horsepower Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Το ποινικό σύστημα δεν θα έπρεπε να έχει κυρίως σκοπούς τιμωρίας όσο σωφρονισμού. Αν σου κάνανε στο παιδί σου αυτό και το άλλο, άδεια επιχειρήματα, η νομοθεσία δεν σχηματίζεται εν βρασμό ψυχής, ούτε για να ικανοποιήσει τις καταστρεπτικές ανάγκες του καθένα. Διευθέτηση δυσλειτουργιών είναι, με σκοπό την κοινωνική επανένταξη του απροσάρμοστου. Αν μου σκοτώνανε κάποιον θα έκανα φρικτά πράγματα εν βρασμό ψυχής. ΕΥΤΥΧΩΣ λοιπόν που δεν είναι ο τσαντισμένος helm το κράτος, αλλά είναι η ψυχρή συλλογιστική του κοινωνικού συνόλου το κράτος. Υπάρχουν στατιστικές, να κοιτάξεις να μάθεις. Κοίτα τις στατιστικές του the great state of texas, πχ. Και μόνο που αποφαίνεσαι σε αυτό το ζήτημα με την ελαφρότητα κάποιου που δεν έχει κάνει στοιχειώδη έρευνα είναι κακό. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου. Εντάξει θα μου πεις, δεν ψηφίζουμε και για την λειτουργία του κράτους εδώ πέρα, αλλά επειδή οι συνειδήσεις διαμορφώνονται συνεχώς, δεν είναι καλό δείγμα αυτό που δείχνεις το να μην ξέρεις και να μιλάς για κάτι τόσο σημαντικό. Όσο για την δολοφονική πρόθεση, κάνεις το λάθος να πιστεύεις ότι κάθε πράξη βίας είναι προμελετημένη εγκληματική ενέργεια παρμένη κάτω από ψυχρή ορθολογιστική λειτουργία. Οι άνθρωποι δεν είναι έτσι. Φταίνε εδώ και οι cliche αντιλήψεις του κόσμου για το πως είναι η βία, από ταινίες και τηλεοράσεις όπου το ΚΑΚΟ είναι πηγαία δύναμη που οδηγεί κάποιον να σκοτώνει μεθοδικά και σατανικά. Οι περισσότερες δολοφονίες είναι εγκλήματα πάθους από κακομοίρηδες η ανθρώπους που τους φτάσανε στα όρια τους, δεν είναι οργανωμένες ληστείες χρηματαποστολών. Το οργανωμένο έγκλημα δεν είναι τόσο μεγάλο ζήτημα όσο το κάνει να φαίνεται ή τρομολάγνα επικαιρότητα να φαίνεται στο ελλάδα. Αν θυμώσεις κάποιον περίεργο αρκετά, θα σε σκοτώσει δεν πα να υπάρχει θανατική ποινή ή όχι. Στατιστικά, αυτό φαίνεται να ισχύει. Οποτε το επιχείρημα αυτό δεν στέκει. Και να ισχύουσε, δηλαδή για να αποτρέψεις ένα βίαιο έγκλημα κάνει ένα βίαιο έγκλημα το ίδιο το κράτος και είναι κάθε πολίτης συνένοχος? Πάμε καλά? Η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι αμέτρητη. Ίσος πρέπει να ασχοληθείς λίγο με τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν έγινε ο διαφωτισμός βερεσέ. Συγχωροχάρτι το λες εσύ το να περάσεις 25 χρόνια στην φυλακή? Εγώ το λέω πληρωμένο κοινωνικό χρέος. Όλη σου η ζωή ως τώρα ήταν μικρότερη από αυτό το χρονικό διάστημα, και το μεγαλύτερο μέρος της ούτε καν το θυμάσαι. οκ ας μην το ρισκάρουμε... ας γίνουμε και εμείς όλοι μαζί εγκληματίες. Just το be safe. Λέτε για θανατικές ποινές και βασανισμούς. Δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή η κυνικότητα. Στην χειρότερη των περιπτώσεων τα ποσοστά της εγκληματικότητας παραμένουν τα ίδια..έτσι δεν είναι?Διαφώτισε με περισσότερο με ένα link που να δείχνει τα ποσοστά της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ (ανά πολιτεία) γιατί αυτό που βρήκα δίνει μόνο τα στατιστικά ανά χρονιά κάθε πολιτείας...Επίσης είναι εμφανές ότι δεν δίνουμε την ίδια βαρύτητα στο θέμα της ανθρώπινης ζωής..Πχ. για σένα η ζωή του οποιουδήποτε αξίζει χ=100 μονάδες - για μένα ενός εμπόρου ηρωίνης χ-y(όπου 20<y<40).. Δεν πιστεύω ότι όλες οι πράξεις βίας είναι προμελετημένες, αλλά στον βιασμό ανηλίκου και στην πώληση ναρκωτικών σε ανηλίκους βρίσκω κάποια πρόθεση.. Αυτός ο περίεργος λοιπόν που αν τον θυμώσω αρκετά μπορεί να μου την ανάψει δεν θεωρώ προσωπικά ότι έχει κάποιο λόγο ύπαρξης και θα ήταν καλύτερο να έχει κλειστεί από καιρό σε κάποιο τρελάδικο..Η μήπως αν κλειστεί σε ένα κελί για 20 χρόνια, αφού σκότωσε 3 παιδιά δημοτικού επειδή του γρατζούνισαν το αμάξι με την μπάλα θα σωφρονιστεί?ίδιος και πολύ πιθανόν χειρότερος θα βγει..και δεν έχω επηρεαστεί τόσο από της ταινίες, μην με συγκρίνεις με 2χρονο.. Εφόσον έχω δώσει την ψήφο μου σε μια κυβέρνηση που στα προγραμματικά της σχέδια έχει και την καθιέρωση της θανατικής ποινής παίρνω και εγώ την ευθύνη φυσικά..Και είναι λιγότερο βίαιο να σκοτώσεις κάποιον με μια ένεση παρά να το κάνεις με τον τρόπο που αυτός σκότωσε τα θύματά του.. Μου μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα και από την άλλη επισημαίνεις πως 25 χρόνια στην φυλακή είναι μια αιωνιότητα..Για μένα είναι περισσότερο απάνθρωπο..Και σεβόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα του εγκληματία τον καταδικάζω σε θάνατο για να γλυτώσει μια και καλή από την κόλαση της φυλακής(δεν ειρωνεύομαι).. Σορρυ για την μορφή του κειμένου(που δεν έκανα multi-quote) αλλά ήρθα βιαστικά σπίτι και το έγραψα στο τσάκα τσάκα γιατί θα φύγω και βιαστικά..
Aρρωστος 7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Είμαι κατά.Γιατί για μερικά αδικήματα ο θάνατος δεν είναι επαρκής ποινή. Κάποιος για παράδειγμα που έχει βιάσει και έχει σφάξει ανήλικα παιδιά του αξίζει να ζήσει 40-50 χρόνια κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες.Να βασανίζεται κάθε στιγμή της ζωής του για αυτό που έκανε.
mdarkman18 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Για καθαρά πρακτικούς λόγους νομίζω πως δεν είναι κακό να θανατώσεις κάποιον που έκανα κάποιο τρομερό έγκλημα. Ανακύκλωση να γίνεται Κάποιος ανέφερε ότι αν σκοτώσεις έναν εγκληματία γίνεσαι και εσύ εγκληματίας. Ε.. όχι δεν νομίζω ότι η ηθικολογία είναι η λύση. υ.σ. Πάντως πολύ μίσος βγάζετε όλοι σας: και όσοι υπέρ και όσοι είναι κατά. Χαλαρώστε λίγο. Για σωφρονισμό δεν έχει ακούσει κανείς; Άλλωστε δεν γεννιέσαι μόνο, αλλά γίνεσαι κιόλας.
Fidelio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Όταν όμως θα σου παρουσιάσουν μπροστά στα μάτια σου αυτόν τον περιθωριακό τι θα κάνεις?Αυτή τη στιγμή σας μιλάω ως ''ο πατέρας με το ακρωτηριασμένο βρέφος του'' για να σας βάλω στη διαδικασία να σκεφτείτε πως εγώ είμαι εν μέρει υπέρ του μέτρου αυτού. Ας πουμε οτι θα τον σφάξω στο γόνατο . και ; που θέλεις να καταλήξεις ; Για να καταλάβω τον συλογισμό σου οσον αφορά την θανατική ποινή και την χρησιμοτητά της. Συμφωνώ επίσης με τις απόψεις του φίλου com_hs, όπως είπα και στην αρχή, η φυλακή ήταν και είναι φυλακή, δε πρόκειται ουδέποτε να γίνει πραγματικά ένα ίδρυμα σωφρονισμού για κακοποιά στοιχεία. Μην είσαι τόσο σίγουρος , το φαινόμενο κορυδαλος δεν είναι παγκοσμιο φαινόμενο αλλά δεν βλέπω σου λέω και πάλι πως η αναποτελεσματικότητα ενός συστήματος δικαιολογεί την θανατική ποινη; Βέβαια, υπάρχουν κάποιες (σπάνιες) περιπτώσεις όπου το άτομο λόγω σοβαρής ψυχικής διαταραχής, δεν φαίνεται να έχει πολλές πιθανότητες σωφρονισμου. Δεν είμαι σίγουρος οτι η ψυχιατρική είναι αντίστοιχη της παθολογίας. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δεν μπορεί να αποφανθεί κανείς με 100% βεβαιότητα οτι δεν υπάρχει θεραπεία ως προς την ακραία εγληματική συμπεριφορά.
Fidelio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Άλλωστε δεν γεννιέσαι μόνο, αλλά γίνεσαι κιόλας. Γεννιέσαι ; ΤΣΟΥ!
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Θάνατος ως ποινή; Γιατί; Ποιός ο λόγος; Εκδίκηση; Ας βάλουν τους εγκληματίες να σπάνε βράχους, να παράγουν έργο για το κοινωνικό σύνολο! Ας τους βάλουν να πλέκουν ρούχα! Που ζούμε για να αφαιρούμε ζωές; Και αυτό όχι από οίκτο αλλά επειδή δεν παράγει κανένα απολύτως θετικό αποτέλεσμα. Όσο για τα αποτρόπαια και εξαιρετικά απάνθρωπα εγκλήματα... φροντίζουν οι συγκρατούμενοι γι'αυτους τους εγκληματίες! Χαίρομαι πάντως που κανείς δεν επικαλέστηκε ζήτημα θρησκευτικής πίστης για να πει "κατα" της θαν. ποινής. Είναι ένα βήμα για την πρόοδο...
Humphrey Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δεν είμαι σίγουρος οτι η ψυχιατρική είναι αντίστοιχη της παθολογίας. Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δεν μπορεί να αποφανθεί κανείς με 100% βεβαιότητα οτι δεν υπάρχει θεραπεία ως προς την ακραία εγληματική συμπεριφορά. Καταλαβαίνω. Όμως, για να μιλήσουμε καθαρά σε φιλολογικό επίπεδο, στην περίπτωση κάποιου serial killer (που και εκεί ακόμα οι περιπτώσεις διαφέρουν), μήπως δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί σαν μέσο, μιας και όπως είπες, δεν είμαστε εντελώς βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα ή την αναποτελεσματικότητα των μεθόδων σωφρονισμού?
Humphrey Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Γεννιέσαι ; ΤΣΟΥ! Το αιώνιο πρόβλημα κοινωνιολογίας, ψυχολογίας κλπ...Εδώ και αν δυίστανται οι γνώμες....
Helm21 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Συμφωνώ. Μήπως σε αυτές τις περιπτώσεις (μετα από ενδελεχή εξέταση από ειδικούς και μόνο μετα προηγούμενη προσπάθεια σωφρονισμού βάσει ενός τέτοιου συστήματος που περιέγραψες) θα έπρεπε να εξεταστεί το ενδεχόμενο? Εγκλεισμός δια βίου για τους ψυχασθενείς που δεν φαινονται να δείχνουν καμιά βελτίωση. Το θέμα όμως είναι αν σου κάτσει εσένα ρε φίλε...πες ο,τι γίνει η στραβή, τότε με σοβαρότητα και ψυχραιμία θα είσαι πραγματικά υπέρ των ανθρωπίνων δικαιώμάτων? Πόσες φορές να επαναληφθεί ένα απλό επιχείρημα? Το πως νιώθει κανείς εν βρασμό ψυχής δεν ορίζει το πως θα έπρεπε να λειτουργεί ένα νομικό σύστημα. Διάβασε το ξανά μπας και αυτή την φορά δεν το αγνοήσεις. 2 λάθη δε κάνουν ένα σωστό. Ακριβώς. Μια δολοφονία για μια δολοφονία. Λάθος με λάθος. Κανένα σωστό. Όταν όμως θα σου παρουσιάσουν μπροστά στα μάτια σου αυτόν τον περιθωριακό τι θα κάνεις?Αυτή τη στιγμή σας μιλάω ως ''ο πατέρας με το ακρωτηριασμένο βρέφος του'' για να σας βάλω στη διαδικασία να σκεφτείτε πως εγώ είμαι εν μέρει υπέρ του μέτρου αυτού. Ένα νομικό σύστημα δεν οργανώνεται γύρω από την εξυπηρέτηση του αισθήματος εκδίκησης του πατέρα με το ακρωτηριασμένο βρέφος του στα χέρια έλεος, ο χριστός και η παναγία. Αν είχα το σφαγμένο βρέφος μου στα χέρια μου θα σας καταταρασσόμουν όλους, θα ήθελα να χαθεί το σύμπαν και εγώ μαζί. Αυτό να νομοθετήσουμε? Δεν πάμε καλά. αυτο ειναι σωστο σωθρονισμα για τους αλους να μην το επαναλαβουν Είμαι ιδιαίτερα ανορθόγραφος άνθρωπος, και για να ποστάρω χωρίς greeklish σε αυτό το forum περνάω από μετατροπέα τα κείμενα μου, και μετά κάνω και spellchecking με extension στο firefox. Θα δεχτώ εγώ προσωπικά να ακούσω την γνώμη σου για την ζωή και τον θάνατο άλλων ανθρώπων όταν θα τιμήσεις την πλατφόρμα επικοινωνίας με ανάλογη προσπάθεια στην παρουσίαση της γραπτής άποψης σου. Στην χειρότερη των περιπτώσεων τα ποσοστά της εγκληματικότητας παραμένουν τα ίδια..έτσι δεν είναι? http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punishment_debate Επίσης είναι εμφανές ότι δεν δίνουμε την ίδια βαρύτητα στο θέμα της ανθρώπινης ζωής..Πχ. για σένα η ζωή του οποιουδήποτε αξίζει χ=100 μονάδες - για μένα ενός εμπόρου ηρωίνης χ-y(όπου 20<y<40).. Με τρομάζει να το διαβάζω αυτό. Η μήπως αν κλειστεί σε ένα κελί για 20 χρόνια' date=' αφού σκότωσε 3 παιδιά δημοτικού επειδή του γρατζούνισαν το αμάξι με την μπάλα θα σωφρονιστεί?[/quote']Καλά πες κανένα παράδειγμα που δεν είδες σε thriller να το συζητήσουμε τουλάχιστον πιο εμπεριστατωμένα. Εφόσον έχω δώσει την ψήφο μου σε μια κυβέρνηση που στα προγραμματικά της σχέδια έχει και την καθιέρωση της θανατικής ποινής παίρνω και εγώ την ευθύνη φυσικά. Αν αποδειχθεί ότι τα επιχειρήματα σου στέκονται σε σαθρές βάσεις, τότε ναι, φέρεις την ευθύνη της ανόητης επιλογής σου. Για άρχισε την έρευνα σου... Μου μιλάς για ανθρώπινα δικαιώματα και από την άλλη επισημαίνεις πως 25 χρόνια στην φυλακή είναι μια αιωνιότητα..Για μένα είναι περισσότερο απάνθρωπο..Και σεβόμενος τα ανθρώπινα δικαιώματα του εγκληματία τον καταδικάζω σε θάνατο για να γλυτώσει μια και καλή από την κόλαση της φυλακής(δεν ειρωνεύομαι).. Όχι δεν ειρωνεύεσαι, λες ασυναρτησίες. Έχεις πάει στον θάνατο? Το έχεις ζήσει το τέρμα? Έχεις δει τι υπάρχει η δεν υπάρχει μετά? Αυτή την αλλαγή δεν έχεις κανένα δικαίωμα να την επιφέρεις πάνω σε άλλον σε καμία περίπτωση. Ακούς εκεί τον προστατεύεις από μια ζωή κόλαση στέλνοντας τον κάπου που δεν έχεις πάει. Ασχολήσου με τον δικό σου θάνατο και όχι με των άλλων. Δεν ξέρεις τι είναι, είναι μια θεωρία για εσένα, και δεν σου πέφτει λόγος. Το κράτος, το πολίτευμα ασχολείται με το πως να κάνει λειτουργικές τις καταστάσεις για τους ζωντανούς, όχι με το να δημιουργεί νεκρούς. Κάποιος ανέφερε ότι αν σκοτώσεις έναν εγκληματία γίνεσαι και εσύ εγκληματίας. Ε.. όχι δεν νομίζω ότι η ηθικολογία είναι η λύση. Ναι η επιμελής αποφυγή των εγγενών ηθικών φορτίων της ζωής και του θανάτου είναι. Βολικά.
Pablo_Hasan Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 θανατικη ποινη υπηρχε παλιοτερα στην Ελλαδα, αν ηταν τοσο καλο ως μετρο δεν θα το καταργουσαν... μη λειτουργειτε παλινδρομικα
Fidelio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Καταλαβαίνω. Όμως, για να μιλήσουμε καθαρά σε φιλολογικό επίπεδο, στην περίπτωση κάποιου serial killer (που και εκεί ακόμα οι περιπτώσεις διαφέρουν), μήπως δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί σαν μέσο, μιας και όπως είπες, δεν είμαστε εντελώς βέβαιοι για την αποτελεσματικότητα ή την αναποτελεσματικότητα των μεθόδων σωφρονισμού? Όχι δεν το πιστεύω και να πω γιατί. Τι εννοώ όταν λέω για αναποτελεσματικότητα Από την στιγμή που ένα σωφρονιστικό σύστημα υπολειτουργεί , σημαίνει ότι τα όργανά του δεν κάνουν την δουλειά τους σωστά δηλαδή ή ότι δεν τους παρέχει το κράτος τα μέσα ή απλά είναι καφενεία και ακατάλληλοι. Σε όποια περίπτωση από τις παραπάνω και πέρα από τους υπόλοιπους λόγους που ανέφερα η ποινή του θανάτου δεν μπορώ να δώ ποια χρησιμότητα έχει. Να μας διευκολύνει ας πούμε στο ξεκαθάρισμα επειδή η πολιτεία δεν κάνει σωστά την δουλειά της στο να οργανώσει πιο σωστά το σωφρονιστικό σύστημα ; Όχι αυτό θυμίζει πρακτικές μεσαίωνα, κοινωνική προχειρότητα και αδιαφορία.
Absinthe Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 θανατικη ποινη υπηρχε παλιοτερα στην Ελλαδα, αν ηταν τοσο καλο ως μετρο δεν θα το καταργουσαν... μη λειτουργειτε παλινδρομικα Θανατικη ποινη υπαρχει ακομα. Υπο προυποθεσεις. Βασικα θεωρω πως ειναι εντελως λαθος η συσχετιση της θανατικης ποινης με το βαρος του αδικηματος.
Fidelio Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 οφφ τοπικ σορρυ Είμαι ιδιαίτερα ανορθόγραφος άνθρωπος, και για να ποστάρω χωρίς greeklish σε αυτό το forum περνάω από μετατροπέα τα κείμενα μου, και μετά κάνω και spellchecking με extension στο firefox. Θα δεχτώ εγώ προσωπικά να ακούσω την γνώμη σου για την ζωή και τον θάνατο άλλων ανθρώπων όταν θα τιμήσεις την πλατφόρμα επικοινωνίας με ανάλογη προσπάθεια στην παρουσίαση της γραπτής άποψης σου. οκ ..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
slygeo87 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Ένα νομικό σύστημα δεν οργανώνεται γύρω από την εξυπηρέτηση του αισθήματος εκδίκησης του πατέρα με το ακρωτηριασμένο βρέφος του στα χέρια. Σαφέστατα. Αν είχα το σφαγμένο βρέφος μου στα χέρια μου θα σας καταταρασσόμουν όλους, θα ήθελα να χαθεί το σύμπαν και εγώ μαζί. Αυτό να νομοθετήσουμε? Δεν πάμε καλά. ok...και καταλήγω πάλι στο ίδιο επιχείρημα που με κάνει να αμφιταλαντεύομαι στις απόψεις μου. Ποιός ΤΕΤΟΙΟΣ πατέρας θα δεχτεί να φυλακίσουν έτσι απλά τον δολοφόνο του παιδιού του? Ακόμα και 'συ ο ίδιος γίνεσαι έξω φρενών και μόνο που το σκέφτεσαι. Τι γίνεται λοιπόν σε αυτή τη περίπτωση?Τέτοιου είδους εγκλήματα αναπόφευκτα υπάρχουν και στο κάτω κάτω της γραφής όλοι μας έχουμε ένα συγγενή να μας κλάψει αν τα τινάξουμε (καταλαβαίνεις που το πάω). Με αυτό λοιπόν το τόσο λεπτό επιχείρημα τάσσομαι υπέρ της ποινής αυτής.Επίσης μη ξεχνάς ο,τι λίγοι είναι οι Αμερικάνοι που είναι κατά, γι' αυτό το λόγο ακόμα υπάρχει υποθέτω το σύστημα αυτό.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2007 Helm, ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ. Είχα φορτώσει άσχημα διαβάζοντας το τόπικ. Τα ποστς σου με ηρέμησαν κάπως. Ενδιαφέρον θέμα συζήτησης θα ήταν επίσης το γιατί έχει χαθεί κάθε πίστη στην κοινωνία, επειδή εγώ εκεί πιστεύω ότι κρύβονται η αιτία για τις απόψεις ορισμένων. Έχει μπει το "εγώ" και το κάθε "εγώ" (ακόμα και του άλλου), πάνω από το "εμείς". Ακούς εκεί να φροντίσει η κοινωνία να πάρει εκδίκηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα