πρόγραμμα Frontpage της Microsoft το οποίο αποτελούσε ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα γι' αυτό το σκοπό τη συγκεκριμένη εποχή. Μάλιστα είναι γνωστό ότι πολλές ιστοσελίδες που είχαν δημιουργηθεί στο Frontpage, εμφάνιζαν σημαντικά προβλήματα σε browsers όπως το Netscape Navigator, εκτός του Internet Explorer. Η επιστροφή στο παρελθόν δεν αφορά μόνο τον τρόπο δημιουργίας της ιστοσελίδας, αφού η Marvel επέλεξε σύμφωνα με τον ίδιο μηχανικό να τη φιλοξενήσει στην υπηρεσία Angelfire. 

 

Για τη ίδια την ιστοσελίδα τα λόγια περιττεύουν αφού αυτή κάνει ότι μπορεί για να εντυπωσιάσει τον επισκέπτη της με τους τρόπους που ήταν διαθέσιμοι τότε. Έτσι διακρίνεται για τις χρωματιστές γραμματοσειρές που αναβοσβήνουν, τα animated gif, το guestbook, τα ψυχεδελικά background και φυσικά ένα counter που εμφανίζει το σύνολο των επισκέψεων που έχει δεχθεί.

Η ταινία Captain Marvel καταφθάνει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 7 Μαρτίου.

  • Like 4