Προς το περιεχόμενο

Kαινή Διαθήκη


nektarios1973

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Άμα είναι κενή (empty), τι γνώμη να έχουμε? :P

Πέρα από την πλάκα, δεν την έχω διαβάσει ποτέ, δεν πιστεύω να μου έρθει η επιθυμία να την διαβάσω, άρα δεν έχω γνώμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλό θα ήταν να μην εκφράζονται συναισθηματικοί δογματισμοί σε κάποιον χρήστη που χαριτολόγησε.

 

Ειδικά όταν αυτό το έργο χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία των πιστών της γης ως "παραμύθι".

 

Ενώ για κάποιον που εκφράζει προσωπική γνώμη ως γενική αντίληψη τι να πούμε;

Αντε να δεχθώ οτι την Παλιά Διαθήκη ένας Χριστιανός να την αντιλαμβάνεται ως παραμύθι-παραβολή κάποιος αλλά την Καινή δεν μπορεί να το κάνει εάν θέλει να λέγεται χριστιανός.

Εκτός και εάν είναι "Skeptic" και πιστεύει ότι αφού δεν μπορεί να κάνει κάτι αυτός αυτό σημαίνει και ότι δεν γίνεται.

 

Αλλά δεν μπορώ θα το πω γιατί θα σκάσω. Αυτό που είπες, το ότι η πλειοψηφία των πιστών αντιλαμβάνεται ως παραμύθι την Καινή Διαθήκη, είναι ίσως η πρώτη μεγάλη μπανταλομάρα (όπως λένε στην Ήπειρο) για το 2008. (άσχετα εάν είναι ή όχι)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Δεν άνοιξα εγώ το thread.

 

2) Οι άνθρωποι για πολλούς αιώνες πιστεύαν οτι η γη είναι επίπεδη. Πρέπει να σεβαστώ και αυτή την άποψη?

 

3) Το αν η άποψη μου είναι βλακώδης δεν θα το κρίνει ένα άτομο που βαριέται να γράψει το "και" κι αντι αυτού βάζει το +.

 

4) Δεν μου την είπες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται πως τη διαβάζεις.Μπορείς να τη διαβάσεις για να βρεις "μηνύματα ζωής" , για φιλολογικό ενδιαφέρον , για ιστορικό η και για αποκρυφιστικό.

 

Πχ εγώ διάβαζα μια μέρα την παραβολή του Ιησού με το λεφτά που του πε τι να κάνω για να μπω στη Βασιλεία του Θεού.Ο Ιησούς του πε να μοιράσει όλα τα υπάρχοντα του στους φτωχούς .Εγώ τότε σκέφτηκα ότι ο Ιησούς το δε "ταξικά" το θέμα και χάρηκα.Ομως ο χριστιανόπληκτος της παρέας ειπε πως αυτό σημαίνει πως αν έχεις την αγάπη του θεού δε σε νοιάζει τπτ ούτε το πως θα ζήσεις κλπ.

 

Προτιμώ τον Stephen King

 

Δε σπαμμάρεις καλά το spamming θέλει χάρη:-D

 

Και ρε παιδιά εννοεί αυτούς που χουν διαβάσει κάτι όχι όλους.Σαν να ποστάρω εγώ σε τοπικ για την 8400 και να πω δεν ξέρω έχω intel καλή είναι?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μικρος την ειχα αυτη την απορια..αν δηλαδη υπηρχε αδαμ και ευα και πως εξελιχθηκε απο κει και περα το ανθρωπινο γενος..βεβαια κανεις δε μου την ελυσε..αλλα προφανως ειναι παραμυθι..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα πως επαιξε η φαση?Δεδομενου πως ο Καιν σκοτωσε τον Αβελ λογικα μετα με τι ψυχολογια θα του καθησε η Ευα?Δεν τον διωξανε νομιζω?

 

Εκτος αν ο Αδαμ της εκανε και αλλα κλουτσουβελα αλλα αν σκεφτεις οτι ο Καιν και ο Αβελ ήταν μεγαλα παιδια να μην ηταν καμια 35αρα-40αρα τουλαχιστον ο Αδαμ και η Ευα οταν εγινε το μακελιο?Τοτε μεχρι να μεγαλωσουν τα παιδια αρκετα θα εφτασε καμια 50αρα η Ευα, αρα θα ειχε εμμηνοπαυση. Πως διαολο διαιωνηστηκε το ειδος?

 

Βεβαια παιζει να εσπειρε κανενα κοριτσι και να πηγαν τα παιδια μεταξυ τους αλλα εκει ο συγγραφεας δεν μας λεει τιποτα. Εξαλλου δεν εχει ιδιεταιρη λογικη να κανουν τον Καην και τον Αβελ και να σταματησουν εκει. Ή θα ηθελαν να διαιωνιστει το ειδος και θα εκαναν κουτσουβελα μεχρι να βγει κανα κοριτσι Ή θα επερναν αποφαση πως το ειδος θα τελειωσει και γιαυτο μεινανε στους 2 νταγλαραδες. Σιγουρα παιζει η περιπτωση να ειχαν κανει ηδη κοριτσι αλλα να μην λενε τιποτα στις γραφες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μικρος την ειχα αυτη την απορια..αν δηλαδη υπηρχε αδαμ και ευα και πως εξελιχθηκε απο κει και περα το ανθρωπινο γενος..βεβαια κανεις δε μου την ελυσε..

 

την έχει λύσει εδώ και πολλά χρόνια η επιστήμη...:-)

 

-------

 

πάντως το ''κενή διαθήκη'', (ναι , με ''ε''), ίσως είναι πιο χαρακτηριστικό σαν τίτλος...

 

-------

σε κατι σαν +σενα τν λεω.Σχολιαζω τν αποψη σου γ κατι που ειναι εκατονταδες χρονια αποδεκτο απο ολες τις 8ρησκειες +λαους.

 

χμμ... ναι... σίγουρα? :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντως αναφερεται στις Γραφες, οτι ειχαν πολλα παιδια και φυσικά ανανμεσα τους ηταν και κοριτσια. Οπως και ο Αβρααμ δεν ειχε μονο τον Ισαακ αλλα και πολλους αλλους.

 

Φυσικα ο καθενα μπορει να το απδεχεται η να το θεωρει παραμυθι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...