Ο Jim Ryan, διευθύνων σύμβουλος της Sony Interactive Entertainment και επικεφαλής του PlayStation, ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί το Μάρτιο του 2024. 

Από την 1η Απριλίου 2024, ο Hiroki Totoki, σημερινός πρόεδρος και COO της Sony Group Corporation, θα αναλάβει ως προσωρινός διευθύνων σύμβουλος.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ryan δήλωσε: "Μετά από 30 χρόνια, αποφάσισα να αποσυρθώ από την SIE τον Μάρτιο του 2024. Μου άρεσε πολύ να έχω τη δουλειά των ονείρων μου σε μια ξεχωριστή εταιρεία, δουλεύοντας με σπουδαίους ανθρώπους και συνεργάτες. Αλλά το να ζω στην Ευρώπη και ταυτόχρονα να εργάζομαι στη Βόρεια Αμερική έχει γίνει όλο και πιο δύσκολο. Αισθάνομαι προνομιούχος που εργάστηκα σε προϊόντα που άγγιξαν εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως- το PlayStation θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου. Είμαι πιο αισιόδοξος από ποτέ για το μέλλον της SIE".

Ο Ryan εργάζεται στη Sony εδώ και 28 χρόνια, ξεκινώντας το 1994 στο ευρωπαϊκό τμήμα της, όπου κατείχε διάφορους ηγετικούς ρόλους, μεταξύ των οποίων ως επικεφαλής των παγκόσμιων πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Το 2019 διαδέχθηκε τον John Kodera στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Sony Interactive Entertainment. Ο Ryan επέβλεψε το λανσάρισμα του PlayStation 5, το οποίο αντιμετώπισε περιορισμούς στη διαθεσιμότητα, όμως τώρα έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια μονάδες από τον Ιούλιο του 2022. 

Ο Ryan έχει πρωταγωνιστήσει στη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ της Microsoft και της Sony σχετικά με την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard. Νωρίτερα φέτος, δημοσοποιήθηκαν σχόλια όπου ο Ryan διαψεύδει τη δημόσια θέση της Sony ότι η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει την πρόσβαση του PlayStation στα παιχνίδια της Activision.

Εν όψει της αποχώρησης του Ryan, ο Totoki θα γίνει πρόεδρος της Sony Interactive Entertainment τον Οκτώβριο του 2023. Με την ανάληψη της θέσης του προσωρινού CEO, ο Totoki θα συνεργαστεί στενά με τον CEO του Sony Group, Kenichiro Yoshida, και την ηγεσία της SIE για να χαράξει τη μελλοντική κατεύθυνση του PlayStation, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης του διαδόχου του Ryan.

Ο Ryan αφήνει πίσω του την κληρονομιά της επίβλεψης της ανάπτυξης του PlayStation σε έναν κολοσσό του gaming. Ο διορισμός ενός νέου διευθύνοντος συμβούλου θα είναι ζωτικής σημασίας καθώς το PlayStation αναμένεται να πρωτοστατεί στις αλλαγές που έρχοντα στη βιομηχανία. Η αποχώρηση του Ryan ολοκληρώνει μια λαμπρή καριέρα στο τιμόνι του PlayStation. Στο μέλλον, οι Totoki και Yoshida θα πρέπει να εξασφαλίσουν μια ομαλή μετάβαση, συνεχίζοντας παράλληλα τη δυναμική του PlayStation στην επόμενη εποχή του.

  • Thanks 1