Οι λάτρεις των Surface laptop έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες διάφορες δυσάρεστες εκπλήξεις.

Η αβεβαιότητα γύρω από το μέλλον της σειράς φορητών υπολογιστών της Microsoft, ειδικά μετά την αποχώρηση του Panos Panay, έχει αφήσει πολλούς να αναρωτιούνται αν το τμήμα θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με τα Windows Phone.

Παρά την αποχώρηση του Panay, η Microsoft επιβεβαίωσε δημοσίως τη δέσμευσή της στο Surface. Είναι προφανές ότι η εταιρεία έχει προχωρήσει σε ένα εξορθολογισμό των προτάσεων της σειράς Surface προκειμένου να επικεντρωθεί στα βασικά προϊόντα, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει την περιορισμένη δραστηριότητα από την ομάδα Surface κατά τη διάρκεια του 2023. Έτσι παρά τις μικρές αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά, η Microsoft δεν προχώρησε φέτος σε νέα μοντέλα Surface Pro και Surface Laptop, τα best seller των Surface.

Πηγές του Windows Central αναφέρουν ότι η Microsoft σχεδιάζει ουσιαστικές ενημερώσεις για τις δύο αυτές σειρές. Οι σχετικές ενημερώσεις αναμένεται να περιλαμβάνουν σημαντικές αναβαθμίσεις, όπως βελτιωμένο σχεδιασμό, νέα χαρακτηριστικά και επεξεργαστές επόμενης γενιάς Intel 14th-Gen και Qualcomm X Series. Οι νέες συσκευές, που αναμένεται να ανακοινωθούν την άνοιξη, προβάλλονται ως τα πρώτα PCs επόμενης γενιάς της Microsoft, για την εποχή του AI.

Για πρώτη φορά, τόσο το Surface Pro όσο και το Surface Laptop θα προσφέρονται με επιλογές Intel και Arm, κάθε μία εξοπλισμένη με τεχνολογία NPU (neural processing unit) επόμενης γενιάς. Οι εκδόσεις Arm, που θα τροφοδοτούνται από μια προσαρμοσμένη παραλλαγή των νέων τσιπ Snapdragon X Series της Qualcomm, προκαλούν ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Η Microsoft αναφέρεται εσωτερικά σε αυτές τις συσκευές Arm επόμενης γενιάς, ως υπολογιστές "CADMUS". Οι νέες υπολογιστές είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την επερχόμενη έκδοση των Windows, με την κωδική ονομασία Hudson Valley, και θα ενσωματώνουν πολλές από τις εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς που αναπτύσσει η Microsoft για την έκδοση των Windows το 2024.

Η Microsoft τοποθετεί τα CADMUS PCs ως ισχυρό ανταγωνιστή του Apple Silicon, διαθέτοντας συγκρίσιμη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, επιδόσεις και ασφάλεια. Τα επερχόμενα Surface Pro και Surface Laptop αναμένεται να είναι μεταξύ των πρώτων CADMUS PCs που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά το επόμενο έτος, πριν από τη νέα έκδοση των Windows που έχει προγραμματιστεί για αργότερα το 2024.

Το Surface Laptop 6 πρόκειται να υποστεί σχεδιαστική ανανέωση, με λεπτότερα πλαίσια, στρογγυλεμένες γωνίες οθόνης και πρόσθετες θύρες. Αυτό σηματοδοτεί την πρώτη σχεδιαστική ανανέωση για τη σειρά Surface Laptop, μετά από πολλά δηλαδή χρόνια. Το Surface Laptop 6 θα συνεχίσει να προσφέρεται σε δύο μεγέθη, αλλά το μικρότερο μοντέλο θα διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερη οθόνη 13,8 ιντσών, από την οθόνη 13,5 ιντσών του Surface Laptop 5. Το μεγαλύτερο μοντέλο θα διατηρήσει την οθόνη 15 ιντσών.

Το Surface Laptop 6 θα προσφέρει επίσης ένα ευρύτερο φάσμα θυρών, συμπεριλαμβανομένων δύο θυρών USB-C, μιας θύρας USB-A και της μαγνητικής θύρας φόρτισης Surface Connect. Άλλες προσθήκες περιλαμβάνουν ένα απτικό touchpad (πιθανότατα εξοπλισμένο με τεχνολογία Sensel) και ένα ειδικό κουμπί Copilot στο Touch πληκτρολόγιο για εύκολη πρόσβαση στο Windows Copilot.

Το Surface Laptop 6 εξελίσσεται σε μια σημαντική ενημέρωση για τη σειρά προϊόντων της Microsoft, έχοντας στο στόχαστρό του κυρίως τον ανταγωνισμό με το MacBook Air.

Από την άλλη, το επερχόμενο Surface Pro πρόκειται επίσης να λάβει σημαντική ενημέρωση, αν και όχι τόσο εκτεταμένη όσο το Surface Laptop 6. Οι πιο αξιοσημείωτες βελτιώσεις για το Surface Pro 10 σχετίζονται κυρίως με την οθόνη του. Αυτή αναμένεται να είναι πιο φωτεινή και να υποστηρίζει περιεχόμενο HDR, παρέχοντας μια πιο ζωντανή και δυναμική εμπειρία προβολής. Θα διαθέτει επίσης μια νέα αντι-ανακλαστική επίστρωση, η οποία θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των αντανακλάσεων και θα βελτιώνει την ορατότητα υπό διάφορες συνθήκες φωτισμού. Επιπλέον, η οθόνη θα διαθέτει στρογγυλεμένες γωνίες, προσθέτοντας μια μοντέρνα πινελιά στο σχεδιασμό. Οι συγκεκριμένες βελτιώσεις έχουν ως στόχο να αναβαθμίσουν την εμπειρία του χρήστη και να θέσουν νέα πρότυπα για τη σειρά Surface Pro. 

  • Like 1