Μετά από πολλές καθυστερήσεις, η νέα πρόταση της Tesla ενδέχεται να βρίσκεται σύντομα στην αγορά.

Το Cybetruck ακόμη δεν έχει προλάβει καλά-καλά να βγει από τη γραμμή παραγωγής όμως ο Ίλον Μασκ φαίνεται πως έχει αφήσει ήδη πίσω του το νέο ηλεκτρικό ημιφορτηγό και στρέφει πλέον την προσοχή του στο Tesla Roadster, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται εδώ και πολύ καιρό.

Σε ανάρτησή του στο Χ, ο Μασκ αναφέρει πως "Απόψε, ενισχύσαμε δραστικά τους σχεδιαστικούς στόχους για το νέο Tesla Roadster". Μάλιστα, συνόδευσε την πληροφορία αυτή με την τολμηρή πρόβλεψη πως "Δεν πρόκειται να υπάρξει ξανά αυτοκίνητο σαν κι αυτό, αν θα μπορούσε καν να το περιγράψει κανείς ως αυτοκίνητο".

Σύμφωνα με το Μασκ, η Tesla συνεργάζεται με μια άλλη εταιρία του, προκειμένου να καταστήσει το Roadster πραγματικότητα, κι αυτή δεν είναι άλλη από τη SpaceX. Το γιατί ακριβώς χρειάζεται η Tesla τη SpaceX ή σε τι ακριβώς συμβάλει η SpaceX στη δημιουργία του Roadster, παραμένει ασαφές. Πάντως, είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη, να φαντάζεται κανείς το πώς θα μπορούσε μια εταιρία που κατασκευάζει πυραύλους να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός αυτοκινήτου.

Ο Μασκ αποκάλυψε επίσης ότι οι τρέχουσες διαφημιστικές πληροφορίες για τις επιδόσεις του αυτοκινήτου, που το φέρουν να πιάνει τα 60 μίλια την ώρα μέσα σε 1,9 δευτερόλεπτα είναι ήδη παρωχημένες. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας αναφέρει πως, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, το αυτοκίνητο θα μπορεί να φτάσει σε αυτές τις ταχύτητες μέσα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο. Εφόσον ισχύει αυτό, θα καθιστούσε το Roadster το ταχύτερο αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Dodge Challenger SRT Demon 170 κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ, πιάνοντας τα 60 μίλια την ώρα μέσα σε 1,66 δευτερόλεπτα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έκανε επίσης κάποιες εκτιμήσεις σχετικά με το πότε θα μπορούσαμε να αναμένουμε την κυκλοφορία του Roadster στην αγορά. Ο Μασκ ανέφερε πως σχεδιάζει μια εκδήλωση για την παρουσίαση του αυτοκινήτου στο τέλος της χρονιάς, με την προσδοκία πως το όχημα θα αρχίσει να βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής μέσα στον επόμενο χρόνο. Αυτό, δεν θα ήταν κάτι το ανήκουστο για την Tesla. Η εταιρία κατόρθωσε να πετύχει ανάλογους χρόνους με το Model Y, όταν αυτό παρουσιάστηκε επίσημα το 2019 και οι παραδόσεις ξεκίνησαν το 2020.

Ο Μασκ είχε διάφορα να πει για την εκδήλωση αυτή, καθώς ανέφερε πως "Θεωρώ ότι έχει πιθανότητες να αποτελέσει την πλέον εκπληκτική δοκιμαστική παρουσίαση προϊόντος όλων των εποχών". Εφόσον το αυτοκίνητο πιάνει τις επιδόσεις που υπόσχεται ο Μασκ, διαθέτει όλα τα εχέγγυα ώστε να αποτελέσει μια πραγματικά απίστευτη νέα πρόταση. Οι θέσεις δίπλα στον οδηγό της Tesla, σε μια τέτοια παρουσίαση, μάλλον θα γίνονταν ανάρπαστες.

Πέρα από την απίθανη επιτάχυνση, το Tesla Roadster αναμένεται να έχει τελική ταχύτητα που θα ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα την ώρα, αυτονομία χιλίων χιλιομέτρων, ενώ η προκαταβολή θα κυμαίνεται ούτε λίγο, ούτε πολύ, στα 50.000 δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, όμως όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το ταχύτερο αυτοκίνητο σε ολόκληρο τον κόσμο μάλλον θα είναι διατεθειμένοι να το δώσουν.

Όσο αναμένονται νέες πληροφορίες σχετικά με τη συνεργασία της Tesla με τη SpaceX πάνω στο Roadster, η Rivian ετοιμάζεται να παρουσιάσει το ηλεκτροκίνητο R2 SUV, σε δύο εβδομάδες περίπου, στη διάρκεια παρουσίασης στη Λαγκούνα Μπιτς. Την ίδια ώρα που ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες εκφράζουν ανησυχίες για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, άλλες εταιρίες σχεδιάζουν ορισμένα πραγματικά εντυπωσιακά ηλεκτρικά οχήματα. Στην πορεία θα φανεί κατά πόσο οι επιφυλάξεις των μεν ή ο ενθουσιασμός των δε είναι περισσότερο ή λιγότερο δικαιολογημένος.

  • Like 4
  • Haha 2