Η κυβέρνηση της Ελβετίας απαγόρευσε κάθε είδους εκδήλωση με περισσότερα από 1000 άτομα. Ως εκ τούτου, η έκθεση αυτοκινήτου ακυρώνεται.

Όπως πρόσφατα η έκθεση MWC αλλά και το συνέδριο προγραμματιστών F8 του Facebook, θύμα του κορωνοϊού πέφτει και η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης αφού ακυρώθηκε οριστικά για φέτος. Η κυβέρνηση της Ελβετίας μάλιστα, απαγόρευσε εκδηλώσεις με την παρουσία περισσότερων από 1000 ατόμων, κάτι που θα ισχύσει τουλάχιστον έως και τις 15 Μαρτίου.

Η έκθεση η οποία θα άνοιγε τις πόρτες της στις 3 Μαρτίου, ήδη έχει αρχίσει να ενημερώνει τους κατασκευαστές, σύμφωνα με το BBC και τον Theo Leggett.

Η ακύρωση της έκθεσης αποτελεί τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για τη διοργανώτρια αρχή αλλά και για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η έκθεση της Γενεύης είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο, με τους κατασκευαστές να επενδύουν σημαντικά ποσά για την παρουσία τους εκεί αλλά και για την παρουσίαση νέων μοντέλων. Μάλιστα  στη φετινή έκθεση θα έκαναν ντεμπούτο τόσο το i4 της BMW, το Prophecy της Hyundai αλλά και το Precept της Polestar.

Αναφορά σε κείμενο

Λυπούμαστε για αυτή την κατάσταση, αλλά η υγεία όλων των συμμετεχόντων αποτελεί τη βασική προτεραιότητα των εκθετών μας. Πρόκειται για περίπτωση ανωτέρας βίας και τεράστια απώλεια για τους κατασκευαστές που έχουν επενδύσει μαζικά στην παρουσία τους στη Γενεύη. Ωστόσο είμαστε πεπεισμένοι ότι θα καταλάβουν αυτή την απόφαση.

Πριν την ανακοίνωση της ακύρωσης, λέγονταν πως η έκθεση θα πραγματοποιηθεί αφού είχαν σχεδιαστεί τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του εκθεσιακού κέντρου. Μάλιστα, είχε ενημερωθεί όλο το προσωπικό ώστε να αποφεύγουν άτομα που δείχνουν άρρωστα ή ακόμη αν οι ίδιοι δεν νιώθουν καλά να καθίσουν στο σπίτι.

Η διοργανώτρια αρχή έκανε λόγο για σημαντικές οικονομικές ζημιές που θα εκτιμηθούν τις επόμενες ημέρες ενώ διασφάλισε πως τα χρήματα από τα εισιτήρια που ήδη έχουν αγοραστεί, θα επιστραφούν στο ακέραιο.

Έως και σήμερα στην Ελβετία, 15 άτομα πάσχουν από τον κορωνοϊό ενώ άλλοι 100 βρίσκονται σε καραντίνα.

Engadget

  • Sad 1