Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Αν είναι σε Ελληνικά χωρικά ύδατα βεβαίως. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι συμφέρον κάτι τέτοιο. Όπου "συμφέρον" βάλε τη λέξη "ηθικό" και έχεις τον πυρήνα του θέματος "βαρβαρότητα". Συνιστά βαρβαρότητα να καταφεύγεις σε ένα ακραίο μέσο για να υπερασπίσεις την όποια κυριαρχία σου; Η προσφυγή στα όπλα είναι de facto και de juris έσχατη και όχι πρώτη λύση. Η βαρβαρότητα εξ ορισμού είναι ηθικό ζήτημα -γι' αυτό και δυσπρόσιτο. Νομιμοποιούμαι ( να εκτελέσω όποιον κερατά πατήσει χώμα Ελληνικό. Άοπλο; Ακίνδυνο για εμένα και τους γύρω μου; Στην πλάτη; Την ώρα που απομακρύνεται, έστω και αν είναι ακόμη μέσα στην επικράτειά μου; Τελικά, ο Σολωμού εκτελέστηκε επειδή μπήκε στο Τουρκοκυπριακό έδαφος, ή επειδή πήγε να απλώσει χέρι στη σημαία; Το λαθρομετανάστη, από το προηγούμενο παράδειγμα, που για οποιοδήποτε λόγο πετάξει την κουβέρτα που του δώσανε και ορμήσει να σκίσει τη σημαία από το σκάφος του Λιμενικού, νομιμοποιούνται να τον εκτελέσουν; Απορίες, απλά, στις οποίες δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι έχω τις απαντήσεις.
Lucifer Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Η απάντησή μου παραμένει καταφατική όσο χρησιμοποιείς τους όρους "δικαίωμα" και "νομιμότητα" κτλ. Αναφορικά με την ηθική μπορώ μόνο προσωπικά να σου απαντήσω. Αλλά θα είναι κάπως πορφυροβαμμένη απάντηση.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Ως προς τη "νομιμότητα", Αμερικανικό δικαστήριο καταδίκασε για δολοφονία πολίτη που πυροβόλησε στην πλάτη επίδοξο διαρρήκτη. Θα βρω link, απλά η σύνδεσή μου ψιλοσέρνεται τώρα και επιφυλάσσομαι. Κατά τα λοιπά, χωρίς να είμαι νομικός, αμφιβάλλω πάρα πολύ αν θα θεωρούνταν (ηθικά και νομικά) νόμιμη προάσπιση του εθνικού συμβόλου της χώρας ο θανάσιμος τραυματισός ενός ανθρώπου (ας πούμε κάποιου σαν εκείνο το φανατισμένο παιδαρέλι που δολοφόνησε τον Ντινκ στην Κωνσταντινούπολη) που έχοντας μπει παράνομα στη χώρα θα επιχειρούσε να κατεβάσει την Ελληνική σημαία από την Ακρόπολη. Ο Σολωμού προφανώς δεν απειλούσε τη σωματική ακεραιότητα κανενός στο φυλάκιο. Προφανώς και θα μπορούσε να είχε συλληφθεί. Αυτό δε συνέβη. Από εκεί, νομίζω, ξεκινά η συζήτηση περί "βαρβαρότητας". Οι Ιταλοί που εμβόλισαν το σαπιοκάραβο με τους λαθρομετανάστες που είχε μπει στα χωρικά τους ύδατα παράνομα, μάλλον υπερβάλλοντα ζήλο (excessive force) έδειξαν... Ο αστυνομικός έχει δικαίωμα να συλλάβει κάποιον που έσπαγε τα τζάμια ενός μαγαζιού. Δεν έχει δικαίωμα να τον σαπίσει στο ξύλο για να τον συλλάβει. Γυρνάμε σε αυτό που έλεγα περί αντιστοιχίας "αδικήματος" και "ποινής". Καίνε οι κουκουλοφόροι την Ελληνική σημαία. Νομιμοποιείσαι να τους πυροβολήσεις; Όχι; Γιατί; Επειδή νομίμως βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια; Δηλαδή ο πυροβολισμός του Σολωμού έγινε επειδή μπήκε παρανόμως στην Τουρκοκυπριακή επικράτεια; Και τότε, γιατί περίμενε ο αξιωματικός να αρχίσει να σκαρφαλώνει στο κοντάρι της σημαίας και δε του τη φύτεψε με το που πάτησε μέσα στο Τουρκοκυπριακό έδαφος; Βλέπεις που το πηγαίνω...σκοτεινέ αφέντη
geovard Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μια χαρα καταλαβαινομαστε , γι'αυτο ειπα για καταρριψη πανω απ'την Κρητη .Το σημειο της συγκρουσης ηταν σε διεθνη εναεριο χωρο ή τελος παντων τα αεροπλανα επεσαν σε διεθνη υδατα μιας και υπαρχει το κουλο με τα 10 εναεριο και 6 θαλλασσια και επειδη δεν θυμαμαι κιολας.Για το ΦΙΡ εγω ξερω οτι ολοι μας γραφουν στ'αρχιδια τους.Φυσικα οι Τουρκοι μπαινουν και στον ελληνικο εναεριο χωρο οπως και οι Ελληνες στον δικο τους.Αμα νομιζεις οτι ειναι ηρωας να μου πεις σε τι πολεμο πολεμαγε και επισης για ποιο ακριβως πραγμα .Εγω σαν ασχετος εχω την εντυπωση οτι εχουμε ειρηνη. Με τέτοιες απόψεις πού έχεις μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος ότι η Ελλάδα έχει πυγμή καί οι Έλληνες υψηλό φρόνημα έναντι τού εχθρού! Ήρωες γίνονται καί σε περιόδους ειρήνης.Ήρωας είναι ο οποιοσδήποτε πού ρισκάρει τη ζωή του γιά ένα ευγενή σκοπό.Ο μικρός Αλβανός πού στέκεται στα φανάρια καί τουρτουρίζει από το κρύο προσπαθώντας να πάει πέντε euro στο σπίτι του είναι ήρωας της ζωής.Δεν έχει σημασία το μέγεθος τού 'ανδραγαθήματος'. Εδώ ανάγουμε σε ήρωα τον τερματοφύλακα πού έπιασε το πέναλτυ! Πάντως ειρήνη στις συνειδήσεις Τούρκων καί Ελλήνων δεν θα υπάρξει ποτέ.Πάντα υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος πού δεν χρειάζεται τεθωρακισμένα καί κομμάντος.Όταν οι Γκρίζοι Λύκοι ορύονται καί κάνουν εικονικές εκτελέσεις τού Πατριάρχη νομίζεις ότι υπάρχει ειρήνη?Πότε στην Κύπρο υπογράφηκε ειρήνη?Αν γινόταν έτσι τότε οι Ελληνοκύπριοι ήταν σαν να δέχονταν την κατοχή.Αν κάποιος σού πάρει το σπίτι καί σού ζητήσει να υπογράψεις ειρήνη μετά θα τι κάνεις?
KWSN_Men Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2007 Μια χαρα καταλαβαινομαστε , γι'αυτο ειπα για καταρριψη πανω απ'την Κρητη .Το σημειο της συγκρουσης ηταν σε διεθνη εναεριο χωρο ή τελος παντων τα αεροπλανα επεσαν σε διεθνη υδατα μιας και υπαρχει το κουλο με τα 10 εναεριο και 6 θαλλασσια και επειδη δεν θυμαμαι κιολας.Για το ΦΙΡ εγω ξερω οτι ολοι μας γραφουν στ'αρχιδια τους.Φυσικα οι Τουρκοι μπαινουν και στον ελληνικο εναεριο χωρο οπως και οι Ελληνες στον δικο τους.Αμα νομιζεις οτι ειναι ηρωας να μου πεις σε τι πολεμο πολεμαγε και επισης για ποιο ακριβως πραγμα .Εγω σαν ασχετος εχω την εντυπωση οτι εχουμε ειρηνη. Το έχω ξαναπεί, να το πω και πάλι. Τα 1-2 ναυτικά μίλια που έκαναν τη διαφορά, σε πόση ώρα τα καλύπτει ένα μαχητικό; Χωρίς να πετάει με μέγιστη ταχύτητα.
Neurotic_Fest Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Με τέτοιες απόψεις πού έχεις μπορώ να κοιμάμαι ήσυχος ότι η Ελλάδα έχει πυγμή καί οι Έλληνες υψηλό φρόνημα έναντι τού εχθρού!Ήρωες γίνονται καί σε περιόδους ειρήνης.Ήρωας είναι ο οποιοσδήποτε πού ρισκάρει τη ζωή του γιά ένα ευγενή σκοπό.Ο μικρός Αλβανός πού στέκεται στα φανάρια καί τουρτουρίζει από το κρύο προσπαθώντας να πάει πέντε euro στο σπίτι του είναι ήρωας της ζωής.Δεν έχει σημασία το μέγεθος τού 'ανδραγαθήματος'. Εδώ ανάγουμε σε ήρωα τον τερματοφύλακα πού έπιασε το πέναλτυ! Πάντως ειρήνη στις συνειδήσεις Τούρκων καί Ελλήνων δεν θα υπάρξει ποτέ.Πάντα υπάρχει ένας άτυπος πόλεμος πού δεν χρειάζεται τεθωρακισμένα καί κομμάντος.Όταν οι Γκρίζοι Λύκοι ορύονται καί κάνουν εικονικές εκτελέσεις τού Πατριάρχη νομίζεις ότι υπάρχει ειρήνη?Πότε στην Κύπρο υπογράφηκε ειρήνη?Αν γινόταν έτσι τότε οι Ελληνοκύπριοι ήταν σαν να δέχονταν την κατοχή.Αν κάποιος σού πάρει το σπίτι καί σού ζητήσει να υπογράψεις ειρήνη μετά θα τι κάνεις? Ενταξει αμα βαζουμε την σταθμη σε καθε περιπτωση οπως θελουμε τοτε με βγαζω και μενα ηρωα.Ασε την Ροδο,Λεσβο Χιο κτλ εξω και πες μου τι θα μπορουσε να πει η Τουρκια αν ριχναμε το αεροπλανο τους 1 μιλι εξω απο την Κρητη ; Ουτε καν απο Καρπαθο για να μην υπαρχουν αμφιβολιες , αλλωστε νομιζω αυτοι δεν αναγνωριζουν καν εναεριο σε μικρα νησια ή καπως ετσι.Το να χανεις εναν πιλοτο επειδη εχεις μπει στην λογικη να παιζεις επ'αοριστον και μετα να σκεφτεσαι το αν ειναι ηρωας ή οχι εμενα μου φαινεται καπως.Ενταξει αμα συνεβαινε στο ανατολικο αιγαιο δεν θα μπορουσα να πω τα ιδια γιατι θα ηταν πιο μπερδεμενη η κατασταση ισως αλλα το συγκεκριμμενο περιστατικο φανερωνει γενικα την νοοτροπια και στην ελληνικη ηγεσια.Και οταν λεω παιχνιδια εννοω οτι και οι Ελληνες κανουν τα ιδια, ισως σε μικροτερη κλιμακα.Εδω το συζητουσαμε ή μου το ελεγε ο πιλοτος οτι υπαρχει λεει διαδρομος που σε βγαζει λιγο εξω απο την Αγκυρα χωρις να σ'εντοπιζουν τα ρανταρ.Μιλουσα μ'εναν παλιο συμμαθητη και φιλο πριν μερικες μερες που κανει την διπλωματικη του στο διεθνων και ευρωπαικων σπουδων στον Πειραια.Ηθελε καποια βοηθεια με μαθηματικα και τελος παντων η εργασια του ειχε να κανει με τα τουρκικα κομματα και το πολιτικο συστημα.Το φερε η κουβεντα στον πολεμο και εφριξα, ωραιους διπλωματες ετοιμαζουν στον Πειραια.Αρχισε να μου λεει εμεις θα μπουμε για Κωνσταντινουπολη και οπου φτασουμε, μη νομιζεις οι Τουρκοι δεν θα την υπερασπιστουν, εχω και εναν καθηγητη που ισχυριζεται οτι πρεπει να εχουμε ετοιμο σχεδιο εγκαταστασης οικισμων στην ανατολικη Θρακη μεσα σε τρια εικοσιτετραωρα.Ελεγε και για το διεθνες δικαστηριο και για το ποτε ,αν και πως θα πρεπει να παμε και οτι ειναι ρισκο.Οσα και να ακουσα μαλλον παραμενω αδαης, πιθανον επειδη πιστευω οτι στην συγκεκριμμενη περιπτωση η γνωση προυποθετει εναν βαθμο παραφροσυνης.Ειχα διαβασει σ'ενα ξενο φορουμ οτι αξιζουμε ο ενας τον αλλον, ισως να ηξεραν κατι παραπανω αυτοι που το εγραψαν.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Ειχα διαβασει σ'ενα ξενο φορουμ οτι αξιζουμε ο ενας τον αλλον, ισως να ηξεραν κατι παραπανω αυτοι που το εγραψαν. Τελικά, έχεις αδυναμία στα "άκουσα", "μου είπαν" κτλ. Δε θα σταθώ στην κρίση των προσωπικών σου και de facto αναπόδεικτων εμπειριών. Απλά, ένα σχόλιο για την τελευταία σου φράση, αυτή που μαρκάρισα. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που επισείει την απειλή πολέμου σε βάρος της Τουρκίας, αν εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. Η Τουρκία είναι που βεβαίως τα δικά της χωρικά ύδατα τα έχει ήδη επεκτείνει στη Μαύρη Θάλασσα. Α, και για όσους έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με Τουρκική δημοκρατία, διαβάστε εδώ το χέρι που έβαλαν οι στρατηγοί, οι "εγγυητές" του Κεμαλικού κράτους, στον Ερντογάν με αφορμή το άλλο μεγάλο αγκάθι της Τουρκίας, το Κουρδικό. Και σκεφτείτε ότι η Τουρκία απειλεί με εισβολή το Ιράκ έτσι και αυτονομηθούν τα εδάφη του Νοτίου Κουρδιστάν. Για να θυμόμαστε που και που πώς εννοούν τη διπλωματία.
antreaslam Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Καίνε οι κουκουλοφόροι την Ελληνική σημαία. Νομιμοποιείσαι να τους πυροβολήσεις; Όχι; Γιατί; Επειδή νομίμως βρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια; Δηλαδή ο πυροβολισμός του Σολωμού έγινε επειδή μπήκε παρανόμως στην Τουρκοκυπριακή επικράτεια; Και τότε, γιατί περίμενε ο αξιωματικός να αρχίσει να σκαρφαλώνει στο κοντάρι της σημαίας και δε του τη φύτεψε με το που πάτησε μέσα στο Τουρκοκυπριακό έδαφος; Βλέπεις που το πηγαίνω...σκοτεινέ αφέντη Σε όλα σου τα ερωτήματα φίλτατε SNOOB, οι απαντήσεις είναι δύσκολες... αλλά σε τούτο δω, έχω προσωπική άποψη (δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος,απλά είναι...άποψη). Κατ'εμέ λοιπόν,Δε νομιμοποιείσαι να πυροβολήσεις ούτε τον αναρχικό,ούτε τον σολωμού,ούτε τους γκρίζους λύκους που καίνε (πιθανώς) ελλ.σημαία, ούτε τους αριστερούς που καίνε αμερικάνικες,ούτε τους γάβρους που καίνε σημαίες του Παο,ούτε κανέναν. Δεν αφαιρείς έτσι ανθρώπινες ζωές.... Ι insist! ΥΓ:οταν λέω "Δε νομιμοποιείσαι ", δεν εννοώ νομικά,αλλά ηθικά. για τα νομικά,ας μας πει ο παρεδωσε!
geovard Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δεν συνεχίζω στο παρόν τόπικ γιατί όσο καί να το πιέζω το πράγμα αδυνατώ να καταλάβω το σκεπτικό μερικών.Καί ρωτώ αν πήγαν καί φαντάροι ή μήπως είναι στις λίστες πού συζητιούνται τελευταία. Κανείς δεν είπε, μόνο αν είναι εθνικιστής γιά ανακατάληψη της Πόλης.Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα τουλάχιστον της άμυνας.Καί αυτό το δικαίωμα μερικοί το ακυρώνουν. Δεν καταλάβατε ότι η πράξη Σολωμού ήταν πράξη άμυνας. Λοιπόν πείτε εσείς καί όταν αποφασίσετε πείτε καί σε μένα το σχέδιο! Καί κάντε τον κόπο να κατεβάσετε το παρακάτω βίντεο γιά χαλάρωμα http://www.youtube.com/watch?v=QlFtmK5Om5o
Neurotic_Fest Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Τελικά, έχεις αδυναμία στα "άκουσα", "μου είπαν" κτλ. Δεν καταλαβα τι εννοεις. Δε θα σταθώ στην κρίση των προσωπικών σου και de facto αναπόδεικτων εμπειριών. Απλά, ένα σχόλιο για την τελευταία σου φράση, αυτή που μαρκάρισα. Παλι δεν καταλαβα τι εννοεις ακριβως.Οι παραβιασεις των Ελληνων ειναι δεδομενες αν το πας εκει, θα στο πει οποιοσδηποτε πιλοτος που θελει να ειναι ειλικρινης μαζι σου. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που επισείει την απειλή πολέμου σε βάρος της Τουρκίας, αν εφαρμόσει το διεθνές δίκαιο και επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. Η Τουρκία είναι που βεβαίως τα δικά της χωρικά ύδατα τα έχει ήδη επεκτείνει στη Μαύρη Θάλασσα. Αυτο που ξερω εγω για τα 12 μιλια ειναι οτι η κατασταση δεν ειναι καθολου σαφης.Αν ειχαμε την στρατιωτικη δυναμη ισως απλως να μπορουσαμε να το επιβαλλουμε μαζι με τα καταλληλα νομικα επιχειρηματα.Απο την στιγμη που δεν την εχουμε αντιστοιχες περιπτωσεις που εχουν επιλυθει στην Χαγη κατεληξαν σε πολυ 'μεικτες' αποφασεις.Αφου λεμε οτι εχουμε το πανω χερι στο θεμα αυτο ειναι προβλημα του καθενος να δει αν αξιζει , το τι μπορει να χασει , αλλα και το τι μπορει να χασει ή να κερδισει συνεχιζοντας με την τωρινη κατασταση.Εχουμε την δυνατοτητα αν ξεκινησουμε τωρα σε μια πενταετια ας πουμε να δημιουργησουμε μια βεβαιοτητα ( δεν την λεω πραγματικοτητα) που μπορει να μας ξινισει λιγο αλλα θα εχουμε εξασφαλισει την ειρηνη (εστω περισσοτερο απο τωρα) ή μπορουμε να συνεχισουμε παιζοντας ,αλλες φορες λιγο αλλες πολυ, με τις πιθανοτητες για πολεμο και μοιραζοντας ενα μεγαλο κομματι απ'τα δανεικα που παιρνουμε στις πολεμικες βιομηχανιες ανα τον κοσμο. Αν υποθεταμε οτι αναλαμβαναν ολοι τις ευθυνες τους, δεν ισχυριζομαι οτι θα θεωρουμασταν το ιδιο ή λιγο λιγοτερο ή περισσοτερο προκλητικοι απο τη Τουρκια αλλα οτι ειχαμε και εχουμε την δυνατοτητα να σταματησουμε αυτον τον παραλογισμο.Εγω δεν αναγνωριζω ουτε επιστημη του πολεμου ουτε επιστημη της διπλωματιας.Οι οροι τυχη και δογμα ειναι πολυ μεγαλοι στο δικο μου μυαλο για να με αφησουνε. Α, και για όσους έχουν την ψευδαίσθηση ότι έχουμε να κάνουμε με Τουρκική δημοκρατία, διαβάστε εδώ το χέρι που έβαλαν οι στρατηγοί, οι "εγγυητές" του Κεμαλικού κράτους, στον Ερντογάν με αφορμή το άλλο μεγάλο αγκάθι της Τουρκίας, το Κουρδικό. Και σκεφτείτε ότι η Τουρκία απειλεί με εισβολή το Ιράκ έτσι και αυτονομηθούν τα εδάφη του Νοτίου Κουρδιστάν. Για να θυμόμαστε που και που πώς εννοούν τη διπλωματία. Αν υπηρχε δημοκρατια στην Τουρκια δεν θα υπηρχε η Τουρκια , τουλαχιστον οχι ετσι οπως την ξερουμε οπως σε λιγο δεν θα υπαρχει Ιρακ οπως το ξεραμε.Το κουρδικο ειναι εντελως αλλο θεμα, οι Τουρκοι, και δεν εννοω μονο την κυβερνηση και την αρχουσα ταξη, δεν μπορουν να χωνεψουν με τιποτα οτι ορισμενοι Κουρδοι θελουν αυτονομια ή ανεξαρτησια.Βασικα γι'αυτους δεν υπαρχουν Κουρδοι.Θα το αντιμετωπιζουν μεχρι την τελευταια στιγμη ως εσωτερικο θεμα τρομοκρατιας.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Super Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Η κατάσταση με τα χωρικά ύδατα δεν είναι καθόλου μπερδεμένη, νομικά τουλάχιστον. Το Δίκαιο της Θάλασσας αποτελεί μέρος του Διεθνούς Δικαίου. Η Ελλάδα έχει κυρώση τη σύμβαση αυτή με το ν.2321/1995, αλλά δεν επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα, καθώς υφίσταται απειλή πολέμου από την Τουρκία. Έτσι, συνεχίζεται ο τραγέλαφος με τα 6 ν.μ. χωρικά ύδατα και τα 10 μίλια εναέριου χώρου. Το Κουρδικό σαφώς και είναι "άλλο θέμα", το ανέφερα για να εξηγήσω ότι η Τουρκία τη δεδομένη στιγμή διάκειται απειλητικά έναντι δύο κυρίαρχων κρατών-γειτόνων της, της Ελλάδας και του Ιράκ. Όταν έχω ένα κράτος το οποίο έχει το στρατό του όχι εγγυητή της εθνικής του ανεξαρτησίας αλλά του πολιτεύματός του, αρνούμαι να δεχτώ δύο πράγματα: Ότι Ελλάδα και Τουρκία είμαστε τάλε κουάλε, "αξίζουμε ο ένας τον άλλο" ή όπως αλλιώς. Και δεύτερο, όταν έχεις μία χώρα που σε απειλεί με πόλεμο αν εφαρμόσεις -ήμαρτον, δηλαδή- το Διεθνές Δίκαιο, δε μπορώ να ακούω ότι αποτελλεί αναχρονισμό να διατηρείς στρατό.
skiabox Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Βασικα ετσι οπως παμε χωρις να ασχολουμαστε με IT,ευρυζωνικοτητα κλπ και με εχθρικα επενδυτικο κλιμα, μεγαλωνει το χασμα μας με τη δυση και θα μας περασει και η τουρκια μην ανυσηχειτε.Προς το παρον μας εχουν περασει και οι 24 εταιροι στην εωρωπαικη ενωση - βλεπε διεισδυση ευρυζωνικοτητας,χρηση υπολογιστων κ.τ.λ.
Neurotic_Fest Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 http://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations_Convention_on_the_Law_of_the_Sea#Signature_and_ratification http://en.wikipedia.org/wiki/Public_international_law#Interpretation http://en.wikipedia.org/wiki/Public_international_law#Enforcement
kostas7777777 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 οπως διαβασα πολυ σκιζεσται για την κυπρο γι αυτο θα γραψω για ενα πραγματικο γεγονοσ που ειχα την ατυχια να ζησω. λοιπον... νοεμβριος του 1995 και ειμαι υεα α* στην σχολη μηχανικου στο λουτρακι. απο τους 66 υεα β* οι 29 ηταν κυπριοι. καψονια γινονταν πολλα καθε μερα και σε ολους τους <<αλφαδες>> χωρις εξαιρεση. αυτα που ακουσα εκεινη την μερα δεν περιμενα να τα ακουσω απο εναν ανθρωπο που θελει να λεγεται ελληνας.ειναι πρωι και πηγαινω τουαλλετα. εξω απο την τουαλλετα 5 κυπριοι εχουν πιασει κουβεντουλα.... πριν προλαβω να μπω μεσα βλεπω οτι το κτιριο εχει γεμισει σκατονερα και σκατα και ετσι φευγω για να παω σε κανα πευκακι.... πριν προλαβω να γυρισω με πιανουν οι κυπριοι και με σκουντουν μεσα στισ τουαλλετες. αυτοι καθονται και βλεπουν απο την πορτα και αρχιζουν τα παραγγελματα τυπου προσοχη ημιανας κεφαλι ψηλα γιατι εισαι περηφανος που θα γινεις αξιωματικος και κατι τετοιες παπαρι ες... μετα απο κανα 5λεπτο εχω γινει μουσκεμα απο τις προσοχες στα σκατονερα. και εκαι ακουγεται το κορυφαιο: ετσι πρεπει να ειναι οι ελλαδιτες βουτηγμενοι στα σκατα.... και αμεσως μετα: θεσεις για καμψεις λαβατε... εκει ειναι οι θεσεις σας ελλαδιτες στα σκατα... εσεις μας καταστρεψατε... εσεις φταιτε που χασαμε τα σπιτια μας.... εσεις φταιτε που χαθηκε η μιση κυπρος... εγω συνεχιζα τις καμψεις κανονικα. οταν πια τα χερια κουραστηκαν και οι κυπριοι το καταλαβαν συνμφωνησαν ολοι πως η θα επρεπε να πεσω στα σκατονερα η να φωναξω πως εγω και οι υπολοιποι ελλαδιτες φταιμε που χαθηκε η μιση κυπρος... και εκει τελειωσε ολοι η λαλακια... παρολο που αποψη μου ειναι οτι η κυπρος ειναι ελληνικη σε ενα ενδεχομενο πολεμου με την τουρκια με αιτια-αφορμη την κυπρο προτιμω να την κανω με ελαφρα πηδηματακια και να τους αφησω να πνιγουν μονοι τους στα σκατα τους...
Neurotic_Fest Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2007 Η Κυπρος κατοικειται απο Ελληνοφωνους και Τουρκοφωνους Εβραιους . Δεν ειναι ελληνικη ουτε τουρκικη .Aυτο που λενε οτι εχει αιωνες να πατησει Εβραιος στην Κυπρο το λενε για ξεκαρφωμα.Κανονικα θε πρεπε να την φορτωσουμε στο Ισραηλ , lol. Σοβαρα τωρα, δεν γνωριζω απο στρατιωτικη πειθαρχια αλλα αναρωτιεμαι γιατι να υπακουσει καποιος σε τετοια διαταγη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.