Η Atari που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των gamer σε προηγούμενες δεκαετίες, προσπαθεί εδώ και καιρό να παραμείνει στην επικαιρότητα.

Πριν λίγους μήνες, κοντά στο τέλος του Ιανουαρίου, η Atari ανακοίνωνε πως βρίσκεται σε συνεργασία με κατασκευαστική εταιρία για το σχεδιασμό gaming ξενοδοχείων. Αρκετό καιρό πιο πριν, είχαμε μάθει και για το Ataribox το οποίο μετονομάστηκε σε Atari VCS, μία κονσόλα που θα κυκλοφορούσε τον Μάρτιο του 2020, αλλά τελικά θα τη δούμε τον Ιούνιο λόγω κορωνοϊού. Η τελευταία είδηση από το στρατόπεδο της Atari, έχει να κάνει με την αναβίωση ενός θρυλικού παιχνιδιού. Το Pong, το οποίο όμως αλλάζει μορφή και γίνεται…RPG.

Στο Pong Quest ο βασικός στόχος του παίχτη είναι να σώσει τον κόσμο του Pong, ερχόμενος αντιμέτωπος με χαρακτήρες και αντικείμενα από άλλα θρυλικά παιχνίδια της Atari όπως το Asteroids και το Centipede. Οι μάχες θυμίζουν κάτι από RPG αφού θα μπορεί κάποιος να προσαρμόσει τόσο τις διάσημες τετράγωνες μπάλες του Pong όσο και τα ρούχα και τον εξοπλισμό που θα έχει στην κατοχή του.

Το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει σε PC (μέσω Steam), PS4, Switch και Xbox One κάποια στιγμή αργότερα αυτή την περίοδο με τιμή στα $15. Προφανώς το παιχνίδι δεν απευθύνεται σε αυτούς που αναζητούν μία ανατρεπτική gaming εμπειρία όπως στα Final Fantasy ή Skyrim αλλά σε αυτούς που είχαν κάνει δεύτερο σπίτι τους τα ουφάδικα. Σε κάθε περίπτωση, με αυτή τη χαμηλή τιμή, ίσως η Atari τελικά πετύχει το σκοπό της, αφού από περιέργεια και μόνο αρκετοί θα είναι αυτοί που θα αγοράσουν το παιχνίδι.

Engadget

  • Like 5