Έφτασε η ώρα να μάθουμε περισσότερα για το PlayStation 5, με τη Sony να ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει online παρουσίαση αύριο 18 Μαρτίου στις 6.00μμ ώρα Ελλάδος.

Στην παρουσίαση η οποία θα μεταδοθεί μέσω του PlayStation Blog, ο Mark Cerny, System Architect της κονσόλας όπως και του PlayStation 4, θα προχωρήσει στη δημοσιοποίηση αρκετών σημαντικών στοιχείων της νέας κονσόλας όπως την αρχιτεκτονική του συστήματος αλλά «και το πως αυτή θα διαμορφώσει το μέλλον των videogames». Μέχρι σήμερα, η Sony έχει προχωρήσει στη δημοσίευση ελάχιστων πληροφοριών γύρω από το PS5 μεταξύ των οποίων και στο λογότυπο που αυτό θα διαθέτει ενώ παραμένει άγνωστο αν θα επιλέξει την αυριανή ημέρα για να επιδείξει και τον τελικό σχεδιασμό της κονσόλας.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, γνωρίζουμε ότι το PS5 θα διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή που θα στηρίζεται στην τρίτη γενιά των Ryzen επεξεργαστών της AMD, καθώς και μια custom GPU η οποία θα στηρίζεται με τη σειρά της στην αρχιτεκτονική Radeon Navi και πάλι της AMD. Το 4K gaming στα 60 αλλά και στα 120Hz θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο όπως και η παρουσία SSD που θα κάνει πολύ πιο γρήγορη την εκκίνηση του παιχνιδιού απ' ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Επιβεβαιωμένη είναι και η υποστήριξη 8K gaming, 3D audio, με την κονσόλα να καταναλώνει σημαντικά λιγότερη ενέργεια σε σχέση με το PS4 όταν θα βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής.

Η παρουσίαση της Sony έρχεται λίγα 24ωρα μετά την δημοσιοποίηση των πλήρη τεχνικών χαρακτηριστικών του Xbox Series X, με τα οποία γνωρίζουμε ότι η επερχόμενη κονσόλα της Microsoft θα στηρίζεται σε οκταπύρηνο Zen 2 επεξεργαστή της AMD, 16GB μνήμη, AMD RDNA2 GPU, 1TB NVME SSD και με συνολική ισχύ 12 teraflops.

  • Like 2
  • Thanks 1