Όπως όλα δείχνουν, η Tesla, η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία που ξεχωρίζει για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει, και επικεφαλής της οποίας είναι ο Elon Musk, θα αποκτήσει επίσημη παρουσία στη χώρα μας. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα mononews, η Tesla προχώρησε αυτή την εβδομάδα στη δημιουργία ελληνικού παραρτήματος με την ονομασία Tesla Greece, το οποίο στόχο θα έχει την έρευνα και ανάπτυξη, αποτελώντας το τέταρτο hub της εταιρείας μετά τις αντίστοιχες κινήσεις  οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Μία γρήγορη αναζήτηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕ.ΜΗ), φανερώνει ότι η Tesla Greece απέκτησε ΑΦΜ στις 22 Φεβρουαρίου και αποτελεί μια Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, διαχειριστής της οποίας εμφανίζεται ο Stephan Werkman, Οικονομικός Διευθυντής της Tesla Motoros Netherlands με βάση το LinkedIn.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του mononews, η Tesla Greece ιδρύθηκε από την Tesla Motors Netherlands B.V, η οποία αποτελεί θυγατρική της Tesla Motors,Inc. Η βάση της Tesla Greece όπως επιβεβαιώνεται και από την καταχώρηση στο ΓΕ.ΜΗ, θα είναι αρχικά στο Δημόκριτο, με την εταιρία να προγραμματίζει στο άμεσο μέλλον 50 προσλήψεις εξειδικευμένων στελεχών στον χώρο της έρευνας και της τεχνολογίας. Σε δεύτερη φάση η Tesla  θα ασχοληθεί με την ενέργεια μιας και η παρουσία της στην αγορά των φωτοβολταικών, αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της εταιρείας μετά και την εξαγορά της Solar City.  Στο δημοσίευμα πάντως δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά για τυχόν σχέδια της εταιρείας στη χώρα μας που να αφορούν την κατασκευή ή την πώληση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

To Insomnia έχει ήδη επικοινωνήσει με την Tesla σχετικά με το θέμα, το οποίο θα ενημερωθεί μόλις υπάρχουν νέες πληροφορίες.

mononews

Ενημέρωση: Στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla, υπάρχει αναφορά σε μελλοντική εγκατάσταση 5 σταθμών ταχείας φόρτισης στην Ελλάδα και σε πέντε διαφορετικές πόλεις. Συγκεκριμένα στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λαμία και Σπάρτη.

  • Like 5
  • Thanks 2