Ένα από τα καλύτερα wearable παρουσιάζει στην IFA η γαλλική Withings η οποία ανήκει πλέον στην Nokia μετά την εξαγορά του Απριλίου.

Συνεχίζοντας να δίνει έμφαση στην κατασκευή έξυπνων ρολογιών που συνδυάζουν όμως κλασσική εμφάνιση και λειτουργίες που συναντάμε σε wristbands, το νέο Steel HR της Withings έρχεται να αποτελέσει συνέχεια του Activité Steel, με ανανεωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αρχικά η εμφάνιση του Steel HR παραπέμπει εκ πρώτης όψης σε ένα κλασσικό ρολόι, με στρογγυλό σχήμα και κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι. Κυκλοφορώντας σε δύο μεγέθη, 36 και 40 χιλιοστών, μετά από έντονη παρατήρηση θα καταλάβετε την παρουσία μιας μικρής ψηφιακής οθόνης. Αυτή εμφανίζει διάφορες πληροφορίες μεταξύ των οποίων ειδοποιήσεις αλλά και τις κλασσικές πληροφορίες όπως πόσα βήματα έχουμε κάνει καθημερινά, θερμίδες που κάψαμε και διάφορα άλλα στατιστικά γύρω από την καθημερινή μας δραστηριότητα.

 

P1080453.jpg


P1080456.jpg

 

Πολύ περισσότερα δεδομένα εμφανίζει η εφαρμογή Health Mate για το smartphone μας, μέσω της οποίας μπορούμε να ακολουθήσουμε επιπλέον συγκεκριμένα προγράμματα γυμναστικής. Εκεί είναι δυνατή και η μέτρηση των καρδιακών μας παλμών, αφού το Steel HR διαθέτει σχετικό αισθητήρα. Σε άλλα χαρακτηριστικά του νέου smartwatch, η Withings αναφέρει εντυπωσιακή αυτονομία 25 ημερών αν έχουμε ενεργοποιημένο συνεχώς τον αισθητήρα καρδιακών παλμών, ενώ με περιορισμένη χρήση του η αυτονομία του Steel HR ξεπερνά τον ένα μήνα. Η μαγνητική φόρτιση επιτρέπει την εύκολη σύνδεση με τον φορτιστή.

 

Κυκλοφορεί μέσα στο μήνα με τιμή $180 για το μοντέλο με κάσα διαμέτρου 36 χιλιοστών και $200 για το μοντέλο των 40 χιλιοστών.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2016 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ