Προς το περιεχόμενο

Το thread της μαγειρικής!


nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Και οποίος κάνει δίαιτα ας μην φάει καθόλου!!!!

 

Μα ούτως ή άλλως το topic δεν ενδείκνυται για άτομα που κάνουν δίαιτα...Άντε μόνο η φάβα της cristina ταιριάζει σε αυτούς,όλα τα άλλα είναι δυναμίτης.....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και οποίος κάνει δίαιτα ας μην φάει καθόλου!!!!

Μμμ... Δεν θα το συνηστούσα... Το να μην τρως καθόλου δεν βοηθάει τη δίαιτα. blink.gif

Μάλιστα, φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. blink.gif

 

Μα ούτως ή άλλως το topic δεν ενδείκνυται για άτομα που κάνουν δίαιτα...Άντε μόνο η φάβα της cristina ταιριάζει σε αυτούς,όλα τα άλλα είναι δυναμίτης.....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Και η ομελέτα, θα μπορούσε να είναι διαίτης αν δεν βάλουμε βούτυρο. blink.gif

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και αν κάποιος έχει προτίμηση σε κάποιο υλικό ας μου το πει να δώσω συνταγή

 

Για αρχή :

 

Γαρίδες με καυτερή σάλτσα

 

Υλικά1/2 κιλό γαρίδες

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φετούλες

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλάκια φρέσκια πιπερόριζα τριμμένη

1 κουταλιά κορνφλάουερ

50 γρ. βλαστάρια μπαμπού σε φέτες (υπάρχουν σε κονσέρβες)

2 κουταλιές γλυκιά τσίλι σως

2 κουταλιές σόγια σως

1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη

Μερικά φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού

 

 

Ετοιμασία

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα κεφάλια.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπερόριζα και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν για 5-8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.

Προς το τέλος προσθέτουμε τα βλαστάρια μπαμπού.

Διαλύουμε σε 3 κουταλιές νερού το κορνφλάουερ, την τσίλλι σως και την σόγια σως και προσθέτουμε το μίγμα στο τηγάνι.

Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει και να δέσει. Σερβίρουμε τις γαρίδες με ρύζι και γαρνίρουμε με φύλλα φέσκου βασιλικού

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γαυριδες με καυτερη σαλτσα:

 

1/2 κιλο γαυριδες.

4 κοκκαλιες της κουπας

3 ΟΤΕ τουμπεκι ψιλοκομμενο

1 παραγκια φρεσκια με λιγη Διαιτητικη δοση

50 βλασταρια (ή φυντανια) γηπεδου

2 χρονια Ριβαλντινη

 

Ετοιμασια: Παιρνουμε τις γαυριδες και αφαιρουμε το κασκολ (ειναι βαρυ για την χωνεψη).

Στο Καραισκακη, ριχνουμε τις μισες κοκκαλιες και τα φυντανια και τα τσιγαριζουμε με λιγο Ριβαλντινη (μεχρι να κοκκινησουν αλλα οχι να μαυρισουν).

Τις αλλες μισες κοκκαλιες, τις ανακατευουμε με την φρεσκια παραγκια και την υπολοιπη Ριβαλντινη για να μεγαλωσουν οι προμηθειες και να χωρεσουν τα 3 ΟΤΕ τουμπεκι ψιλοκομμενα.

Σερβιρουμε σε διαρκειας "πιατικα" τις γαυριδες και σε ειδικο τηλεοπτικο μπωλ τα ΟΤΕ ψιλοκομμενα.

 

Σορυ αλλα δεν αντεξα...Ας το σβου ενας μοντ, αν χαλαει τη συνταγη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γαυριδες με καυτερη σαλτσα:

 

1/2 κιλο γαυριδες.

4 κοκκαλιες της κουπας

3 ΟΤΕ τουμπεκι ψιλοκομμενο

1 παραγκια φρεσκια με λιγη Διαιτητικη δοση

50 βλασταρια (ή φυντανια) γηπεδου

2 χρονια Ριβαλντινη

 

Ετοιμασια: Παιρνουμε τις γαυριδες και αφαιρουμε το κασκολ (ειναι βαρυ για την χωνεψη).

Στο Καραισκακη' date=' ριχνουμε τις μισες κοκκαλιες και τα φυντανια και τα τσιγαριζουμε με λιγο Ριβαλντινη (μεχρι να κοκκινησουν αλλα οχι να μαυρισουν).

Τις αλλες μισες κοκκαλιες, τις ανακατευουμε με την φρεσκια παραγκια και την υπολοιπη Ριβαλντινη για να μεγαλωσουν οι προμηθειες και να χωρεσουν τα 3 ΟΤΕ τουμπεκι ψιλοκομμενα.

Σερβιρουμε σε διαρκειας "πιατικα" τις γαυριδες και σε ειδικο τηλεοπτικο μπωλ τα ΟΤΕ ψιλοκομμενα.

 

Σορυ αλλα δεν αντεξα...Ας το σβου ενας μοντ, αν χαλαει τη συνταγη...[/quote']

 

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ.Καλό,καλό....:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη συνταγή σου....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σπιτικό παγωτό (που σίγουρα έφτιαχνε η γιαγιά)!

 

2 κουτιά φυτική κρέμα ERMOL ή MORFAT

2 κουτιά γάλα εβαπορέ

2 κούπες ζάχαρη άχνη

2-3 βανίλιες ή κακάο (αν θέλετε το παγωτό με γεύση σοκολάτας)

 

Χτυπάτε με ένα μίξερ ή ένα 'σύρμα' την κρέμα μέχρι να αφρατέψει ρίξτε τις βανίλιες και την ζάχαρη λίγη-λίγη, συνεχίζοντας το χτύπημα και στην συνέχεια λίγο-λίγο το γάλα! Το παγωτό είναι έτοιμο όταν πια φουσκώσει απ'το χτύπημα και βγάλει φουσκαλίτσες. Βγαίνει γύρω στα 2 κιλά παγωτό.

Βάλτε το στην κατάψυξη να παγώσει και σερβίρετε το έπειτα ρίχνωντας από πάνω (σε κάθε μερίδα) μια κουταλιά γλυκό βύσινο!

 

Αν θέλετε να κάνετε σοκολάτα παγωτό, αντί για βανίλιες ρίχτε κακάο. Δεν σημειώνω δόση' αυτό το κανονίζετε με το μάτι και με το πόσο γλυκόπικρη γεύση θέλετε να έχει το παγωτό!

 

Καλή επιτυχία! :mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γλυκό βύσινο (όταν έχει κέφια η γιαγιά δηλαδή)!

 

2 κιλά βύσινο

2 κιλά ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

1 ποτήρι νερό

 

Πλένετε καλά τα βύσινα! Με ένα καθαρό τσιμπιδάκι για τα μαλλιά ή φουρκέτα, βγάζετε τα κουκούτσια απ'τα βύσινα (αυτό είναι το μοναδικό κουραστικό μέρος της κατασκευής του γλυκού). Φροντίστε το βγάλσιμο των κουκουτσιών να το κάνετε σε μια άλλη λεκανίτσα γιατί βγαίνει χυμός απ'τα φρούτα και χρειάζεται για το γλυκό. Αφού τα τοποθετείσετε τα βύσινα στην κατσαρόλα ρίχνετε και τον χυμό, στρώνετε από πάνω την ζάχαρη (να μην φαίνεται κανένα βύσινο) και ρίχνετε και το ποτήρι με το νερό. Κουνάτε την κατσαρόλα να στρώσουν τα υλικά και αφήνετε το γλυκό να 'κάτσει' ένα βράδυ.

Την επόμενη μέρα το βάζετε στην φωτιά. Ξαφρίζετε συνεχώς (βγάζει στην κατσαρόλα στην άκρη έναν καφέ αφρό), έχοντας πάντα πολύ χαμηλή φωτιά γιατί φουσκώνει! Ρίχνετε και μια κουταλιά λεμόνι στο γλυκό για να μην ζαχαρώσει. Για να δείτε αν το γλυκό είναι έτοιμο, απλά βάλτε ένα κουταλάκι από αυτό σε ένα πιατάκι κι αφήστε το λίγο να κρυώσει. Όταν το σιροπάκι είναι σχεδόν παχύρευστο είναι έτοιμο!

Μπορεί να βγάλετε αρκετό σιρόπι' αυτό μην σας χαλάσει! Κάνει θαυμάσια σπιτική βυσινάδα και ωραιότατο σιροπάκι για το παγωτό που σας έδωσα παραπάνω!

 

Καλή επιτυχία! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμαρτωλή, μαύρη κι αλκοολική (τούρτα)

 

 

Υλικά

 

Για το παντεσπάνι:

1 1/2 κουταλάκι μαύρο ρούμι της Jamaica

3/4 κουταλάκια στιγμιαίος καφές

2/3 κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 κουταλιές κακάο σκόνη

1/2 κουταλάκι σόδα

3 μεγάλα αυγά χωρισμένα

3/4 κούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού

1/4 κ.γ. αλάτι

 

Για την κρέμα και την επικάλυψη:

4 κούπες κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής

1/4 κούπας φρέσκο βούτυρο

1/4 κούπας ζάχαρη

600 γρ. μαύρη σοκολάτα (με όσο γίνεται μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο)

ψιλοκομμένη

1/3 κούπας μαύρο ρούμι της Jamaica

2 κουταλάκια άρωμα βανίλιας

 

Σιρόπι:[/b1/4 κούπας νερό

2 κουταλιές ζάχαρη

2 κουταλιές μαύρο ρούμι

 

 

Ετοιμασία

 

 

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κρέμα ν’ αρχίσει να σιγοβράζει αργά και με μικρές μπουρμπουλήθρες χαρακτηριστικές της κολάσεως.

Κατεβάζουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε στην κρέμα 550 γρ. από την σοκολάτα και την ανακατεύουμε με περισσή ελαφρότητα μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε το ρούμι και τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Ξεχωρίζουμε μια κούπα από το μίγμα της κρέμας σε χωριστό μπολ και προσθέτουμε σ’ αυτήν την υπόλοιπη ζάχαρη.

Μεταφέρουμε σεβαστικά την υπόλοιπη κρέμα σε δοχείο, την σκεπάζουμε με στοργή και τοποθετούμε στο ψυγείο για 6 ώρες έως μία μέρα.

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25 Χ 25 ή δύο στρογγυλά ταψάκια με διάμετρο 25 cm περίπου. Στρώνουμε τα ταψιά με χαρτί ψησίματος και το βουτυρώνουμε κι αυτό.

Λιώνουμε τον στιγμιαίο καφέ στο ρούμι και εισπνέουμε τους θεραπευτικούς ατμούς.

Κοσκινίζουμε, για τη χαρά του πράγματος, μαζί το αλεύρι, το κακάο (ο αδελφός μου το λέει κακάου) και τη σόδα και τα αφήνουμε ον δε σάιντ μέχρι να τα χρειαστούμε. Χτυπάμε τα ασπράδια μετά του κρεμορίου ή του λεμονιού και του άλατος σε μαρέγκα και σταδιακά προσθέτουμε το 1/4 της κούπας ζάχαρη χτυπώντας σαδιστικά ώσπου η μαρέγκα να σφίξει και να γυαλίσει από την ηδονή. Αν την παραχτυπήσουμε και οργάσει, θα μας δώσει μεν τη χαρά της ικανοποίησης αλλά θα χάσει τη γυαλάδα της και θα στεγνώσει πράγμα το οποίο θα την καταστήσει άχρηστη και φτου κι απ’ την αρχή. Την αφήνουμε κι αυτήν ον δε σάιντ.

Χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, για τρία περίπου λεπτά να σφίξουν και ν’ ασπρίσουν, προσθέτουμε το ρούμι με τον καφέ.

Ανακατεύοντας απαλά αλλά αποφασιστικά, προσθέτουμε στο μείγμα των κρόκων το 1/3 της μαρέγκας, κατόπιν το μισό μίγμα του αλευριού, συνεχίζουμε με άλλο 1/3 της μαρέγκας και το υπόλοιπο αλεύρι.

Τελειώνουμε με το τελευταίο τρίτο της μαρέγκας. Το μίγμα πρέπει να είναι κάπως ομοιογενές.

Το στρώνουμε στο ή τα ταψάκια και το πετάμε με χάρη στο φούρνο όπου το αφήνουμε για 18 λεπτά αν είναι 1 ταψί και περίπου 12 αν είναι 2.

 

Βγάζουμε το pain d’ Espagne από τον φούρνο, και ακουμπάμε το ταψί σε σχάρα να κρυώσει αλλά να μην πουντιάσει.

Κρυώνοντας θα μπει λιγάκι όπως τα μάλλινα πουλόβερ αν τα πλύνεις στο πλυντήριο.

Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό για το σιρόπι ώσπου να διαλυθεί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε

 

Την επόμενη μέρα… Αν έχουμε φτιάξει σιρόπι, (λέω αν γιατί εγώ ως Α.Α. δεν βάζω σιρόπι αλλά σκέτο ρούμι σε μεγάλη ποσότητα) βρέχουμε με αυτό τα δύο δισκάκια του παντεσπανιού από την κάτω μεριά που είναι πορώδης. Αν έχουμε φτιάξει ένα παντεσπάνι, το κόβουμε στα δύο οριζόντια και κάνουμε το ίδιο στα δύο μισά του (εγώ επειδή υποφέρω από τα νεύρα μου και το πολύ το κέντημα με οδηγεί στο tavor, φτιάχνω 2 παντεσπανάκια). Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι με την καλή στο δίσκο και τη βρεγμένη με το ρούμι πλευρά επάνω.

Βγάζουμε από το ψυγείο το μπολ με την πολλή την κρέμα και την τοποθετούμαι στο μίξερ όπου την χτυπάμε να γίνει σφιχτή σαν σαντιγύ και να στέκεται στο ύψος της η παλιομιγάδα.

Βγάζουμε και το μικρό μπολάκι και δοκιμάζουμε με ένα κουτάλι να ανακατέψουμε την κρέμα να δούμε αν η πυκνότητά της είναι τέτοια που απλώνεται. Αν όχι, τη ζεσταίνουμε ελάχιστα των ελαχίστων ίσα να απλώνεται, όχι να ρευστοποιηθεί. Απλώνουμε τα 3/4 της σαντιγύ πάνω στο ένα παντεσπάνι και με μια φιγούρα που στα πανηγύρια της πατρίδας μας είναι γνωστή ως τάμπα τούμπα παραράμ, αναποδογυρίζουμε το έτερον παντεσπάνι με την βρεγμένη πλευρά πάνω στην κρέμα.

Απλώνουμε επ' αυτού την άλλη κρέμα, τη σκούρα. Με το υπόλοιπο της σαντιγύ στολίζουμε τα πλαινά του κεικ και με ότι περισσέψει το αντικείμενο του πόθου μας. Αν δεν έχουμε τέτοιο, το τρώμε με το κουτάλι από το μπολ ή το βάζουμε σε άλλο μπολ για πιο κυριλέ. ΔΕΝ το δίνουμε στο σκύλο, όσο κι αν εκλιπαρεί, γιατί θα χάσει το φως του από τη σοκολάτα και δεν ξέρει κι ακο

 

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το κόβουμε το νωρίτερο σε πέντε ώρες ή ιδανικά, την άλλη μέρα για να αναμιχθούν οι γεύσεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γρήγορο εκμέκ

 

Υλικά1 πακέτο κανταΐφι

1/2 κιλό σαντιγύ

1/2 κούπα βούτυρο

4 κρέμες στιγμής βανίλια

3 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

Γάλα όσο πάρει

Κερασάκια

Ξηρούς καρπούς

 

Ετοιμασία

Ανοίγουμε το κανταΐφι με το χέρι (αφού το βουτυρώσουμε), το βάζουμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι με την ζάχαρη και το νερό και μόλις ψηθεί το κανταΐφι το σιροπιάζουμε και το αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να κρυώσει.

Κρέμες: Ετοιμάζουμε τις κρέμες σύμφωνα με τις οδηγίες, τις στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 10-15 λεπτά για να σταθεί η κρέμα.

Από πάνω στρώνουμε την σαντιγί και γαρνίρουμε με τα κερασάκια και τους ξηρούς καρπούς.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...