Μετά από 3 χρόνια αναμονή -εξαιρούμε την περσινή πλήρως προβληματική διοργάνωση-, το MWC επιστρέφει στη Βαρκελώνη και με τις μεγαλύτερες εταιρίες στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας (εξαιρούνται Apple, Sony, ASUS, Lenovo), να ετοιμάζονται για σερί ανακοινώσεων.

Όπως κάθε χρονιά, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές ανακοινώσεις νέων smartphone, αν και η διοργάνωση έχει χάσει αρκετά από την αίγλη της από τη στιγμή που η Samsung αποφάσισε να ανακοινώνει τα νέα της Galaxy S μοντέλα σε ξεχωριστή εκδήλωση μερικές μέρες νωρίτερα. Η νοτιοκορεατική εταιρεία θα είναι πάντως και φέτος μία από τις εταιρείες που θα ξεχωρίσει στη MWC, κάνοντας την αρχή αύριο με μια live streaming παρουσίαση. Σ’ αυτή αναμένεται να δώσει έμφαση στα PC και ειδικότερα στη σειρά laptop Galaxy Book που ίσως τα δούμε φέτος και στη χώρα μας. 

Αρκετοί κινέζοι κατασκευαστές αναμένεται να ανακοινώσουν τα νέα τους smartphone, με τα περισσότερα να ανήκουν στη μικρομεσαία κατηγορία, προσθέτοντας ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά και διατηρώντας τις τιμές σε σταθερά επίπεδα. Η TCL αποτελεί την εταιρεία που τα τελευταία χρόνια κάνει αισθητή την παρουσία της στην έκθεση, έχοντας ήδη ανακοινώσει ότι θα παρουσιάσει στη Βαρκελώνη την πλήρη σειρά μοντέλων TCL 30. Η εταιρεία μας έδωσε μια πρώτη γεύση τον περασμένο μήνα στη CES 2022 όμως πλέον είναι έτοιμη να προχωρήσει σε αναλυτικές ανακοινώσεις τεχνικών χαρακτηριστικών και κυρίως…..τιμές.

Η Xiaomi θα διαθέτει και αυτή το δικό της εκθεσιακό χώρο δεν είναι όμως σίγουρο αν θα προχωρήσει σε κάποια ανακοίνωση για το ευρωπαϊκό λανσάρισμα της σειράς Xiaomi 12. Το σίγουρο είναι ότι θα δούμε από κοντά τουλάχιστον το POCO X4 Pro, ένα ακόμα value for money smartphone από το γνωστό sub-brand της Xiaomi, για το οποίο ήδη γνωρίζουμε πολλά.

Από την MWC 2022 δεν θα λείπει η HMD Global που αναμένεται να εστιάσει σε οικονομικά μοντέλα με το NOKIA brand. Μάλιστα αν η εταιρεία ακολουθήσει την παράδοση των τελευταίων εκθέσεων, ίσως δούμε την αναβίωση κάποιας θρυλικής συσκευής της NOKIA όπως συνέβη παλαιότερα με τις ανακοινώσεις των 8110 και 3310 που δημιούργησαν αίσθηση.

Ευρωπαϊκό ντεμπούτο θα κάνουν και δύο τουλάχιστον μοντέλα της realme, τα GT2 και GT2 Pro, μετά το λανσάρισμα τους στα τέλη Δεκεμβρίου στην Κίνα, με το Pro μοντέλο να δίνει την «αίσθηση χαρτιού» στην αφή, κάτι που θα μπορέσουμε να διαπιστώσουμε από κοντά. 

Παρόν δίνει και η Huawei, με την κινεζική εταιρεία να αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια το τεράστιο πρόβλημα απουσίας των GMS από τα smartphone της. Στη MWC 2022 η Huawei αναμένεται να εστιάσει στο έξυπνο γραφείο κάτι που πιθανόν σημαίνει την περαιτέρω έμφαση στους προσωπικούς υπολογιστές και των περιφερειακών τους αλλά και γενικότερα του οικοσυστήματός της.

Το MWC δεν αποτελεί μόνο το χώρο που βλέπουμε νέα smartphones αλλά και άλλων ειδών προϊόντα όπως laptops, tablets, ακουστικά κ.α. Ειδικά για την κατηγορία των laptops, θα πρέπει να περιμένουμε σχετικές ανακοινώσεις από τους κορυφαίους κατασκευαστές στο χώρο, τη Lenovo και τη Dell. Η παρουσία της Qualcomm στην έκθεση και η ανακοίνωση περί κεντρικής της ομιλίας, ίσως φανερώνει και το ενδεχόμενο να δούμε από κοντά τα πρώτα συστήματα που θα βασίζονται στο Snapdragon 8cx Gen 3. Οι φορητοί υπολογιστές που θα ενσωματώνουν το συγκεκριμένο chipset «τρέχουν» την ARM έκδοση των Windows 11 και διακρίνονται θεωρητικά για την τεράστια αυτονομία τους, κάτι που μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Σε κάθε περίπτωση, η συντακτική ομάδα του Insomnia βρίσκεται ήδη στη Βαρκελώνη, μεταφέροντας σας τις σημαντικότερες ειδήσεις τις οποίες μπορείτε να τις βρίσκετε συγκεντρωμένες στο ειδικό hub που έχει δημιουργηθεί γι’αυτό το σκοπό.

  • Like 1