Για πρόσβαση στα παιχνίδια ο χρήστης πρέπει να εγκαταστήσει μία beta έκδοση του Microsoft Edge.

Το Steam Deck μπορεί πλέον να λειτουργήσει και ως μία φορητή συσκευή για πρόσβαση στο Xbox Cloud Gaming, με την προϋπόθεση βέβαια ο χρήστης να κάνει κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις. Η ιστοσελίδα The Verge αναφέρει ότι η Microsoft έφερε την υποστήριξη του Xbox Cloud Gaming στο Steam Deck μέσω μιας beta έκδοσης του Edge browser. Ο χρήστης θα πρέπει να εκτελέσει ορισμένες εντολές στη γραμμή εντολών μετά την εγκατάσταση του Edge αλλά μετά θα μπορεί να παίξει παιχνίδια όπως το Halo Infinite, δεδομένου ότι έχει και μια γρήγορη σύνδεση στο Internet.

Η Community Manager, Missy Quarry, κατέστησε σαφές ότι αυτό ήταν «μόνο η αρχή» του gaming στον Edge, υποδηλώνοντας ότι η εμπειρία παιχνιδιού μπορεί να βελτιωθεί. Η ομάδα της Microsoft είναι ανοιχτή σε σχόλια σχετικά με τον Edge αλλά και την εμπειρία του Xbox Cloud Gaming.

Η Microsoft έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ενέργειάς της τις τελευταίες ημέρες στην υποστήριξη του Steam Deck. Και εκτός από αυτό επιβεβαίωσε πως παιχνίδια όπως τα Deathloop και Psychonauts 2 παίζουν σωστά. Από την πλευρά της η Valve ενεργοποίησε τη βασική υποστήριξη των Windows προσφέροντας προγράμματα οδήγησης.

Πάντως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Microsoft θα υποστήριζε το Steam Deck παρά το ότι χρησιμοποιεί μια πλατφόρμα που βασίζεται στο Linux. Η Microsoft όχι μόνο κερδίζει χρήματα από τη συνδρομή Xbox Game Pass Ultimate, αλλά θα κάνει τους χρήστες να δοκιμάσουν τον Edge και παιχνίδια που διαφορετικά μπορεί να αγνοούσαν. Αυτό που μπορεί να χάσει η εταιρεία σε άμεσες πωλήσεις των Windows θα μπορούσε ενδεχομένως να το κερδίσει σε μακροπρόθεσμους πελάτες.

  • Like 5
  • Thanks 2