Οι δημιουργοί του δημοφιλούς Opera web browser, κατέθεσαν μήνυση εναντίον πρώην εργαζομένου και συμβούλου, με την αιτιολογία της αποκάλυψης εμπορικών μυστικών στην ανταγωνίστρια Mozilla. Η εταιρεία διεκδικεί αποζημίωση ύψους $3.4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για τον Trond Werner Hansen, μουσικό και σχεδιαστή από το Όσλο. ο Hansen εργαζόταν για την εταιρεία από το 1999 ως το 2006, ενώ επέστρεψε σε αυτή ύστερα από δικο της αίτημα το χρονικό διάστημα 2009 έως 2010. Θεωρείται η κινητήρια δύναμη και ο υπεύθυνος για πολλές καινοτομίες του Opera browser, όπως η περιήγηση με tabs, το speed dial, οι χειρονομίες ποντικιού και η ενσωματωμένη αναζήτηση.

 

Η Opera κάνει λόγο για ένα video της Mozilla στο οποίο εμφανίζεται ο Hansen. Ο ίδιος συνεργάστηκε με τη Mozilla τον περασμένο χρόνο, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας ένα πρότυπο browser για το iPad, με την κωδική ονομασία Junior. Στο video σύμφωνα με την Opera ο Hansen μιλά σχετικά με το Junior project κάνοντας λόγο τεχνολογίες που η ίδια αναπτύσσει αυτή τη χρονική περίοδο.

 

Link.png Site: http://thenextweb.com/insider/2013/04/29/opera-claims-former-employee-gave-away-trade-secrets-to-mozilla-sues-him-for-3-4m[/url]']thenextweb.com