Απ' ότι φαίνεται, η Tesla το ξανασκέφτηκε και αφαίρεσε τη «ρήτρα μεταπώλησης» που έδινε τη δυνατότητα στην εταιρεία να υποβάλλει αγωγή ενάντια στον ιδιοκτήτη ενός Cybertruck που θα επιχειρούσε να μεταπωλήσει το όχημα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών.

Η εταιρεία αξίωνε έως και 50 χιλιάδες δολάρια από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη του Cybertruck θα επιχειρούσε να το μεταπωλήσει χωρίς την άδεια της εταιρείας. Η πώληση του ημιφορτηγού-pickup ξεκινά στις 30 Νοεμβρίου και η ρήτρα μεταπώλησης προστέθηκε στους όρους του συμβολαίου πριν μόλις μία εβδομάδα. Στη ρήτρα μάλιστα υπήρχε και μία παράγραφος, που έλεγε ότι η Tesla ενδέχεται να απαγορεύσει στους μεταπωλητές που θα πουλήσουν το Cybertruck σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών από το να ξαναγοράσουν όχημα της (περισσότερες λεπτομέρειες για τη ρήτρα μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Είναι προφανές, ότι η εταιρεία είχε στόχο να αποτρέψει τη σπέκουλα και την χωρίς όρια κερδοσκοπία ορισμένων (οι τιμές μεταπώλησης ενδέχεται να φτάσουν σε πολύ υψηλά επίπεδα επειδή το όχημα σε πρώτη φάση θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό) ωστόσο μετά από επικρίσεις και αρνητικά σχόλια αποφάσισε να το ξανασκεφτεί και αφαίρεσε τη λεγόμενη «ρήτρα μεταπώλησης» από το συμβόλαιο απόκτησης του Cybertruck, δίνοντας απόλυτη ελευθερία στους ιδιοκτήτες να κάνουν ότι θέλουν με το όχημα που απέκτησαν.

Η ιστοσελίδα Electrek που πρώτη ανέφερε την κατάργηση της «ρήτρας», επισημαίνει ότι ο όρος στο συμβόλαιο ήταν παράξενος και δεν θα έπρεπε να υπάρχει εξαρχής. Δεν είναι πάντως ένας όρος που δεν έχουμε ξαναδεί. Ορισμένες εταιρείες όπως οι Ferrari, Porsche και Ford χρησιμοποιούν τέτοιες ρήτρες μερικές φορές για να σιγουρευτούν ότι τα οχήματα τους που φέρουν τεχνολογία ή σπάνιους και ακριβούς κινητήρες δεν θα πέσουν στα χέρια ανταγωνιστών σύντομα. Το Cybertruck δεν αναμένεται να μπει σε μαζική παραγωγή πριν από το 2025, οπότε είναι πιθανό η Tesla να ήθελε να αποθαρρύνει τους μεταπωλητές από το να πουλήσουν έναντι πολύ υψηλού αντιτίμου το όχημα εκμεταλλευόμενοι αυτή τη συγκυρία. Όπως και να είχε, η αυτοκινητοβιομηχανία άλλαξε γνώμη. 

Η Tesla παρουσίασε το Cybertruck το 2019 ωστόσο οι πρώτοι πελάτες θα παραλάβουν το ηλεκτρικό ημιφορτηγό-pickup σε μία ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 30 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αναφορές, τον περασμένο Ιούλιο, η Tesla έλαβε περίπου 1,9 εκατομμύρια παραγγελίες για το Tesla Cybertruck, με κάθε πελάτη να καλείται να καταθέσει προκαταβολή $100. Τον ίδιο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι η ζήτηση για το Cybertruck «έχει ξεφύγει».