Καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν στην υιοθέτηση της τεχνολογίας φόρτισης της Tesla, η BP ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει υπερταχείς φορτιστές της εταιρείας αξίας 100 εκατομμυρίων δολαρίων για το δίκτυο bp pulse της.

Η συμφωνία σηματοδοτεί την πρώτη της Tesla με ανεξάρτητο πάροχο φόρτισης EV. 

Η BP με έδρα το Λονδίνο σχεδιάζει να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε υποδομές φόρτισης EV στις ΗΠΑ μέχρι το 2030 ενώ το δίκτυο bp pulse θα αρχίσει να εγκαθιστά φορτιστές Tesla 250 κιλοβάτ το 2024. Οι τοποθεσίες θα περιλαμβάνουν υφιστάμενες τοποθεσίες bp pulse σε πρατήρια καυσίμων BP, Amoco και Thorntons, TravelCenters of America και τοποθεσίες Gigahub σε αεροδρόμια. Μεγάλες πόλεις όπως το Χιούστον, το Φοίνιξ, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και η Ουάσινγκτον θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα λάβουν τους αναβαθμισμένους φορτιστές.

Το hardware της Tesla θα επιτρέπει ταχύτητες φόρτισης από 10% έως 80% σε περίπου 30 λεπτά. Οι φορτιστές είναι συμβατοί με οχήματα που χρησιμοποιούν το North American Charging Standard (NACS) και το Combined Charging System, επιτρέποντας τη χρήση τους σε EVs που δεν ανήκουν στην Tesla. 

Όπως και το δίκτυο Supercharger της Tesla, έτσι και οι σταθμοί bp pulse θα αναγνωρίζουν και θα χρεώνουν αυτόματα τα συνδεδεμένα οχήματα, επιτρέποντας τη λειτουργία plug-and-charge.

Φέτος, η BMW, η Ford, η GM, η Honda, η Hyundai, η Jaguar Land Rover, η Mercedes-Benz, η Nissan, η Polestar, η Rivian, η Toyota, η Volvo και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ανακοίνωσαν σχέδια για την ενσωμάτωση του προτύπου φόρτισης NACS της Tesla και την αξιοποίηση του δικτύου Supercharger από το 2025. 

«Στην Tesla, έχουμε ως γνώμονα να επιτρέψουμε εξαιρετικές εμπειρίες φόρτισης για όλους τους ιδιοκτήτες EV», δήλωσε η διευθύντρια υποδομών φόρτισης της Tesla, Rebecca Tinucci. Αυτό αποτελεί την πρώτη άμεση συνεργασία της Tesla με έναν ανεξάρτητο πάροχο φόρτισης για την επέκταση του δικτύου της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BP pulse, Richard Bartlett, δήλωσε ότι η ενσωμάτωση του «κορυφαίου στον κλάδο hardware της Tesla είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις φιλοδοξίες μας για φόρτιση υψηλής ταχύτητας και ανοικτής πρόσβασης». 

Η συμφωνία αναδεικνύει το μεταβαλλόμενο τοπίο των EV καθώς η Tesla ανοίγει την τεχνολογία της. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες συσπειρώνονται γύρω από ένα κοινό πρότυπο ταχείας φόρτισης, ενώ τα δίκτυα φόρτισης ενσωματώνουν την ίδια πρόταση για να επεκτείνουν την πρόσβαση. Αυτού του είδους η συνεργασία συμβάλλει στην προώθηση της ταχείας ανάπτυξης της υποδομής που απαιτείται για να καταστεί δυνατή η υιοθέτηση των EV από ολοένα και μεγαλύτερο κοινό.

  • Like 4