Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Εγώ ξανα δοκίμασα να κάνω καρμπονάρα το απόγευμα. Πάλι ίδια έγινε, μάλλον έπρεπε να την βγάλω μερικά δευτερόλεπτα νωρίτερα που φαινόταν ωραία. Αλλα και αυτή που έφαγα δεν μου έκανε καμια τρομερή εντύπωση. Οπότε μάλλον θα γυρίσω στην ντεμέκ καρμπονάρα με την κρέμα γάλακτος που είναι στανταράκι.

Δημοσ.

Έκανα αρακά σήμερα και φάγαμε μια κατσαρόλα με τους φίλους μου.

 

πετάμε στην κατσαρόλα τον αρακά, ψιλοκομμένο κρεμμύδι φρέσκο, μαϊντανό, άνηθο, βάζουμε και Pumaro χυμό ντομάτας και λίγο πελτέ, λαδάκι και μετά βράσιμο κανα 45λεπτο μου βγήκε εμένα. Στο τέλος πετάχτε και το αλάτι.... Βγήκε λουκούμι, μαζί και με λίγο ωμό λαδάκι απο πάνω στο πιάτο μετά.

 

Μου έμεινε μαϊντανός και άνηθος, μπορώ να τα ψιλοκόψω και να τα βάλω σε σακουλάκια κατάψυξη?

Δημοσ.

αμέ, μια χαρά μπορείς. Έχω πάντα στην κατάψυξη μαϊντανό-άνιθο-σέλινο-φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα. Για φαγητό, αν τα βάλεις σε σαλάτα ωμά θα είναι λίγο νιανιά.

Δημοσ.

οχι 45 λεπτα ρε συ τον αρακα!

Ο φρεσκος ζητημα να θελει 2-3 λεπτα να γινει. Ο κατεψυγμενος 7-8 λεπτα. Επισης οταν βραζουμε πρασιναδα ποτε δεν βαζουμε καπακι για να συνεχισουν να εχουν το χρωμα τους.

Δημοσ.

Είναι και ψιλομαλακία η κουζίνα μου, αλλα στα 8 λεπτά έκανα κράτς κράτς, δεν παίζει να τρωγόταν με τίποτα. Εδώ 40 λεπτά και νόμιζα οτι ήθελε και άλλο...

 

Η μάνα μου μου είχε πει 25-30 λεπτά στο περίπου....

Δημοσ.

Κανονικα πρεπει να ειναι τραγανος λιγο αλλα οχι σε βαθμο να κανει κρατς. Απλα οχι νιανια.

 

 

Εγω φτιαχνω μπουρεκια τωρα. Βρηκα και γιουφκα σημερα, εβαλα λιγο λουκανικο με πρασο που ειχα, λιγη nduja, πατατε βραστες και κρεμμυδι και τα εδεσα ολα με λιγο γιαουρτι.

Δημοσ.

ναι. Το έφτιαχνε η γιαγιά μου, αλλά δεν έχω ιδέα πως. Το μόνο που θυμάμαι ήταν ότι μου έμοιαζαν με χυλοπίτες, μικρός ήμουν.

 

τώρα είδα, ο τίτλος της φωτο λέει Macedonian yufki, τα σκόπια εννοεί;

 

 

έντιτ, ναι, τη ΦΥΡΟΜ εννοεί μάλλον. Στο αρχικό άρθρο μιλάει για τούρκικη, σέρβικη και βουλγάρικη κουζίνα. Συνειρμούς κάνω, και η γιαγιάκαμ μακεδόνισσα ήτανε...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...