Έχοντας παρουσιάσει προσφάτως τη νέα της εταιρική ταυτότητα, η Intel συνεχίζει την εσωτερική αναδιοργάνωση αποχωρόντας από την αγορά των αποθηκευτικών χώρων και flash memory, διατηρώντας όμως την τεχνολογία Optane.

Χθες ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε την πώληση του τμήματος SSD στην SK Hynix με έδρα τη Σεούλ, με το ποσό των 9 δισ. δολαρίων, μια συμφωνία που περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες της Intel στο χώρο των NAND SSD καθώς και του σχετικού εργοστασίου στην περιοχή Νταλιάν, βορειοανατολικά της Κίνας.

Σε επίσημη δήλωσή του, ο CEO της Intel, Bob Swan, αναφέρει ότι η κίνηση αυτή θα επιτρέψει στην εταιρεία του να δώσει μεγαλύτερη προτεραιότητα στις επενδύσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα σε τεχνολογίες που μπορούν να φέρουν σημαντικά οφέλη στους πελάτες αλλά και πιο «ελκυστικές αποδόσεις στους μετόχους». Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα χρειαστεί αρκετό χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί από τη στιγμή που πρέπει να προηγηθεί η κυβερνητική έγκριση, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει πριν τα τέλη του 2021.

Έχοντας προχωρήσει πρόσφατα και στην πώληση του 5G τμήματός της στην Apple με το ποσό του 1 δισ. δολαρίων, η Intel κάνει σαφές ότι θέλει να εστιάσει τις προσπάθειές της στην αγορά των επεξεργαστών και των data center όπου και παραμένει πολύ δυνατή με υψηλό μερίδιο. 

  • Like 1