Μπορεί η παρουσίαση των DVD χωρητικότητας 4.7GB μερικά χρόνια μετά την κυκλοφορία των CD 700MB, και στη συνέχεια των Βlu-Ray με χωρητικότητα 25GB να έφεραν ενθουσιασμό στην αγορά, όμως όπως φαίνεται η τεχνολογία των οπτικών δίσκων δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται. Η FujiFilm ανακοίνωσε τα σχέδιά της για κυκλοφορία οπτικών δίσκων χωρητικότητας 1TB το 2015.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για οπτικό δίσκο με 1TB καθώς η TDK είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη ανακοίνωση το 2010 χωρίς όμως να έχουμε δει μέχρι σήμερα κάποιο τελικό προιόν στα ράφια των καταστημάτων. Η FujiFilm αναφέρει από την άλλη μεριά ότι μπορεί να το κάνει πραγματικότητα μέσα στα επόμενα 2 χρόνια, με την προοπτική να κυκλοφορήσει λίγο αργότερα οπτικούς δίσκους με χωρητικότητα 15ΤB.

 

Οι οπτικοί δίσκοι για τους οποίους γίνεται λόγος στηρίζωονται σε μια τεχνολογία απορρόφησης δύο φωτονίων αλλά και άλλων κατασκευαστικών επιτευγμάτων και μπορούν να αποτελούνται από επίπεδα των 25GB, με μέγιστο αριθμό 20 επιπέδων. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι οι νέοι δίσκοι θα είναι φθηνότεροι από αυτούς των Blu-Ray.

 

Link.png Site: gizmodo.com