Toufas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 αν δεις στο λινκ, η τυπισα βαζει σοκολατα, εγω δεν θελω. εχουν τοσο εντονη γευση βουτυρου που η σοκολατα μου φαινεται υπερβολη. σε μιση ωρα που θα εχεις κανει μαγικα και θα εχουν εξαφανιστει να σε δω οταν θα σκεφτεσαι ποτε θα τα ξανακανεις ps: αν εχεις φυστικια αιγινης (χαζο ονομα αλλα ετσι τα ξερουμε) πανε παρα πολυ σε αυτο το μπισκοτο(κουλουρι?): http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pistachio-Shortbread-239079 και με cranberries http://www.joyofbaking.com/shortbreads/CranberryPistachioShortbreads.html εγω εκανα προχτες μια ταρτα tatin με ανανα... την τσακισαμε με τις συγκατικους.
evabb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 σε μιση ωρα που θα εχεις κανει μαγικα και θα εχουν εξαφανιστει να σε δω οταν θα σκεφτεσαι ποτε θα τα ξανακανεις ps: αν εχεις φυστικια αιγινης (χαζο ονομα αλλα ετσι τα ξερουμε) πανε παρα πολυ σε αυτο το μπισκοτο(κουλουρι?): http://www.epicurious.com/recipes/food/views/Pistachio-Shortbread-239079 και με cranberries http://www.joyofbaking.com/shortbreads/CranberryPistachioShortbreads.html εγω εκανα προχτες μια ταρτα tatin με ανανα... την τσακισαμε με τις συγκατικους. ασε ρε συ, τα εκανα και μικρουλια οποτε γινονται μια μπουκια, μετα το ποπ δεν εχει στοπ ενα πραμα. καλη ιδεα το φυστικι, κατι cranberries που εχω τα κραταω για να φτιαξω κεικ οταν ερθει η κολλητη μου. ειναι τρελο φρουτο το cranberry, ενω ειναι ξινο μεσα στο κεικ γινεται γλυκο.
Praetorianos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Αλλά αυτά που θα ποστάρω δε θα σας αρέσουν μάλλον. Δε θα είναι κυρίως Ελληνικά φαγητά. Δοκίμασε μας, είμαστε ιντερνάτσιοναλ φαγάδες. Αν βέβαια ποστάρεις μαζί με "όχι σαν την ελληνική την αγουρίλα", "όχι σαν τη σόλα το ελληνικό", "θέλει συγκεκριμένο πιπέρι από το Θιβέτ και τσιμπλιμπλίκι από τον Αμαζόνιο για να βγει καλό" δεν σου εγγυώμαι. αν δεις στο λινκ, η τυπισα βαζει σοκολατα, εγω δεν θελω. εχουν τοσο εντονη γευση βουτυρου που η σοκολατα μου φαινεται υπερβολη. Ναι από κει το είδα και ρώτησα. Μου φαίνεται κι εμένα υπερβολικό και όσα παρόμοια ετοιματζίδικα έχω δει (καμιά σχέση το ξέρω) τα πουλάνε σκέτα. εγω εκανα προχτες μια ταρτα tatin με ανανα... την τσακισαμε με τις συγκατικους. Να ρωτήσω, πέρα από Gregg's υπάρχει καμια αλυσίδα ζαχαροπλαστείο όπως στην Ελλάδα ή κανα παρόμοιο μαγαζί τέλος πάντων? Των σουπερμαρκετ τα γλυκά είναι ολίγον τι ελεϊνά και δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο να δοκιμάσεις. Ενώ Βέλγια και Ελβετίες, η χαρά του γλυκατζή, κάθε στενό και Patisserie.
Toufas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Να ρωτήσω, πέρα από Gregg's υπάρχει καμια αλυσίδα ζαχαροπλαστείο όπως στην Ελλάδα ή κανα παρόμοιο μαγαζί τέλος πάντων? Των σουπερμαρκετ τα γλυκά είναι ολίγον τι ελεϊνά και δεν έχει και τίποτα ιδιαίτερο να δοκιμάσεις. Ενώ Βέλγια και Ελβετίες, η χαρά του γλυκατζή, κάθε στενό και Patisserie. στο λονδινο εχει, στο middlesbrough πχ δεν ειχε... Εχετε waitrose? Εχει γαματα γλυκα. Αλλιως http://www.chocs.co.uk/ και γραψου. Δεν ειναι αυτο που θες ακριβως, αλλα γαμαει. Δεν ειμαι των γλυκων τοσο, για αυτο και δεν το εψαξα πολυ μεχρι τωρα. Eβα: http://www.youtube.com/watch?v=bX5WulNtUFo sto 18:00 αρχιζει.
evabb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 τρελα τα ταρταρ τουφα, αλλα το συκωτι δεν το μπορω, πολυ αιματιλα. Ναι από κει το είδα και ρώτησα. Μου φαίνεται κι εμένα υπερβολικό και όσα παρόμοια ετοιματζίδικα έχω δει (καμιά σχέση το ξέρω) τα πουλάνε σκέτα. Ενώ Βέλγια και Ελβετίες, η χαρά του γλυκατζή, κάθε στενό και Patisserie. αμα τα ετοιματζιδικα ειναι καλα σε λιγονουν ασχημα. το βελγιο ειναι γενικα η χαρα του καλοφαγα.
freedubus Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Πείτε καμιά συνταγή για σουτζουκάκια. Να είναι βαρβάτα όμως ε, να τα ρεύεσαι και να μοσχοβολάει ο τόπος κύμινο. Όχι φλωριές.
evabb Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 μα χωρις κυμινο τα σουτζουκακια δεν γινονται. τρελα αγαπημενο φαι.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 pure butter shortbreads και η συνταγη http://www.joyofbaking.com/shortbreads/shortbreadcookies.html
evabb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 ελα, μπορεις να φτιαξεις κι εσυ. ειναι ευκολα, βεβαια τα ζυμαρια εχουν παντα ενα βαθμο δυσκολιας απο μονα τους αν δεν εχεις πειρα να τα χειριστεις (οπως εγω)
evabb Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 τηγανιτες απο καλαμποκι συνταγη για δυο ατομα 1 αυγο 310γρ καλαμποκι σε κονσερβα 50γρ κρεμμυδι ψιλοκομενο 80γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του (η κανονικο που του προσθετουμε λιγη σοδα) 80ml ημιαποβουτυρωμενο/αποβουτυρωμενο γαλα 65γρ τυρι τυπου φιλαδελφια ελαιολαδο σε σπρει κατα προτιμηση αλατι, ασπρο πιπερι -σε ενα μπολ χτυπαμε το αυγο με το αλατι, το πιπερι και το γαλα -ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το προσθετουμε στο αυγο -ριχνουμε και το καλαμποκι και ανακατευουμε -προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε λιγο λιγο. το μειγμα πρεπει να βγει σχετικα σφιχτο (οχι ομως και σαν ζυμαρι) οποτε αν χρειαστει προσθετουμε 1-2 κουταλακια αλευρι -βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι σε χαμηλη προς μετρια φωτια. μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα το μειγμα χρησιμοποιοντας ενα κουταλι σουπας ωστε να δημιουργηθουν οι τηγανιτες. πρεπει να εχουν παχος γυρω στο ενα εκατοστο. τις ψηνουμε 2-3 λεπτα απο την καθε μερια μεχρι να γινουν χρυσες οπως στην φωτογραφια. -σερβιρουμε το τυρι απο πανω και λιγο ανηθο η μαιντανο για διακοσμηση σημειωση: δεν εχει τυρι φιλαδελφια αλλα μονο ανοστο μασκαρπονε. για να το κανω πιο ενδιαφερον πηρα μια ποσοτητα μασκαρπονε και την ανακατεψα με λιγο αλατι και ελαιολαδο και chives (σχοινοπρασο) αποξηραμενο, οταν το σερβιρισα εριξα και λιγο σχοινοπρασο απο πανω.
Nephelia Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 τηγανιτες απο καλαμποκι συνταγη για δυο ατομα 1 αυγο 310γρ καλαμποκι σε κονσερβα 50γρ κρεμμυδι ψιλοκομενο 80γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του (η κανονικο που του προσθετουμε λιγη σοδα) 80ml ημιαποβουτυρωμενο/αποβουτυρωμενο γαλα 65γρ τυρι τυπου φιλαδελφια ελαιολαδο σε σπρει κατα προτιμηση αλατι, ασπρο πιπερι -σε ενα μπολ χτυπαμε το αυγο με το αλατι, το πιπερι και το γαλα -ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το προσθετουμε στο αυγο -ριχνουμε και το καλαμποκι και ανακατευουμε -προσθετουμε σιγα σιγα το αλευρι και ανακατευουμε λιγο λιγο. το μειγμα πρεπει να βγει σχετικα σφιχτο (οχι ομως και σαν ζυμαρι) οποτε αν χρειαστει προσθετουμε 1-2 κουταλακια αλευρι -βαζουμε λιγο ελαιολαδο σε αντικολλητικο τηγανι σε χαμηλη προς μετρια φωτια. μολις ζεσταθει ριχνουμε μεσα το μειγμα χρησιμοποιοντας ενα κουταλι σουπας ωστε να δημιουργηθουν οι τηγανιτες. πρεπει να εχουν παχος γυρω στο ενα εκατοστο. τις ψηνουμε 2-3 λεπτα απο την καθε μερια μεχρι να γινουν χρυσες οπως στην φωτογραφια. -σερβιρουμε το τυρι απο πανω και λιγο ανηθο η μαιντανο για διακοσμηση σημειωση: δεν εχει τυρι φιλαδελφια αλλα μονο ανοστο μασκαρπονε. για να το κανω πιο ενδιαφερον πηρα μια ποσοτητα μασκαρπονε και την ανακατεψα με λιγο αλατι και ελαιολαδο και chives (σχοινοπρασο) αποξηραμενο, οταν το σερβιρισα εριξα και λιγο σχοινοπρασο απο πανω. και έχω μία πείνα τώρα.....γαμώτη ωραίο φαίνεται αλλά μόνο μακαρόνια έχω σπίτι !!! Μου λείπει η μανούλα μου αυτή μου έφτιαχνε τηγανίτες ωραία συνταγή θα την έχω υπόψην μου
Praetorianos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Φτιάξτε κανά λουκουμά με μέλι να γουστάρουμε. Soon, very soon. Περιμένω τον deliverα του supermarket οπότε σήμερα ή αύριο.
billkost Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Πολύ καλή η ιδέα σου για το μασκαρπόνε. Εγώ θα έβαζα ψιλοκομμένο σέλινο, μόνο τον κορμό, για μια πιο τραγανή δροσιά. Γούστα είναι αυτά.
traganeus Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Μου έχει καρφωθεί να φάω μηλόπιτα τελευταίες μέρες. Παίζει καμια συνταγή ΕΥΚΟΛΗ με ΦΤΗΝΑ υλικά που να μπορώ να βρώ εύκολα και κατα προτίμηση στα ελληνικά γιατί βαριέμαι να διαβάζω συνταγές στα αγγλικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις