Τι 1922, τι 2022...

Μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών έρχεται κατά διάστημα αντιμέτωπη με πληρώματα που περιμένουν να υποδεχτούν στην πτήση ένα βρέφος, εξαιτίας μιας αστοχίας στο σύστημα κρατήσεων της αεροπορικής εταιρίας.

Το πρόβλημα προκύπτει επειδή τα συστήματα της American Airlines φαίνεται πως δεν μπορούν να υπολογίσουν ότι η Πατρίσια, που δεν θέλησε να μοιραστεί το επίθετό της, γεννήθηκε το 1922 και όχι το 2022.

Ρεπόρτερ του BBC, που έτυχε να ταξιδεύει με την ίδια πτήση, στάθηκε μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού, το οποίο τόσο η επιβάτιδα όσο και το πλήρωμα καμπίνας αντιμετώπισαν με χαμόγελα.

"Είχε γούστο που νόμιζαν πως θα ήμουν μωρό παιδί, κι εγώ είμαι γριά γυναίκα!" δήλωσε η Πατρίσια.

Όπως, η υπεραιωνόβια γυναίκα θα ήθελε κάποια στιγμή αυτό το θέμα να διορθωθεί, καθώς στο παρελθόν της έχει δημιουργήσει προβλήματα. Για παράδειγμα, σε μια περίπτωση το προσωπικό του αεροδρομίου δεν είχε μεταφορικό μέσο έτοιμο, ώστε να μετακινηθεί μέσα στον τερματικό σταθμό, καθώς περίμεναν πως θα υποδέχονταν ένα μωρό, που θα το έπαιρναν στα χέρια.

Το περιστατικό στο οποίο ήταν παρών ο δημοσιογράφος του BBC καταγράφηκε σε πτήση μεταξύ Σικάγο και Μαρκέτ, στο Μίσιγκαν. Η Πατρίσια ταξίδευε με την κόρη της, την Κρις.

"Η κόρη μου έκανε την κράτηση στο διαδίκτυο για το εισιτήριο και ο υπολογιστής στο αεροδρόμιο νόμισε πως γεννήθηκα το 2022 και όχι το 1922", εξήγησε. "Το ίδιο μου συνέβη και πέρυσι, πάλι παιδί περίμεναν και εμφανίστηκα εγώ".

Εντωμεταξύ, το εισιτήριο της Πατρίσια ήταν κλεισμένο, προφανώς, για ενήλικο.

Όπως φαίνεται, όμως, το σύστημα του αεροδρομίου δεν μπορεί να επεξεργαστεί μια ημερομηνία τόσο μακρινή στο παρελθόν, οπότε θεώρησε "λογικό" πως ήταν 100 χρόνια αργότερα.

Η Πατρίσια, συνταξιούχος νοσοκόμα, που ταξιδεύει αεροπορικώς κάθε χρόνο, για να επισκεφτεί συγγενείς και να ξεφύγει από τους κρύους χειμώνες, διευκρινίζει πως και στις δύο περιπτώσεις το προσωπικό της American Airlines ήταν ευγενικό και πρόθυμο, παρά το μπέρδεμα.

Η American Airlines δεν απάντησε, όταν κλήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.

Η υπεραιωνόβια γυναίκα πάντως επιμένει πως τα θέματα με τους υπολογιστές δεν θα την αποτρέψουν από το να ταξιδεύει με αεροπλάνο και ανυπομονεί για την επόμενη πτήση της, το φθινόπωρο. Εντωμεταξύ, θα έχει κλείσει τα 102 κι ίσως, στο μεταξύ, οι υπολογιστές της αεροπορικής εταιρίας να μπορούν να διαχειριστούν την πραγματική της ηλικία.

  • Like 2
  • Sad 1
  • Haha 4