Αλλά με όριο διαχείρισης έως 50 κωδικούς και συγχρονισμό σε έως 3 συσκευές

Με τους password managers να γίνονται όλο και πιο σημαντικοί στη καθημερινή χρήση πολλών χρηστών, ήταν αναμενόμενο να δούμε νέες εταιρείες να προσφέρουν τη δική τους λύση. Έτσι και το Dropbox ανακοίνωσε τη δική του υλοποίηση, η οποία θα γίνει διαθέσιμη για όλους τον Απρίλιο, ενώ είναι ήδη διαθέσιμο για τους συνδρομητές του.

Μαζί με την ανακοίνωση, γνωστοποιήθηκε πως οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό στο Dropbox, θα έχει πρόσβαση και στην υπηρεσία διαχείρισης κωδικών. Αλλά θα έρχεται με περιορισμούς, καθώς θα επιτρέπει αποθήκευση μέχρι 50 κωδικούς και συγχρονισμό σε μέχρι 3 συσκευές.

Από θέμα ασφαλείας, η εφαρμογή θα χρησιμοποιεί zero-knowledge encryption, μια μέθοδο κρυπτογράφησης όπου ο χρήστης δεν χρειάζεται να παρέχει κωδικό για επαλήθευση. Θα μπορεί να δημιουργήσει μοναδικούς κωδικούς για νέες εγγραφές και αυτόματο συμπλήρωμα σε εφαρμογές και ιστοσελίδες. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε πως σύντομα θα προστεθεί και λειτουργία διαμοιρασμού κωδικών με όσους επιθυμεί ο χρήστης.

Βέβαια η περίοδος διάθεσης δεν φαίνεται τυχαία καθώς μόλις τον περασμένο μήνα η εταιρεία πίσω από το LastPass ανακοίνωσε πως θα περιορίσει τους δωρεάν χρήστες της σε μόνο μία συσκευή - είτε υπολογιστή είτε smartphone. Έτσι, η μετάβαση μπορεί να φανεί για αρκετούς αυτονόητη.

Τέλος, όσοι επιθυμούν να αποθηκεύσουν πάνω από 50 κωδικούς, θα πρέπει να αναβαθμίσουν στη συνδρομή των $9,99/μήνα. Σίγουρα ακριβότερο από άλλες υπηρεσίες διαχείρισης κωδικών (όπως τα 1Password και LastPass με συνδρομή $3/μήνα), αλλά το Dropbox έχει το πλεονέκτημα του online χώρου αποθήκευσης.