Προς το περιεχόμενο

Το thread της μαγειρικής!


nontasg

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να μια εύκολη σύνταγη και γρήγορη με πιπεριές & πατάτες:

 

Υλικά

 

4-5 πιπεριές διαφορετικών ειδών της προτίμησής σας (στρογγυλές, κέρατα, φλωρίνης)

3 μεγάλες πατάτες

1 κρεμμύδι μεγάλο

2-3 τομάτες

1 ποτήρι κρασιού λάδι

2-3 ποτήρια νερό

αλάτι - πιπέρι

ελάχιστη ρίγανη

 

Ετοιμασία: Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κομμάτια μικρά. Καθαρίζουμε τις πιπεριές απ'τα σπόρια και τις κόβουμε σε φέτες -το μέγεθος εξαρτάται απ'την επιθυμία του καθένα. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις τομάτες, χώρια. Σε κατσαρόλα βάζουμε προηγουμένως να ζεσταθεί το λάδι και ρίχνουμε τις πιπεριές να τσιγαριστούν και να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε έπειτα τις πατάτες μέχρι να πάρουν κι αυτές χρώμα. Έπειτα βάζουμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί πια μαζί με τις τσιγαρισμένες πιπερο-πατάτες! Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην αρπάξουν τα λαχανικά. Ρίχνουμε την τομάτα, το αλατοπίπερο και την ρίγανη. Ρίχνουμε 2-3 ποτήρια νερό κι αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και οι πιπεριές και στην τελική μέχρι να εξατμιστεί το νερό!

 

Παραλλαγή: Ρίξτε και λουκάνικα αν θέλετε και θα έχετε ένα νοστιμότατο σπετσοφάϊ!

 

 

 

Δόξα τω Θεώ, φάγαμε και σήμερα! :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ακούγεται πολύ νόμιστο αλλά έχω μία απορία. Η μορφή του πιάτου θα είναι σαν κοκκινιστός πουρές; Δηλαδή θα είναι τελείως λειωμένες οι πατάτες;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον πουρές:

 

3 πατάτες

1 κρέμα γάλακτος (light :D)

3-4 κουταλιές ζάχαρη

1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Κίτρινο τυρί(όσο θέλετε)

 

Αλοίφουμε ένα τηγάνι με τη ζάχαρη. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις πατάτες αφού πρώτα τις έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια. Περιμένουμε μέχρι να αποκτήσουν ωραίο καφέ χρώμα. Μετά ρίχνουμε μίση κρέμα γάλακτος και νερό για να βράσουν. Μπορείτε να ρίξετε και ένα κύβο μπαχαρικών και 2 λιαστές ντοματούλες. Αφού βράσουν πολύ καλά οι πατάτες θα ρίξετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος το κρασί και αφού πήξουν προσθέστε το τυρί. Αφήστε να βράσει ακόμα λίγο.

ΠΡΟΣΕΧΤΕ μην κολλήσει.

Καλή όρεξη!!!

Ευχαριστώ την Μαρία γιατί μου την θύμισε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακούγεται πολύ νόμιστο αλλά έχω μία απορία. Η μορφή του πιάτου θα είναι σαν κοκκινιστός πουρές; Δηλαδή θα είναι τελείως λειωμένες οι πατάτες;

 

Καθόλου! Θα είναι όπως οι πατάτες γιαχνί ή οι πατάτες σαλάτα! Εξαρτάται απ'την ποσότητα του νερού που θα ρίξει κανείς κι αναλόγως την ποσότητα των υλικών! ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ ΤΟΡΤΕΛΙΝΕΣ

 

Υλικά

2 σακουλάκια τορτελίνες (με κρέας)

1 λίτρο κρέμα γάλακτος

1 κιλό τριμμένα κίτρινα τυριά(γκούντα,κασέρι,κεφαλογραβιέρα,εμεντάλ).

 

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις τορτελίνες και τις απλώνουμε στο ταψί ( νούμερο 38 ) μαζί με λίγα κίτρινα τριμμένα τυριά.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο mixer μέχρι να αφρώσει και τη χωρίζουμε σε δυο μπωλ.Στο ένα βάζουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε τη μισή κρέμα γάλακτος με αυτά με ένα κουτάλι,ενώ στο άλλο μπωλ την αφήνουμε σκέτη(την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος).Απλώνουμε πάνω στις τορτελίνες τη μισή κρέμα γάλακτος με τα τυριά και επάνω από αυτά προσεχτικά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.Στην επιφάνεια ρίχνουμε λίγα κίτρινα τυριά.

Ψήνουμε το σουφλέ στους 200 βαθμούς 45-50 λεπτά.

 

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ! :-D

 

ΥΣ:τρώγεται πάντα πολύ ζεστό για να μην κρυώσει η κρέμα γάλακτος.

ΥΣ2:δεν ενδείκνυται για όσους έχουν χοληστερίνη και περιττά κιλά.:mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όταν λες βράζουμε τις τορτελίνες, μέχρι ποιο σημείο? κανένα 5λεπτο ή κανονικά μέχρι του σημείου που να τρώγονται?

Επίσης δε κατάλαβα γιατί να χωρίσουμε τη κρέμα γάλακτος στη μέση αφού με το 2ο μισό δε κάνουμε κάτι... σε τι βοηθάει?

 

πάντως ευκολο και καλό φαίνεται.. πολύ παχυντικό βέβαια (1 λίτρο κρέμα, κίτρινα τυριά...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sorry παράλειψή μου....:oops:

Λοιπόν:Οι τορτελίνες θέλουν 20-25 λεπτά βράσιμο.

Η κρέμα γάλακτος χωρίζεται σε δύο μπωλ επειδή το ένα έχει κρέμα γάλακτος ανακατωμένη με τα κίτρινα τύρια που απλώνουμε πάνω στις τορτελίνες και το άλλο έχει την άλλη μίση κρέμα που απλώνεται πάνω στην ανάμεικτη κρέμα με τα τυριά.Πάνω από την κρέμα αυτή βάζουμε και λίγα τυριά ακόμα. :)

 

ΥΣ:η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι καλά χτυπημένη.

ΥΣ2:όπως είπα δεν ενδείκνυται για αυτούς που έχουν περιττά κιλά....

Αλλά από γεύση.....άστα.....:mrgreen:

ΥΣ3:είναι ακριβή συνταγή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σιγα μην θελουνε και 2 ωρες βρασιμο.....

και επισης, το σουφλε ειναι με κροκους και ασπραδια....

 

Αν σου αρέσει....Αν δε σου αρέσει μην το φτιάξεις....:mrgreen:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΣΠΕΣΙΑΛ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ

 

 

Υλικά για παντεσπάνι

1 ποτήρι ζάχαρη

1μιση ποτήρι αλεύρι μαλακό

1μιση κουταλάκι baking powder

2 βανίλιες

5 αυγά

 

Υλικά για σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

2 βανίλιες

 

 

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το σιρόπι για 10 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη(δεν το πίνουμε):mrgreen:

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών ώστε να γίνουν σφιχτή μαρέγκα στο mixer και κατόπιν τους κρόκους με τη ζάχαρη σε άλλο μπωλ.

Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπωλ με τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το mixer στη χαμηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.Σταματάμε το mixer και ρίχνουμε το αλεύρι(ανακατωμένο με το μπέικιν και τις βανίλιες) κουταλιά κουταλιά και σιγά σιγά.Ψήνουμε το μείγμα σε ταψί νούμερο 34 στους 200 βαθμούς(κελσίου βέβαια) για περίπου 35 λεπτά.Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και μετά από 10 λεπτά βάζουμε το σιρόπι.Στη συνέχεια του αλλάζουμε τα φώτα....:mrgreen: :mrgreen:

 

ΥΣ:το γλυκό είναι αρκετά ελαφρύ,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να φάτε και όλο το ταψί μέσα σε μια μέρα......:)

 

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!Μαρία στο αφιερώνω....:wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nontasg ευχαριστώ! Ένα τέτοιο γλύκισμα δεν γίνεται να φαγωθεί χωρίς την απαραίτητη σαντυγί με κανελίτσα από πάνω!!! Άντε και με έπιασε σιελόρροια πρωινιάτικα!!! :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...