Τις τελευταίες ημέρες, αίσθηση έχουν δημιουργήσει οι πληροφορίες από αξιόπιστες ιστοσελίδες ότι η Microsoft σχεδιάζει να δημοσιεύσει αποκλειστικά παιχνίδια του  Xbox σε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Η εταιρεία είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι θα μοιραστεί σύντομα το "όραμά της για το μέλλον του Xbox". Αυτή η αποκάλυψη θα γίνει τελικά κατά τη διάρκεια του Xbox podcast στις 15 Φεβρουαρίου, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Phil Spencer, Sarah Bond και Matt Booty, τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη του gaming τμήματος της Microsoft.

Οι εικασίες κυμαίνονται από τίτλους του Xbox όπως το Hi-Fi Rush και το Starfield που θα κυκλοφορήσουν στο Nintendo Switch και το PlayStation 5 αντίστοιχα, ενώ άλλες πληροφορίες φέρνουν και το επερχόμενο Indiana Jones στο PS5. Αν και σπάνια, οι κάτοχοι των πλατφορμών έχουν φέρει στο παρελθόν κορυφαία τους παιχνίδια σε αντίπαλα συστήματα, όπως η Sony που δείχνει τα τελευταία χρόνια την αγάπη της για τα PC ενώ η Microsoft έχει ήδη φέρει κάποια αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox στο Switch.  

Παρ' όλα αυτά, ορισμένοι οπαδοί ερμήνευσαν αυτές τις φήμες ως την πλήρη έξοδο της Microsoft από τον χώρο των κονσολών. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, ο Spencer δήλωσε πρόσφατα στους εργαζομένους ότι το Xbox παραμένει προσηλωμένο στο hardware, παρά τις όχι εντυπωσιακές πωλήσεις των Series X/S σε σχέση με άλλα συστήματα τελευταίας γενιάς. Επιπλέον, η συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, το Game Pass, εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να στηρίζεται σε Xbox κονσόλα, για όποιο θέλει να εκμεταλλευτεί πλήρως όλες τις δυνατότητες που παρέχει.

Θα πρέπει να επισημανεθεί ότι τα έσοδα του τμήματος Xbox για το δεύτερο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 49% εξαιτίας της εξαγοράς της Activision. Τα πρόσφατα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα εσόδων και κερδών εντυπωσίασαν επίσης. Ωστόσο, το τμήμα παιχνιδιών προχώρησε σε εκτεταμένες απολύσεις, με 1.900 ακόμη περικοπές θέσεων εργασίας που ανακοινώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων ομάδων από το Xbox, την Activision και την Bethesda.

Η κυκλοφορία δημοφιλών παιχνιδιών του Xbox σε πρόσθετες πλατφόρμες έχει νόημα, σε ότι αφορά την αύξηση των εσόδων και το αντιστάθμισμα του κόστους  ανάπτυξης, με τον κίνδυνο υπονόμευσης της κονσόλας Xbox να είναι όμως μεγάλος. 

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερο φως στις προθέσεις της Microsoft θα χυθεί αυτή την Πέμπτη στις 10:00μμ ώρα Ελλάδος όταν και θα μεταδοθεί το σχετικό podcast στο επίσημο κανάλι του Xbox στο YouTube αλλά και σε όλες τις γνωστές πλατφόρμες podcast. Παρά τα υγιή οικονομικά της, η εταιρεία θα μπορούσε να ακολουθήσει μια στρατηγική cross-platform first-party games για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της. 

  • Like 1