Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sharp Corporation, Robert Wu, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια μίας πρόσφατης τηλεδιάσκεψης/ενημέρωσης με αναλυτές για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, ότι το τμήμα οθονών της Sharp εμπλέκεται στην έρευνα και ανάπτυξη μίας οθόνης που προορίζεται για χρήση σε μία επόμενης γενιάς παιχνιδοκονσόλα.

Ο κ. Robert Wu φρόντισε βεβαίως να μην κατονομάσει τον πελάτη της Ιαπωνικής εταιρείας (η οποία ανήκει στην Ταϊβανέζικη Foxconn Technology Group😞 «Δεν μπορώ να σχολιάσω λεπτομέρειες σχετικές με συγκεκριμένους πελάτες, αλλά πράγματι, όσον αφορά τη παιχνιδοκονσόλα, έχουμε συμμετάσχει στο στάδιο της έρευνας και της ανάπτυξης της». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι οι όποιες πληροφορίες σχετικά με τη παιχνιδοκονσόλα αφαιρέθηκαν από το υλικό της παρουσίασης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης. Η Sharp πρόκειται να ξεκινήσει τις γραμμές παραγωγής πάνελ LCD σε πιλοτική φάση μέχρι του τέλος αυτού του οικονομικού έτους.

jAVY0LJUplUSCD7e.jpg

Δεδομένης της μυστικότητας που περιβάλλει αυτήν την επιχειρηματική συνεργασία και του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου για τη νέα οθόνη LCD που προορίζεται για χρήση σε μία συσκευή παιχνιδιών, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και αναλυτές της βιομηχανίας παιχνιδιών εκτιμούν ότι ο «ανώνυμος» πελάτης της Sharp δεν είναι άλλος από την Nintendo.

Η Sharp προμηθεύει με πάνελ LCD 6,2 ιντσών στην κανονική κονσόλα Nintendo Switch (2017). Η Samsung αποτελεί την προμηθευτή της οθόνης 7 ιντσών που βρίσκεται στο Nintendo Switch OLED (2021) ενώ η InnoLux κατασκευάζει την οθόνη LCD 5,5 ιντσών του εισαγωγικού μοντέλου Nintendo Switch Lite (2019).

TphBso0p57gLRLNS.jpg

Σύμφωνα με φήμες, η παιχνιδοκονσόλα Switch επόμενης γενιάς μπορεί να βρίσκεται στα τελικά στάδια της ανάπτυξης της, ωστόσο δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, ενημέρωσε τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα ότι το νέο hardware αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά τον Απρίλιο του 2024.

  • Like 4