Μάλιστα, έχουν υψηλότερες απαιτήσεις από τα ίδια τα Windows 11.

Αν και τα Windows 11 διατίθενται ήδη χωρίς την πολλά υποσχόμενη υποστήριξη για εφαρμογές Android από το Amazon App Store, η Microsoft ανακοίνωσε την πρώτη έκδοση για Insiders στο Beta κανάλι των Windows 11 που τις συμπεριλαμβάνει.

Η πρώτη αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη μόνο για χρήστες των ΗΠΑ με τη Microsoft να σημειώνει πως ίσως οι χρήστες θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τις λειτουργίες virtualization στον υπολογιστή τους ούτως ώστε να λειτουργήσουν οι εφαρμογές. Η beta παρέχει πρόσβαση σε 50 εφαρμογές Android, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών, εκπαιδευτικών εφαρμογών αλλά και της εφαρμογής Kindle. Η Microsoft δήλωσε πως θα κυκλοφορήσει νέες εφαρμογές για τους Windows Insiders  τους «επόμενους μήνες».

Οι εφαρμογές Android που τρέχουν στα Windows 11 δεν θα μοιάζουν με εφαρμογές Windows, αλλά θα υποστηρίζουν «βασική ενσωμάτωση» με το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στο Action Center για ειδοποιήσεις αλλά και στην εφαρμογή Clipboard. Η Microsoft αναφέρει επίσης ότι «πολλές ρυθμίσεις προσβασιμότητας των Windows θα είναι διαθέσιμες και για τις εφαρμογές Android», χωρίς όμως να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές.

Οι επίσημες απαιτήσεις συστήματος για την εκτέλεση εφαρμογών Android είναι ελαφρώς υψηλότερες από τις ήδη «περιοριστικές» απαιτήσεις των Windows 11. Αρχικά, ο υπολογιστής του χρήστη θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 8GB μνήμης RAM αντί για 4GB αλλά και δίσκο SSD αντί για σκληρό δίσκο. Όσον αφορά τον επεξεργαστή, ο κάτοχος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον Intel Core i3 8ης γενιάς ή νεότερο, AMD Ryzen 3000 ή νεότερο ή Qualcomm Snapdragon που διαθέτουν κάποιες συσκευές με Windows ARM. Οι απαιτήσεις στον επεξεργαστή φαίνεται να αποκλείουν συστήματα με AMD Ryzen 2000 και μερικά τσιπ χαμηλότερων επιδόσεων όπως Celeron και Pentium, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν η Microsoft θα επιβάλλει τελικά αυτές τις επιπλέον απαιτήσεις.

  • Like 1