Lucifer Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 θέλω να θίξω ένα θέμα για να δω κατά ποσο ισχύει η είναι απλά φήμη. δεν έχω πάει ποτε στην κρήτη, αλλα απ όσους έχουν πάει ακούω το εξής σχόλιο "τρελό φαγητό και τεράστιες μερίδες" θέλω να σταθώ στις μερίδες. ισχύει αυτή η φήμη? κι αν ναι τότε μήπως φτάνουμε σε μια κατάσταση too much of a good thing? η κρήτη είναι απλwς ένα παράδειγμα gt ανάλογα σχόλια έχω ακούσει και για αλλα μέρη. τα ποσοστά παχυσαρκίας ανεβαίνουν επικίνδυνα τα τελευταία χρονια στην ελλάδα και σκέφτομαι ότι δεν είναι μονο η ποιότητα του φαγητού το πρόβλημα αλλα κυρίως και οι μερίδες. το οποιο πρόβλημα τον αυξανόμενων μερίδων παρατηρείται ΠΑΝΤΟΎ στον κόσμο τα τελευταία χρονια. Για αρχή, πήγαινε στην Κρήτη. Μέχρι τότε, απλώς αρθρώνεις ήχους.
FilipposMD Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 θέλω να θίξω ένα θέμα για να δω κατά ποσο ισχύει η είναι απλά φήμη. δεν έχω πάει ποτε στην κρήτη, αλλα απ όσους έχουν πάει ακούω το εξής σχόλιο "τρελό φαγητό και τεράστιες μερίδες" θέλω να σταθώ στις μερίδες. ισχύει αυτή η φήμη? κι αν ναι τότε μήπως φτάνουμε σε μια κατάσταση too much of a good thing? η κρήτη είναι απλwς ένα παράδειγμα gt ανάλογα σχόλια έχω ακούσει και για αλλα μέρη. τα ποσοστά παχυσαρκίας ανεβαίνουν επικίνδυνα τα τελευταία χρονια στην ελλάδα και σκέφτομαι ότι δεν είναι μονο η ποιότητα του φαγητού το πρόβλημα αλλα κυρίως και οι μερίδες. το οποιο πρόβλημα τον αυξανόμενων μερίδων παρατηρείται ΠΑΝΤΟΎ στον κόσμο τα τελευταία χρονια. Πάντως, η λεγόμενη μεσογειακή διατροφή που έκαναν οι Κρητικοί πριν 50 χρόνια είχε κάτι τεράστιες ποσότητες φαγητού, γιατί οι άνθρωποι δούλευαν χειρωνακτικά όλη μέρα. Αν θυμάμαι καλά, η μέση πρόσληψη στην τότε έρευνα ήταν 3000 θερμίδες τη μέρα, αλλά δεν είχαν παχυσαρκία, γιατί έλιωναν στη δουλειά. Τώρα, αν φας 3000 θερμίδες και κάτσεις στο γραφείο, θα γίνεις τόφαλος σε 2 μήνες.
Jethro Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μελαχρινή Νάξου !!! Homemade by my hands ! Συνδυάζεται πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια και γλυκό κουταλιού βύσσινο επίσης !!!
Toufas Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Ακριβώς!!!! Εγώ πχ δεν συγκρίνω με τίποτα τις ντομάτες/πατάτες/πιπεριές/μελιτζάνες/κολοκύθια το μαρουλάκι/τα κουκιά και ότι άλλο είναι της εποχής κάθε φορά που φυτεύει η μάνα μου στον κήπο. Τα χόρτα που έβγαινε η γιαγιά μου στα χωράφια και μάζευε, τα γουρουνάκια που είχαμε και τα τάιζα στο στόμα ελιές και φτήνανε το κουκούτσι ή το αρνάκι που του είχαμε και λουρί και το κάναμε και βόλτα. Τι γκουρμέ μου λες μετά και γουρούνια απο την Βόρεια Νέα Ζηλανδία.... Στο χωριό οι κάτοικοι κάνουνε κόντρα για το ποιος θα έχει την μεγαλύτερη ποικιλία σε ζαρζαβατικά και ποιός θα τα έχει φυτέψει και πιο ωραία.... Ναι αλλα κανεις 1 λαθος εδω. Δεν εχεις δοκιμασει "γουρουνια απο την βορεια νεα ζηλανδια(??!)" ποτε σου. Επισης οσο και να το θες, μερικες περιοχες λογω κλιματος, και μερικες ρατσες/ποικιλιες ειναι ανωτερες απο αλλες. Ε καπου ομως εχουμε και τα 2 μαζι σε μια περιοχη και βγαζουν κατι τρομερο. Αναρωτηθηκες ποτε γιατι δεν βγαινει μαστιχα στην λεσβο ή εστω σε ολη την χιο? Γιατι δεν λεμε κροκος κρητης και λεμε κροκος κοζανης? Ε δεν θελει πολυ σκεψη γιατι λεμε ντοματες απο τον san marzano και πιπεριες padron και τυρι roquefort και σαμπανια και γραβιερα αγραφων και μετσοβονε και ξυγαλο σητειας κλπ κλπ. Σταματηστε συνεχεια να κρινετε πραγματα που δεν εχετε καν δοκιμασει ουτε εστω δει πως ειναι.
evabb Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2011 Μελαχρινή Νάξου !!! Homemade by my hands ! Συνδυάζεται πολύ ωραία με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια και γλυκό κουταλιού βύσσινο επίσης !!! you are goood ειμαι πολυ χαρουμενη, το 2012 ειναι χρονια γαστρονομιας στις βρουξελλες και θα εχει παρα πολλα events. ηδη διαβασα για μια εκθεση πανω στην τροφη γενικα και την ζαχαρωνω αγριως για το σκ που ερχεται φωτος http://www.expo-atable.be/en/exhibition
traganeus Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Ναι αλλα κανεις 1 λαθος εδω. Δεν εχεις δοκιμασει "γουρουνια απο την βορεια νεα ζηλανδια(??!)" ποτε σου. Επισης οσο και να το θες, μερικες περιοχες λογω κλιματος, και μερικες ρατσες/ποικιλιες ειναι ανωτερες απο αλλες. Ε καπου ομως εχουμε και τα 2 μαζι σε μια περιοχη και βγαζουν κατι τρομερο. Αναρωτηθηκες ποτε γιατι δεν βγαινει μαστιχα στην λεσβο ή εστω σε ολη την χιο? Γιατι δεν λεμε κροκος κρητης και λεμε κροκος κοζανης? Ε δεν θελει πολυ σκεψη γιατι λεμε ντοματες απο τον san marzano και πιπεριες padron και τυρι roquefort και σαμπανια και γραβιερα αγραφων και μετσοβονε και ξυγαλο σητειας κλπ κλπ. Σταματηστε συνεχεια να κρινετε πραγματα που δεν εχετε καν δοκιμασει ουτε εστω δει πως ειναι. Ναι δεν είπα οτι είναι χάλια αυτές οι ντομάτες, απλά έχω μάθει και προτιμώ να φάω την ντομάτα που έβαλα μόνος μου να την καλλιεργήσω μόνος μου με κοπριές απο τις κότες πάρα κάποια άλλη απο μέρος που δεν γνωρίζω καν που βρίσκεται. Εννοείται οτι θα υπάρχουν 100 διαφορετικά είδη ντομάτας και εννοείται οτι αυτές που βάζουμε εμείς δεν είναι τπτ ιδιαίτερες, αλλα το προτιμώ γιατί το βλέπω live απο την στιγμή που θα μπεί στο χώμα, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μου.
Toufas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Ναι δεν είπα οτι είναι χάλια αυτές οι ντομάτες, απλά έχω μάθει και προτιμώ να φάω την ντομάτα που έβαλα μόνος μου να την καλλιεργήσω μόνος μου με κοπριές απο τις κότες πάρα κάποια άλλη απο μέρος που δεν γνωρίζω καν που βρίσκεται. Εννοείται οτι θα υπάρχουν 100 διαφορετικά είδη ντομάτας και εννοείται οτι αυτές που βάζουμε εμείς δεν είναι τπτ ιδιαίτερες, αλλα το προτιμώ γιατί το βλέπω live απο την στιγμή που θα μπεί στο χώμα, μέχρι να φτάσει στο πιάτο μου. Ναι η πλειοψηφια ομως εδω μεσα δεν εχει βαλει ντοματες και τις παιρνει απο τα μαγαζια, και συνεχιζει να "αφοριζει" τα προιοντα/πιατα του εξωτερικου.
leftermann Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 ... Μετα τα περνας ΟΛΑ στο blender (κελυφη τα παντα) και τα περνας απο σιτα με τουρπανι. Στον ζωμο αυτο μπορεις να βαλεις και λιγο κονιακ και κρεμα γαλακτος ωστε να το κανεις σουπα, αλλιως τον ζωμο σκετο οπου θες. Αυτο γινεται και με τα ψαρια, αλλα δεν τα ψηνεις πρωτα και δεν βαζεις το κονιακ και τις ντοματες. το έκανα. Πήρα για την μεγάλη έναν μπακαλιάρο, κάπου 300 γρ. Πήρα τα φιλέτα για να της τα τηγανίσω. και βλέποντας το υπόλοιπο σε θυμήθηκα. Έβρασα λοιπόν ότι περισσέυει από έναν ξεφιλετισμένο μπακαλιάρο 300 γραμαρίων, κεφάλι-ραχοκοκκαλιά-και λίγο ψαχνό. Μετά στο μούλτι, μετά πέρασμα από σουρωτήρι*, μετά σούπα με καρότο-κρεμύδι-σέλινο-μαϊντανό-ελαιόλαδο. Η μεγάλη σε ευχαριστεί θερμά, το τσάκισε νομίζω πως μετά το βράσιμο, το μούλτι και το σούρωμα, αυτό που τελικά πέταξα είναι σχεδόν αυτό που θα πετούσε και το κωλάντερό μου αν έτρωγα τον μπακαλιάρο ολόκληρο ε.
Toufas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Αντε ωραιος. Απλα στα κοκκαλα ειναι ολη η γευση! Αντε και στο επομενο μαθημα θα κανεις Rouille μια σαλτσα σαν σκορδαλια περιπου: 1 φετα ψωμι βουτιγμενη στο ζουμι της σουπας 1/2 καυτερη πιπερια χωρις τα σπορια ψιλοκκομενη 1 κροκο 2 σκελιδες σκορδο λιγο κροκο/σαφραν 4 κουταλιες λαδι Τα βαζεις ολα σε ενα μιξερ εκτος απο το λαδι. Το ξεκινας και βαζεις σιγα σιγα το λαδι μεσα μεχρι να γινει σαλτσα. Επισης να πω πως χτες εφαγα για πρωτη μου φορα σαλιγκαρια σε ενα ριζοτο με σαλιγκαρια, μαγουλο απο μοσχαρι και μαιντανο. Η φωτο βγηκε μετα την πρωτη μπουκια!
Toufas Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 http://www.youtube.com/watch?feature=player_profilepage&v=NFZTgcxZjFc#t=118s Το πιο καλο burger στην αγγλια συμφωνα με πολλους. (αυτο ειναι σαν να λεμε ο πιο εξυπνος του χωριου σε σχεση με τα burger της αμερικης)
Praetorianos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 θέλω να θίξω ένα θέμα για να δω κατά ποσο ισχύει η είναι απλά φήμη. δεν έχω πάει ποτε στην κρήτη, αλλα απ όσους έχουν πάει ακούω το εξής σχόλιο "τρελό φαγητό και τεράστιες μερίδες" θέλω να σταθώ στις μερίδες. ισχύει αυτή η φήμη? κι αν ναι τότε μήπως φτάνουμε σε μια κατάσταση too much of a good thing? Κοίταξε, όταν πεις στην Κρήτη πεινάω, θα σε ταίσουν. Πολύ. Αν αρχίσεις τα "ε μήπως θα μπορούσατε να μου βγάλετε το λιπάκι από το μπουτάκι γιατί θα μου πέσει λίγο βαρύ", τα "εε μου βάλατε πολλά σαλιγκάρια κι είναι και τηγανητά" και τα "δεν μπορώ αυτή την κομματάρα ομελέτα απάκι μόνη μου" και εσύ δεν θα το ευχαριστηθείς και ο άλλος θα προσβληθεί. Κι αυτό το too much of a good thing όταν μιλάμε για τυπικό κρητικό τραπέζι είναι σαν να πας στο Oktoberfest και να πεις στο μουστακαλή με τα βαρέλια παραμάσχαλα "να μου βάλετε ένα ποτηράκι να δοκιμάσω?"
Lucifer Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2011 Και εν πάση περιπτώσει, μπορείς να ρεγουλάρεις πόσο θα φας απ' όσο σου βάλουν. Δε θα έρθει κανείς να σε μπουκώσει με το πιστόλι στον κρόταφο. ...Ε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις