Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του λογισμικού της Tesla θα είναι η 9η έκδοση (version 9) και αναμένεται να διανεμηθεί τον Αύγουστο περιλαμβάνοντας το πρώτο “σύνολο χαρακτηριστικών πλήρους αυτόνομης οδήγησης” για τα οχήματα με Autopilot 2.0 δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Elon Musk στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

H “version 8” του λογισμικού λανσαρίστηκε το 2016, και εκείνη την εποχή, αποτέλεσε την πλέον σημαντική ενημέρωση λογισμικού OTA (Over-The-Air) για τα οχήματα της Tesla. Στην ενημέρωση του λογισμικού συμπεριλαμβάνονταν νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις που σχετίζονταν με το Autopilot καθώς και νέα εμφάνιση για το περιβάλλον χρήσης. Σχεδόν δύο χρόνια μετά, η 9η έκδοση του λογισμικού αναμένεται να είναι εξίσου σημαντική για το λογισμικό της Αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Το ότι θα ενεργοποιεί το πρώτο “σύνολο χαρακτηριστικών πλήρους αυτόνομης οδήγησης” για τα οχήματα με Autopilot 2.0 δεν σημαίνει ότι ο οδηγός ενός τέτοιου οχήματος θα μπορεί να αφήσει την οδήγηση στο… αυτοκίνητο, αλλά ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την διανομή χαρακτηριστικών υπό το πακέτο «Δυνατότητα Πλήρους Αυτόνομης Οδήγησης” που είναι διαθέσιμο στα οχήματα με Autopilot 2.0. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Elon Musk δήλωσε ότι η Tesla μέσα στο ερχόμενο δίμηνο θα διαθέσει το χαρακτηριστικό On-Ramp/ Off Ramp του Enhanced Autopilot.

elon.jpg.8c36c43ec0d72d71b620dfe4de120d55.jpg

Το τελευταίο είναι ένα πακέτο $5000 για τα οχήματα με Autopilot 2.0 με την Tesla να προσφέρει επίσης ένα πρόσθετο πακέτο $3000 με την ονομασία “Full Self-Driving Capability” (Δυνατότητα Πλήρους Αυτόνομης Οδήγησης). Αν και η δυνατότητα είναι ήδη διαθέσιμη για αγορά, η Tesla επισημαίνει ότι “η λειτουργικότητα αυτόνομης οδήγησης εξαρτάται από την εκτεταμένη επικύρωση του λογισμικού και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών που μπορεί να ποικίλει ευρέως ανάλογα με τη δικαιοδοσία”.  Εν τω μεταξύ, ο Elon Musk σε παλαιότερη δήλωση του είχε αναφέρει ότι η ικανότητα του Autopilot της Tesla θα ξεκινήσει να διαφοροποιείται από το πακέτο Enhanced Autopilot στο Full Self-Driving Capability κάποια στιγμή πέρυσι.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη βεβαίως, καθώς σημειώθηκαν καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του Autopilot σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, αλλά τώρα φαίνεται πως κάτι τέτοιο έχει ξεκινήσει να γίνεται με την διάθεση του λογισμικού της έκδοσης 9.0.

Electrek

  • Like 1