Τις πρώτες πληροφορίες για το Office 2019 έδωσε η Microsoft στο συνέδριο Ignite που διεξήχθη στο Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επόμενη μεγάλη έκδοση της καλύτερης σουίτας εφαρμογών γραφείου, θα κυκλοφορήσει μέσα στο β' εξάμηνο του επόμενου έτους και όπως πάντα θα περιλαμβάνει το Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook, ενώ οι εταιρικές εκδόσεις θα περιλαμβάνουν τον Exchange, το SharePoint και το Skype for Business που μελλοντικά θα αντικατασταθεί από το Microsoft Teams. Παραδοσιακά, η Microsoft θα διαθέσει νωρίτερα και συγκεκριμένα στα μέσα της χρονιάς, τις πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις.

 

Σε ότι αφορά τα νέα χαρακτηριστικά του Office 2019, η Microsoft αναφέρει αρχικά ότι θα περιλαμβάνει νέες δυνατότητες για τους χρήστες αλλά και τους IT που δεν είναι έτοιμοι ακόμα για τη μετάβαση στο cloud. Ένα από αυτά είναι η βελτιωμένη υποστήριξη ψηφιακών γραφίδων που θα κάνουν τη χρήση τους πιο «φυσική» με τις εφαρμογές του Office, υποστηρίζοντας διάφορα tilt effects, ευαισθησία πίεσης κ.α. Το Excel θα αποκτήσει νέες φόρμουλες και διαγράμματα για καλύτερες αναλύσεις δεδομένων ενώ το PowerPoint θα διαθέτει δύο νέα animation για παρουσιάσεις με τις ονομασίες Morph και Zoom.