Το τέλος των Windows 10 Mobile πλησιάζει. Είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι η τεχνική υποστήριξη για το mobile λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα σταματήσει στις 10 Δεκεμβρίου του 2019 (αύριο δηλαδή).

Τώρα όμως, μάθαμε και την ημερομηνία «end-of-life» των apps του Office για τα Windows 10 Mobile: 12 Ιανουαρίου του 2021. Από τις 12 Ιανουαρίου της μεθεπόμενης χρονιάς, η γνωστή σουίτα εφαρμογών γραφείου, που συμπεριλαμβάνει τα Word, Excel, Powerpoint και OneNote, δεν θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας, bug fixes ή γενικότερα τεχνική υποστήριξη. Τα apps θα συνεχίσουν να λειτουργούν, όπως επιβεβαίωσε η Microsoft, ωστόσο δεν θα είναι δυνατή η εγκατάσταση τους σε νέες συσκευές.

«Εξαιτίας της απουσίας αναβαθμίσεων ασφαλείας, συνιστούμε, εφόσον επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε τo Office στο κινητό, να μεταβείτε στις τελευταίες εφαρμογές Microsoft Office σε ένα iOS ή Android κινητό» δήλωσε ο Senior Product Marketing Manager της Microsoft για το Office, Bill Doll.  

Η ανακοίνωση δεν αποτελεί έκπληξη. Τα Windows 10 Mobile αποτέλεσαν μία εμπορική αποτυχία και η Microsoft έχει να κυκλοφορήσει νέο smartphone Lumia εδώ και αρκετά χρόνια.

Η πλατφόρμα αποσύρεται σιγά, σιγά, και σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και η υποστήριξη για τις εφαρμογές της Microsoft. Οι περισσότεροι χρήστες έχουν προετοιμαστεί για αυτή την ημέρα, και λίγοι έχουν απομείνει με κάποια ενεργή συσκευή Windows 10 Mobile στην κατοχή τους. Άλλωστε ακόμα και η ίδια η Microsoft «αγκάλιασε» το λειτουργικό σύστημα της Google για χάρη ενός dual-screen, Android-powered mobile μέλλοντος.  

Engadget