Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1

Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή τώρα θα μου πεις ότι οι μη-vegan bodybuilders ΔΕΝ αγοράζουν σκόνες πρωτείνης.

Ε, τότε θα έχει γεμίσει ο κόσμος με vegan bodybuilders, γι'αυτό τις βλέπεις ΠΑΝΤΟΥ...

Φυσικά δεν εννοώ αυτόν που έβαλες παραπάνω, αλλά ας πούμε τον Karl Ess.

τσεκάρησε το κανάλι του αν θες:

http://www.youtube.com/channel/UCJxe1275ql69rf5-gu8x2cQ

• Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Spect~

3615

• yannis27gr

3354

• Liverpool89

3202

• bosei

3183

Δημοσ.

Δηλαδή τώρα θα μου πεις ότι οι μη-vegan bodybuilders ΔΕΝ αγοράζουν σκόνες πρωτείνης.

Ε, τότε θα έχει γεμίσει ο κόσμος με vegan bodybuilders, γι'αυτό τις βλέπεις ΠΑΝΤΟΥ...

Εννοώ  ότι οι Vegan bodybuilders ΔΕΝ κανουν 80/10/10.  anyway δεν βλέπω τον λόγο να διαφωνώ για κάτι που θεωρείται δεδομένο στο χώρο. (λίπος πανω απο 15%). Στο κάτω κάτω δεν το ανακάλυψα εγώ, απλά επαναλαμβάνω ότι διαβάζω παντού. Μπορείς να πιστεύεις ότι θες και να τρως όσο λίπος χτές. 

Πιστευε και οτι ο Karl Ess έχτισε τον όγκο του με 80/10/10 (παρόλο που ο ίδιος δεν λέει κατι τετοιο απλά λεει οτι είναι η διατροφή που ακολουθεί την οποία προφανώς άρχισε για να γραμμώσει). Δικαίωμά σου. Στο κάτω κάτω ο τυπος μπορεί να λέει και αλήθεια και μπορεί να έχτισε τους μυς του με χόρτα, δεν ήμουν διπλα του να ξέρω. 

O Kali Muscle -http://www.youtube.com/user/KaliMuscle- λέει ότι είναι natural...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ σου ξαναλέω, έφερα σαν παράδειγμα την 80/10/10 σαν μια διατροφή με λίπος <15% και καλή για αθλητές.

Δεν έγραψα ότι είναι ιδανική για bodybuilding, συνήθως την κάνουν endurance athletes.

O Karl Ess κάνει μια διατροφή κοντά στο 80/10/10, δεν είναι ακριβώς Low Fat Raw Vegan.

Βέβαια, έτσι λέει αυτός, Για κανένα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Δεδομένο ακόμα θεωρείται από πολλούς ότι vegans και bodybuilding ή powerlifting δεν πάνε μάζι.

Έλα όμως που πάνε... Τσέκαρε πχ τον Patrik Baboumian.

Καλά τον Kali Muscle τι τον βάζεις είναι full natural, φωνάζει από μακριά.

Μόνο ασπράδια και μπριζόλες.

Επεξ/σία από FaDeR
Δημοσ.

Δεν ξέρω κιόλας αλλά δε νομίζω ότι μπορείς να φτιάξεις όγκο με 80/10/10. Ίσως να συντηρήσεις, αλλά και πάλι το βρίσκω απίθανο. Νομίζω ότι είναι ιδανική για τους Κενυάτες αθλητές που είναι σαν καλάμια και τρέχουν τα 10.000 μ. σε όσο χρόνο χρειάζομαι εγώ να τρέξω τα 500...   :)

Vegan και bodybuilding φυσικά πάνε μαζί, αρκεί να πάρεις πρωτείνη από άλλες πηγές -όπως ανέφερα σε παλιότερο ποστ. Παράγγειλα και μεθαύριο θα έχω τους σπόρους κάνναβης Fader, θα ποστάρω εμπειρίες.

Πάντως τα όσπρια είναι υγειινά, πεντανόστιμα και ταιριάζουν σε πολλά γεύματα. Αλλά έχουν ένα σοβαρό μειονέκτημα, το γνωστό. Δεν είναι να τα φας και να πας επίσκεψη μετά ;)

Παίζει να έχω τους πιο αδύναμους τετρακέφαλους στη Μακεδονία. 5 μήνες βάρη, σε όλες τις μυικές ομάδες έχω υπερδιπλασιάσει τα βάρη με τα οποία ξεκίνησα, στο σκουατ όχι μόνο δεν πήγα πολύ μακριά αλλά μετά από ένα εντυπωσιακό πιάσιμο την προηγούμενη βδομαδα (για 3 μέρες περπατούσα λες κι είχα ξύλινα πόδια χωρίς αρθρώσεις) επανήλθα σήμερα στα κιλά που ξεκίνησα, δηλαδή μόνο την μπάρα -που είναι καμια εικοσαριά κιλά.

Και ζορίστηκα κιόλας, έλεος.

Δημοσ.

Παίζει να έχω τους πιο αδύναμους τετρακέφαλους στη Μακεδονία. 5 μήνες βάρη, σε όλες τις μυικές ομάδες έχω υπερδιπλασιάσει τα βάρη με τα οποία ξεκίνησα, στο σκουατ όχι μόνο δεν πήγα πολύ μακριά αλλά μετά από ένα εντυπωσιακό πιάσιμο την προηγούμενη βδομαδα (για 3 μέρες περπατούσα λες κι είχα ξύλινα πόδια χωρίς αρθρώσεις) επανήλθα σήμερα στα κιλά που ξεκίνησα, δηλαδή μόνο την μπάρα -που είναι καμια εικοσαριά κιλά.

Και ζορίστηκα κιόλας, έλεος.

Γιάννη είχα το ίδιο θέμα σε bench press...δεν ανέβαινα με τίποτα. Μέχρι που έβγαλα ένα βίντεο την τεχνική μου, την βελτίωσα και άρχισα να εφαρμόζω progressive overloading. 

Επίσης για να ξεκολλήσεις μπορεί να σε βοηθήσει να παίξεις λίγο για δύναμη στα πόδια...μπορεί να βοηθήσει. EDIT...Με πρόλαβε και ο Dakon.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ σήμερα έκανα πόδια (είχα καιρό να κάνω τη συγκεκριμένη μυική ομάδα)....
Μονάχα το "no pain no gain" ενός φίλου σκέφτομαι και κάπως απαλύνεται...

Δημοσ.

Ρε Yanni δεν ακούς. 5χ5 σετάκια squat με αυξανόμενο βάρος σε κάθε προπόνηση.

Προσυπογράφω. Σ'εμένα δούλεψε με 3x5 =ρ

Εγώ σήμερα έκανα πόδια (είχα καιρό να κάνω τη συγκεκριμένη μυική ομάδα)....

Μονάχα το "no pain no gain" ενός φίλου σκέφτομαι και κάπως απαλύνεται...

Τι ασκήσεις;

Δημοσ.

στατικό ποδήλατο ένα τέταρτο και λίγα push ups
squat με ελεύθερη μπάρα, όπου μπάρα βάλε σκουπόξυλο
προβολές ελεύθερες(δεν κράτησα βάρος)
Κοιλιακούς με λυγισμένα πόδια
κοιλιακούς πάνω σε μικρή μπάλα πιλάτες
Πιέσεις σε μπάλα πιλάτες
απαγωγή του ισχίου στο έδαφος από πλάγια θέση
έκταση του ισχίου από το έδαφος

Δημοσ.

Δεν ξέρω για το συγκεκριμένο, αλλά ένα παρόμοιο που αγορασα πρόσφατα είναι πολύ καλό. Στηνεις το λάπτοπ απέναντι και βλέπεις μια ταινιουλα όσο λιωνεις :)

Dakon, θα δοκιμάσω το προγραμμα που προτείνεις, ελπίζω να βοηθήσει. Αλλη άσκηση για τετρακεφαλο θα κάνω ´η συνεχίζω με δικέφαλο + γαμπες;

Δημοσ.

<15% λίπος για έναν μέσο άνθρωπο είναι πολύ καλά!

Για κάποιον που γυμνάζεται καθημερινά είναι απογοητευτικό σαν ποσοστό.

Δημοσ.

το "μικρότερο από 15%" μπορεί να σημαίνει 14% μπορεί να σημαίνει και 4% .. Ποιο είναι το ποσοστό που θεωρείς εσυ σωστό για κάποιον που γυμνάζεται? (ασε που το λίπος που κράτάς είναι θέμα προσωπικού στόχου και δίαιτας κυρίως, όχι γυμναστικής)

Πανω στο θέμα παρατηρώ, μιας και είναι πρίν 17 χρόνια που γράφτηκα πρώτη φορά σε γυμναστήριο, μια μεταβολή στις προτιμήσεις των ασκουμένων.

Εκείνες οι εποχές ήταν πιο πολύ εποχές όγκου, κάποιος με 13-14% % λίπος και καλό όγκο ήταν ο γαμάω. (δεν μιλάω για επαγγελματικό ββ προφανώς εκεί μιλούσαμε πάντα για 4%). Σήμερα τα πράματα έχουν αλλάξει και ο κόσμος έχει μια τρελή καύλα με την γράμμωση. Οτι και να κάνει θέλει να έχει 8-pack, το "αριστο" λίπος είναι μεταξύ 7-9% αν και πολλοί προσπαθούν και για λιγότερο και δύσκολα κάποιος ξεφέυγει απο τα κιλά του ύψους του, κάτι που είναι επόμενο καθώς δεν γίνεται να βγεί εύκολα όγκος με τόσο λιγο λίπος χωρίς βοηθήματα. Ασε που η διαφορά μεταξύ 7% και 14% είναι κανα 5-6 κιλά. 

Εγώ έχω μείνει στην παλιά σχολή και δεν με βλέπω να πάω κάτω απο 14-13% ever, δεν νιώθω οτι κερδίζω κάτι.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανώς το <15% σημαίνει 14-15% και όχι 5% :P

Αν κάποιος κάνει fitness διατροφή, δηλαδή να είναι πάνω κάτω στα κιλά του ύψους του -100 (πχ αν είναι 1.80 να είναι 75-80 κιλά) το ιδανικό είναι γύρω στο 7-8% από εκεί και κάτω πάει σε αγωνιστικό ξεφεύγοντας από την καθημεριή εκγύμναση και θεωρείται αθλητής. Προσωπικά θεωρώ ότι ένα 9-10% ποσοστό λίπους αν γυμνάζεσαι καθημερινά και προσέχεις την διατροφή σου δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το πετύχεις. Τώρα αν κάποιος έχει σημαντικό όγκο και είναι στο 15% φυσικά και έχει μια πολύ καλή κατάσταση, ξεφεύγει όμως από τα όρια του fitness και πάει σε bodybuilding (ή σε Αμερικάνικο fitness lol :P)

Το επαγγελματικό bodybuilding είναι ένα άλλο θέμα το οποίο απασχολεί ελάχιστο κόσμο και έχει διαφορετικά κριτήρια.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...