Είναι γεγονός ότι με την πρόσφατη είσοδο της Valve και στο χώρο του Linux, το gaming στην γνωστή πλατφόρμα ανοιχτού λογισμικού δεν θα αντιμετωπίζει πλέον εμπόδια.

Λέγεται όμως ότι και οι χρήστες Linux θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε μια native έκδοση της γνωστής σουίτας εφαρμογών γραφείου της Microsoft.

 

Πηγή του Phoronix ανέφερε κατά την διάρκεια του FOSDEM (Free Open-Source Developers' European Meeting) στις Βρυξέλλες την προηγούμενη εβδομάδα, ότι η Microsoft εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να διαθέσει έκδοση του Office για το Linux καθώς αυξάνεται συνεχώς το ποσοστό υιοθέτησης του από τα desktop συστήματα.

 

Κάτι τέτοιο όντως αληθεύει, δεδομένου ότι μεγάλες κυβερνητικές υπηρεσίες και οργανισμοί που έχουν στραφεί στο Linux, είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το LibreOffice ή το OpenOffice, που δεν το θεωρούν τόσο αξιόπιστο, όσο τη λύση της Microsoft που είναι επί πληρωμή. Η εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσει κανείς το Office μέσω του Wine ή του CrossOver.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα build του Linux για Office υπάρχει ήδη στα εργαστήρια της εταιρείας, αλλά άγνωστο παραμένει σε τί στάδιο βρίσκεται η υλοποίησή του. Άλλωστε αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του, σε ακόμη περισσότερες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του Android και του iOS.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51580-microsoft-said-to-be-considering-a-native-version-of-office-for-linux.html[/url]']techspot.com