Η Blizzard, αποφάσισε να ακυρώσει το φετινό συνέδριο των θαυμαστών της, το BlizzCon.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την απόφασή στον ιστότοπό της, αναφέροντας ότι αυτή έρχεται μετά από προσεκτική εξέταση όλων των δεδομένων του τελευταίου έτους. Αντί να διοργανώσει τη μεγάλης κλίμακας εκδήλωση, η Blizzard σχεδιάζει να συμμετέχει σε μικρότερες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του έτους, συμπεριλαμβανομένων εμφανίσεων σε εμπορικές εκθέσεις όπως η Gamescom.

Το 2024 αποτελεί σημαντικό έτος ορόσημο για την Blizzard, καθώς σηματοδοτεί την 20ή επέτειο του εξαιρετικά δημοφιλούς MMORPG της, World of Warcraft. Για να γιορτάσει αυτό το γεγονός, η εταιρεία σχεδιάζει πολλαπλές παγκόσμιες εκδηλώσεις. Επιπλέον, η Blizzard πρόκειται να μοιραστεί ενημερώσεις σχετικά με το 10ο expansion του World of Warcraft, με τίτλο The War Within, καθώς και το πρώτο expansion για το Diablo IV, με τίτλο Vessel of Hatred.

Παρά την ακύρωση του BlizzCon φέτος, η εταιρεία διαβεβαίωσε τους οπαδούς ότι η εκδήλωση θα επιστρέψει στο μέλλον. Η Blizzard εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την επαναφορά του BlizzCon τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα θα εξερευνήσει διαφορετικές μορφές εκδηλώσεων.

Η χρονιά που πέρασε ήταν σίγουρα περιπετειώδης για την Blizzard, με την εταιρεία να υφίσταται σημαντικές αλλαγές. Η Microsoft ολοκλήρωσε -μετά από πολύ κόπο- την εξαγορά της Activision Blizzard έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο εκδότης αντιμετώπισε νομικές μάχες που σχετίζονται με την εξαγορά τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία βίωσε επίσης μια αναδιοργάνωση της ηγεσίας της, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Bobby Kotick, να παραιτείται μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στο τιμόνι της εταιρείας.

Το BlizzCon, το οποίο αποτελεί βασικό γεγονός για την εταιρεία από το 2005, αντιμετώπισε αρκετές ακυρώσεις με την πάροδο των ετών. Το 2020, η εκδήλωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά επέστρεψε σε διαδικτυακή μορφή. Ωστόσο, το 2022, η BlizzCon ακυρώθηκε και πάλι εν μέσω συνεχιζόμενων αγωγών για παρενόχληση στο χώρο εργασίας σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Η εκδήλωση επανήλθε το 2023.

Η απόφαση να ακυρωθεί το BlizzCon 2024 έρχεται σε μια εποχή που η βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών απολύσεων και οικονομικών δυσκολιών. Νωρίτερα φέτος, η Microsoft απέλυσε 1.900 υπαλλήλους της Activision Blizzard και του Xbox, σηματοδοτώντας ένα από τα μεγαλύτερα μεμονωμένα γεγονότα απολύσεων στον κλάδο των βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία δύο χρόνια. Η ακύρωση της BlizzCon ακολουθεί επίσης τη διακοπή μιας άλλης αξιοσημείωτης εκδήλωσης βιντεοπαιχνιδιών, της E3, η οποία ακυρώθηκε οριστικά φέτος μετά από 30 χρόνια.

  • Haha 2