Sargath Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Τι μαλακίες διαβάζω και φρίττω ρε για 30 ώρες και 40;Εγώ ούτε 10 ώρες ξύπνιος δεν αντέχω καλά καλά,άσε που δεν υπάρχει και καλύτερο πράμα εδώ που τα λέμε από έναν υπνάκο
Swimmer21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 εχω αντεξει μεχρι 37 ωρες.. πηγα να κοιμηθω στις 30, αλλα με "εσωσε" ενα πρωινο μπανακι στην θαλασσα Μετα το φαγητο το μεσημερακι δεν την παλεψα..
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 υπάρχει κίνδυνος αιφνίδιου θάνατου αν δεν κοιμηθεις πάνω απο 48 ώρες
Gtr34 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2013 32 ωρες αυπνος και καπακι γερμανικο θαλαμοdog , δεν αντεξα κοιμηθηκα στην καρεκλα για κανα μισαωρο, ωσπου με ξυπνησε ο ταγματαρχης , 10 Φ.
SpirtouLisS Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 προσφατα σε σοβαρό προβλημα υγειας συγγενους πήγα στο νοσοκομείο σαν συνοδός πεμπτη απογευμα και έφυγα απο το νοσοκομείο σερι αυπνος σάββατο πρωι. Η κατασταση μου απεριγραπη. Τι να λεω τώρα να κανω το μαγκα ότι δε νύσταζα τοσο και την πάλευα? Ημουν σαν ζόμπι χωρις τα χέρια ορθια...
Tilemaxx Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Μπά... πάνω απο 24 ώρες δεν έχω παραμείνει ποτέ μου ξύπνιος.
John323 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Εγω εχω μεινει αυπνος καμποσες φορες (Κανα 20αρι) για περιπου 30 ωρες. Σαν εμπειρια εχει πλακα, εισαι σαν ζομπι, δεν ξερεις τι ειναι πραγματικο και τι φανταστικο ενω εχεις φυσικα και παραισθησεις. Επισης παιρνεις ενα μικρο-υπνακο εστω για λιγα δευτερολεπτα. Αυτο κανει πααααρα πολυ κακο στο σωμα βεβαια αν κανεις το κανει συστηματικα, οι λατινοαμερικανοι λενε οτι μια νυχτα χωρις υπνο ειναι ενας χρονος λιγοτερος ζωης.
Iris_89 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Αρκετές φορές έχω μείνει ξύπνια περισσότερο απο 24 ώρες, max έχω φτάσει τις 2 1/2 μέρες και πραγματικά, ήταν πολύ περίεργα. Είχα απίστευτη ενέργεια, όρεξη για τα πάντα για 10' και μετά ένιωθα σα ζόμπι, σερνόμουν. Δυσκολευόμουν να μιλήσω, οι κινήσεις μου δεν ήταν συντονισμένες, είχα σύγχυση, αλλά όταν ήμουν οκ είχα έκρηξη δημιουργικότητας
8elwADSL Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 32 ωρες αυπνος και καπακι γερμανικο θαλαμοdog , δεν αντεξα κοιμηθηκα στην καρεκλα για κανα μισαωρο, ωσπου με ξυπνησε ο ταγματαρχης , 10 Φ. Παρόμοιο story και εγώ μόνο που μου έριξαν 20Φ!
tehAllantin Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Όταν έλιωνα στο wow έχω φτάσει 36-40 ώρες αλλά ήμουν σε εντελώς "trip" φάση! Μου λείπει αυτή η εποχή αλλά δεν θα ήθελα να την ξαναζήσω Όταν δούλευα παλιότερα σε νησιά, δούλευα, έβγαινα, μπάνιο, δουλειά, παραλία (cheat, κοιμόμουν 1-2 ώρες εκει) δουλειά, έβγαινα κλπ κλπ κλπ. Κάθε 10 μέρες πάντως έπεφτα ξερός κανα 14-16 ώρες (όσες μου άφηνε έστω το πρόγραμμα εργασίας)
liopyr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Ψαχνοντας στο google,για να μαθω τις συνεπειες ελλειψης υπνου,επεσα σε αυτο το παλιο θεμα (2008) του insomnia. Το προβλημα μου ειναι οτι βδομαδα παρα βδομαδα δουλευω νυχτα,το πρωι δεν μπορω να κοιμηθω πανω 4-5 ωρες και κοιμαμαι 8ωρα μονο τα Σαββατοκυριακα. Αυτη την εβδομαδα παλι νυχτα δουλευω,4-5 ωρες παλι υπνο το πρωι ολη την εβδομαδα και αυριο νωρις που θα τελειωσω απο την δουλεια,μετα ειμαι ελευθερος εχω εδεια για Παρασκευη,αλλα θα κοιμηθω 1.5 μονο ωρα γιατι πρεπει με την γυναικα μου και κατι φιλους να παμε σε μια γειτονικη πολη (μονο 1 ωρα οδηγημα) για βολτα και ψωνια. Ειναι κατι που το κανω συχνα.Επειδη δουλευω νυχτα και δεν θελω να χασω τα Σαββατα μου με το να κοιμαμαι,παω για βολτα-ψωνια και καφε,μετα απο κανα δυωρο υπνο. Στις παλιοτερες λοιπον απαντησεις του θεματος,γραφουνε για 30 ωρες ακομα και τεσσερις νυχτες εχω διαβασει. Αν και το τελευταιο μου φαινεται υπερβολικο χωρις τουλαχιστον δυωρα-τριωρα υπνου,να μην κοιμηθεις τεσσερις νυχτες. Αλλα το τριανταωρο νομιζω αντεχεται. Υπαρχουν ατομα στο φορουμ που μενουν 30ωρα και παραπανω χωρις υπνο?Το να κοιμηθεις στο ενδιαμεσο 1-2 ωρες ειναι αρκετο? Εκτος απο το γεγονος οτι νιωθεις το κεφαλι σου βαρυ και ατονια βεβαια,τι μπορεις να παθεις αν δεν κοιμηθεις κανα 30-35ωρο? Ωραίο θέμα, έχει και λίγο από όμνι μέσα και συγκινήθηκα. Οι βάρδιές μου στην δουλειά είναι παρόμοιες με τις δικές σου, αν και δεν είναι τόσο σταθερές. Κατά μέσο όρο έχω δύο εβδομάδες νυχτερινά κάθε μήνα, μπορεί να τύχει όμως κάποιον μήνα να μην έχω καθόλου, ή κάποιον άλλο (σαν αυτόν που διανύουμε) να έχω μόνο νυχτερινά. Το δικό μου πρόβλημα δεν εντοπίζεται τόσο στο πόσο κοιμάμαι, αλλά στο πότε να επιλέξω να κοιμηθώ ώστε ο υπόλοιπος ελεύθερος χρόνος μου να μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα. Μπορώ να μείνω ξύπνιος μετά την δουλειά και να πέσω για ύπνο κάνα 5ωρο πριν ξαναπιάσω, μπορώ και να κοιμηθώ μόλις σχολάσω το πρωί, και να έχω ελεύθερο το βράδυ μέχρι να ξαναπιάσω. Καμία από τις δύο λύσεις δεν με καλύπτει απόλυτα, οπότε αναγκαστικά ταλαιπωρούμαι με συνδυασμούς των δύο. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος γενικός κανόνας, ο οργανισμός του καθενός έχει πιθανόν άλλες απαιτήσεις και άλλες αντοχές. Γνωρίζω τύπο που διατηρεί καφενείο μόνος του, και κοιμάται σταθερά 4 ώρες το 24ωρο εδώ και ..δεκαετίες. Αν αυτό που κάνεις δεν σε επηρεάζει, μπορείς να συνεχίσεις να το κάνεις. Αν σε επηρεάζει βρες άλλη λύση ή άλλη δουλειά. Θεωρώ π.χ τους άυπνους οδηγούς πιο επικίνδυνους από τους μεθυσμένους, όχι τόσο επειδή μπορεί να σε πάρει ο ύπνος, αλλά επειδή καμία αίσθηση-αντανακλαστικό δεν δουλεύει σωστά. Οι απαντήσεις παραπίσω, και η δική μου μαζί, έχουν να κάνουν με τα πιο ακραία ρεκόρ που έχουν τύχει στον καθένα, σε μάλλον "περίεργες" συνθήκες. Τα 4ήμερα χωρίς ύπνο δεν εφαρμόζονται σε καμία περίπτωση στην καθημερινότητα.
leonidas_fs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 ΕΛΕΟΣ!!! " Πριν από κάποια χρόνια, ένας Αμερικανός έφηβος, ο Randy Gardner, αποφάσισε να προσπαθήσει να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness μένοντας άυπνος για τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο που έχει ποτέ καταγραφεί. Η φιλοδοξία του ήταν να παραμείνει 264 ώρες χωρίς ύπνο – και τα κατάφερε! Ήταν ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πείραμα υπό την επίβλεψη γιατρών του Αμερικάνικου Ναυτικού. Δε σας συνιστούμε να το επαναλάβετε! Περιέργως, επιβίωσε πολύ καλά. Οι κυριότερες δυσκολίες που αντιμετώπισε (πέρα από τη μεγάλη υπνηλία) είχαν σχέση με την ομιλία, την αδυναμία συγκέντρωσης, τα κενά μνήμης και την ονειροπόληση σε συνδυασμό με παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Αλλά το σώμα του παρέμεινε σε άριστη φυσική κατάσταση και δεν έγινε ψυχωσικός ούτε έχασε την επαφή με την πραγματικότητα. Αφού τελείωσε το πείραμα, έκανε ένα μικρό «πισωγύρισμα» και κοιμήθηκε σχεδόν 15 ώρες το πρώτο βράδυ και μικρές επιπλέον περιόδους τις επόμενες νύχτες. Αυτό και πολλά άλλα παρόμοια πειράματα έπεισαν τους ερευνητές του ύπνου ότι από τον ύπνο κερδίζει κυρίως ο εγκέφαλος και όχι το σώμα. Ανάλογα συμπεράσματα έχουν προκύψει από άλλες μελέτες, συμπεριλαμβανομένων προσεκτικά δομημένων πειραμάτων με ζώα. " Πηγή:http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=896 Wikepedia : http://en.wikipedia.org/wiki/Randy_Gardner_%28record_holder%29
Prospector8 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Και εγω με το wow ειχα σπασει καθε ρεκορ,εχοντας τα συμπτωματα της ερευνας απο πανω. Ηθελα να δω αν οντως βλεπεις παραισθησεις η οχι,οποτε καταφερα να μεινω 48 ωρες αυπνος. Το μονο που μου φανηκε να δω τις τελευταιες ωρες ηταν κατι σκιες στον τοιχο,αλλα και παλι πιστευω οτι ο εγκεφαλος τα ειχε παιξει. Πανε 3 χρονια τωρα,αλλα υπηρξαν πολλα σερι απο τοτε.. Περιεργη φαση..
liopyr Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 " Πριν από κάποια χρόνια, ένας Αμερικανός έφηβος, ο Randy Gardner, αποφάσισε να προσπαθήσει να κερδίσει μία θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Guinness μένοντας άυπνος για τη μεγαλύτερη χρονική περίοδο που έχει ποτέ καταγραφεί. [..] Το προηγούμενο ρεκόρ πρέπει να το είχε ο Keith Richards. ;p
headbanger Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2013 Όταν έλιωνα στο wow έχω φτάσει 36-40 ώρες αλλά ήμουν σε εντελώς "trip" φάση! Μου λείπει αυτή η εποχή αλλά δεν θα ήθελα να την ξαναζήσω Όταν δούλευα παλιότερα σε νησιά, δούλευα, έβγαινα, μπάνιο, δουλειά, παραλία (cheat, κοιμόμουν 1-2 ώρες εκει) δουλειά, έβγαινα κλπ κλπ κλπ. Κάθε 10 μέρες πάντως έπεφτα ξερός κανα 14-16 ώρες (όσες μου άφηνε έστω το πρόγραμμα εργασίας) wow.. στην πρωτη μέρα του TBC 38 ώρες σερί. τζι τζι μου
Προτεινόμενες αναρτήσεις