Ο Dara Khosrowshahi, διευθύνων σύμβουλος της Uber, δήλωσε ότι η εταιρία εξακολουθεί να πιστεύει στην προοπτική των αυτόνομων μεταφορών, παρά το δυστύχημα στην Αριζόνα τον προηγούμενο μήνα.

Θύμα του δυστυχήματος ήταν μια γυναίκα 49 ετών, την οποία παρέσυρε σε ένα δρόμο του Phoenix ένα αυτόνομο όχημα της Uber. Στον απόηχό του, η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δοκιμές. Ο Khosrowshahi αρνήθηκε να απαντήσει στο εάν η εταιρεία θα τερματίσει οριστικά τις δοκιμές, αλλά και στο τι πήγε στραβά στο ατυχές περιστατικό. Δήλωσε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ερευνών και ότι αντιμετωπίζει «ιδιαίτερα σοβαρά» το συμβάν.

Το δυστύχημα ανέδειξε το ζήτημα των προτύπων ασφάλειας για την αυτόνομη οδήγηση. Σε ομιλία του σε ένα συνέδριο για τις μεταφορές ο κ. Khosrowshahi δήλωσε ότι η Uber στοιχηματίζει μακροπρόθεσμα σε αυτή την τεχνολογία. «Πιστεύουμε σε αυτήν», δήλωσε ο επικεφαλής της Uber, και συμπλήρωσε ότι τα αυτόνομα οχήματα θεωρούνται «μέρος της λύσης και μακροπρόθεσμα το ‘’κλειδί’’ για την εξάλειψη της ιδιωτικής κατοχής αυτοκινήτων».

«Τα αυτόνομα οχήματα θα είναι ασφαλέστερα, όταν ωριμάσει η τεχνολογία», δήλωσε. Όπως συμπλήρωσε, αν και η εταιρία ενδιαφέρεται να επενδύσει σε υπηρεσίες ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων αλλά και στις δημόσιες μεταφορές, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει τα αυτόνομα οχήματα.

Reuters

 

 

  • Like 1