Το Νοέμβριο του 2011, η Google παρουσίαζε την υπηρεσία Google Music η οποία δίνει την ευκαιρία σε κάθε χρήστη να ανεβάσει στο cloud έως 20.000 mp3, στα οποία θα είχε πρόσβαση από την android ή iOS συσκευή του, από όπου και να βρισκόταν, πάντα χωρίς χρέωση.

Με σημερινή του ανακοίνωση, η Google υπερδιπλασιάζει το όριο των τραγουδιών που μπορεί κάποιος να έχει αποθηκευμένα στην υπηρεσία, με τον αριθμό να φτάνει πλέον τις 50.000, καλύπτοντας τις περισσότερες μουσικές συλλογές των χρηστών. Από τη στιγμή που ένα mp3 ανέβει στην υπηρεσία, έχετε πρόσβαση σ' αυτό μέσα από την εφαρμογή του Google Music, η οποία παράλληλα διαθέτει και μια συλλογή 30 εκατομμυρίων τραγουδιών από τα οποία μπορείτε να συμπληρώσετε τη συλλογή σας αγοράζοντας τα άλμπου ή μεμονωμένα τραγούδια που επιθυμείτε.

 

Παραμένει πάντα η δυνατότητα "κατεβάσματος" των τραγουδιών σας στον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής προκειμένου να είστε σε θέση να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική χωρίς να υπάρχει ανάγκη σύνδεσης με το Internet. Η αποθήκευση των τραγουδιών γίνεται ξεχωριστά από τις άλλες συνδρομητικ΄ς υπηρεσίες της Google που σχετίζονται με τη μουσική όπως το All Access και το YouTube Music Key.

 

Link.png Site: Google Play Music

Link.png Site: Android Official Blog