Προς το περιεχόμενο

Das Fitness Thread #1


Μήνυμα προστέθηκε από insomnia.gr

Η συνέχεια πλέον στο Das Fitness Club

 

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο εβδομάδες χτες, αποτελέσματα:

78.8 κιλά (-2,2 από τις 09/09)

29,1% ποσοστό λίπους (σύμφωνα με τη ζυγαριά, -0,06% από τις 09/09) και 

90εκ περιφέρεια (-5εκ!!! από τις 09/09)

 

Άρχισα να "παίρνω τα πάνω μου" από πλευράς αυτοπεποίθησης, τα αποτελέσματα φαίνονται (ειδικά η μείωση στην περιφέρεια είναι ορατή και αισθητή). Έχω στα σχέδια να εντάξω και λίγη αερόβια (τρέξιμο, γύρω στα 30') τις μέρες που δεν πάω γυμναστήριο, είμαι περίεργος να δω τι αποτελέσματα θα έχω. "Ραντεβού" σε δύο εβδομάδες.

 

 

Δύο εβδομάδες χτες, αποτελέσματα:

77.8 κιλά (-1 από τις 23/09)

28,2% ποσοστό λίπους (σύμφωνα με τη ζυγαριά, -0,9% από τις 23/09) και 

88εκ περιφέρεια (-2εκ από τις 23/09)

 

Ακόμα να εντάξω την αερόβια στο πρόγραμμα, αλλά θα τα βολέψω, που θα πάει... "Ραντεβού" σε δύο εβδομάδες.

  • Like 2
  • Απαντ. 54,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • Spect~

    3615

  • yannis27gr

    3354

  • Liverpool89

    3202

  • bosei

    3183

Δημοσ.

Σημερα προγραμμα Α.

 

 

Ζεσταμα κοιλιακους ραχαιους. 300 επαναλήψεις σχοινακι. Ζεσταμα ωμων.

 

Ζεσταμα σε καθε ασκηση.

 

Σκουοτ:47.5 κιλα

 

Πιεσεις στηθους: 52,5 κιλα

 

Αρσεις θανατου: 50 κιλα.

 

Βοηθητικη ασκηση :

 

Ελξεις στην τροχαλια:37.5 επι 3 σετ των 10 επαναληψεων.

 

@dakon, πες οτι την παρασκευη ερχεται η αποτυχια σε μια ασκηση, ριχνω επιτοπου τα κιλα τέσσερις προπονησεις και συνεχιζω ή το αφηνω και παω στην επομενη ασκηση?

 

Κατι ακομα τα αυγα κανει να τα πινω ωμα? Μου ειπαν οτι θα εχει καλυτερα αποτελεσματα..

 

Εγω μολις το ακουσα φοβηθηκα.

Δημοσ.

Κάνεις τα πάντα όπως πρέπει. Έχασες 2 ρεπς και πάνω, σύνολο στα 5 σετς της άσκησης δλδ. 5-5-5-4-4? Τότε στην επόμενη προπόνηση θα πέσεις 4 προπονήσεις.

 

Μη τρως ωμά αυγά και μαλακίες.

  • Like 1
Δημοσ.

 

Κατι ακομα τα αυγα κανει να τα πινω ωμα? Μου ειπαν οτι θα εχει καλυτερα αποτελεσματα..

 

Εγω μολις το ακουσα φοβηθηκα.

Όχι ρε συ...θα μας φύγεις με καμία σαλμονέλα. 

 

Α και δεν ξανακούς συμβουλές από αυτόν που στο 'πε.

  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όχι ρε συ...θα μας φύγεις με καμία σαλμονέλα.

 

Α και δεν ξανακούς συμβουλές από αυτόν που στο 'πε.

Ε καθομαι και τους ακουω και γω σαν μακακας...

 

 

Σαν χαζος τους κοιτουσα..

 

Βραστα τα τρωω. Τους λεω θα παθω καμια σαλμονελα. Λενε τιποτα δεν παθαινεις.

 

Ειπα να ρωτησω μην γινει καμια βλακεια..

Επεξ/σία από Liverpool89
  • Like 1
Δημοσ.

Σαλμονέλα δεν μπορείς να κολλήσεις από καθαρά σαπουνισμενα αυγά καθότι υπάρχει μόνο στο τσόφλι και δει ατις ακαθαρσίες αυτού. Συνεπώς με ένα σύντομο βουτηγμα σε βραστό νερό ή από παστεριωμένο αυγό είναι αδύνατο να κολλήσεις κάτι. Το ίδιο και από σαπουνισμενο.

  • Like 1
Δημοσ.

Σαλμονέλα δεν μπορείς να κολλήσεις από καθαρά σαπουνισμενα αυγά καθότι υπάρχει μόνο στο τσόφλι και δει ατις ακαθαρσίες αυτού. Συνεπώς με ένα σύντομο βουτηγμα σε βραστό νερό ή από παστεριωμένο αυγό είναι αδύνατο να κολλήσεις κάτι. Το ίδιο και από σαπουνισμενο.

Αν και αυτό που θα πω δεν ξέρω αν είναι σωστό, εγώ ήξερα πως απ' όταν είναι τα αυγά μέσα στην κότα τα βακτήρια μεταφέρονται μέσα στο αυγό η ακόμα και αν είναι στο τσόφλι σιγά σιγά διεισδύουν μέσα στο αυγό.

 

Πάντως περίεργο μου ακούγεται να γίνεται όλος αυτός ο ντόρος για να μην τρόγωνται ωμά τα αυγά και η σαλμονέλα να είναι απλά έξω από το αυγό. Α και αφού είναι μόνο στο τσόφλι τα βακτήρια γιατί τότε χρειάζεται σαπούνισμα ή βράσιμο? 

 

Αν ξέρεις κάτι παραπάνω ρίχτο.

Δημοσ.

Η σαλμονέλα είναι στο εξωτερικό τέλεια και παύλα. Είναι βέβαιο 100% εκτός αν μαθαίνουμε αρλούμπες στη μικροβιολογια και την υγιεινή στις ιατρικές σχολές. Εξάλλου τα σφραγισμένα αυγά είναι παστεριωμένα και δεν φέρουν σαλμονέλα και ε. Κολι

 

Τα σαπουνιζεις ώστε να μην σπάσεις άγαρμπα το αυγό και ενοφθαλμισεις μικρόβια στο εσωτερικό.

Και πάλι όλα αυτά δε χρειάζονται σε παστεριωμένο ή βρασμένο αυγό.

 

Αν ήταν τόσο εύκολο να κολλήσεις σαλμονέλα τότε η μισή Ιταλία και Γαλλία θα τα είχε τινάξει.

  • Like 3
Δημοσ.

Αρα εγω που τα παιρνω απο αυγουλα και ειναι καθαρισμενα, τα ριχνω ενα καθαρισμα και γω και μπορω να τα τρωω ετσι;

 

Διαβασα οτι τα απορροφα πιο ευκολα ο οργανισμος..

Δημοσ.

Υπόψιν ότι δεν υποστηρίζω ότι το ωμό αυγό είναι καλύτερη πηγή θρεπτικών συστατικών. Απλά σχολιάζω την επικινδυνότητα του.

Αρα εγω που τα παιρνω απο αυγουλα και ειναι καθαρισμενα, τα ριχνω ενα καθαρισμα και γω και μπορω να τα τρωω ετσι; <br><br>

Διαβασα οτι τα απορροφα πιο ευκολα ο οργανισμος..

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο καθώς απλά έχει μετουσιωθεί η πρωτεΐνη δεν έχει όμως αλλάξει η σύσταση της.

Επίσης δεν υπάρχουν θερμοευαισθητες βιταμίνες στο αυγό.

  • Like 1
Δημοσ.

 

 

Σαλμονέλα δεν μπορείς να κολλήσεις από καθαρά σαπουνισμενα αυγά καθότι υπάρχει μόνο στο τσόφλι και δει ατις ακαθαρσίες αυτού. Συνεπώς με ένα σύντομο βουτηγμα σε βραστό νερό ή από παστεριωμένο αυγό είναι αδύνατο να κολλήσεις κάτι. Το ίδιο και από σαπουνισμενο.

Αν και αυτό που θα πω δεν ξέρω αν είναι σωστό, εγώ ήξερα πως απ' όταν είναι τα αυγά μέσα στην κότα τα βακτήρια μεταφέρονται μέσα στο αυγό η ακόμα και αν είναι στο τσόφλι σιγά σιγά διεισδύουν μέσα στο αυγό.

 

Πάντως περίεργο μου ακούγεται να γίνεται όλος αυτός ο ντόρος για να μην τρόγωνται ωμά τα αυγά και η σαλμονέλα να είναι απλά έξω από το αυγό. Α και αφού είναι μόνο στο τσόφλι τα βακτήρια γιατί τότε χρειάζεται σαπούνισμα ή βράσιμο? 

 

Αν ξέρεις κάτι παραπάνω ρίχτο.

Παλαιότερα υπήρξε η υπόθεση ότι κατά το σχηματισμό του αυγου στον ωοφόρο αγωγό της κότας (και των άλλων πουλερικών) το εσωτερικό επιμολύνεται πριν να σχηματισθεί το κέλυφος του αυγού. Αυτό έχει καταρριφθεί. Πλέον γνωρίζουμε ότι τα ραγισμενα αυγά μπορεί να φέρουν σαλμονέλα (ακόμα και στο εσωτερικό λόγω ραγισματος) και γι αυτό τα ελέγχουν στα εργοστάσια μετά την παστεριωση με ισχυρό φωτισμό ένα ένα και απορρίπτουν τα μη ακέραια. Έτσι ενα μη ραγισμένο καθαρό αυγό είναι απόλυτα ασφαλές. Βασικά το 99% των περιστατικών salmonella και Listeria οφείλονται σε κακώς καθαρισμένα λαχανικά πχ μαρούλι. Και άρα προτείνεται να σαπουνιζονται κι αυτά.

Μαλλον δεν θα πειραματιστω...

 

 

Θα τα βραζω.. Και οτι γινει

Μα δεν έχει διαφορά στο τι θα πάρεις εσύ από το αυγό, απλά μαρέγκα με σφιχτό αυγό δε γίνεται. Πλέον οι ζαχαροπλαστες βέβαια χρησιμοποιουν συσκευασμένα ασπράδια που έχουν παστεριωθει πλήρως. Εσύ boil the hell out of themΓενικά παστεριωμένο γάλα και αυγά είναι ακίνδυνα, δλδ τα συσκευασμένα. Από τα χωριά καλό είναι να καθαρίζονται και να βραζονται αφού δεν έχουμε τον εξοπλισμό για να τα ελέγξουμε. Μεγάλος κίνδυνος είναι επίσης οι πάγκοι κοπής στα κρέατα και το αψητο κρεας. Τα αυγά είναι γενικά ασφαλή πια. Το ιδανικό είναι τρεις πάγκοι λαχανικών, κρέατος, ψαριού και καλή απολύμανση μετά. Επίσης τα μαχαίρια να μην πηγαίνουν από το ένα τρόφιμο στο άλλο χωρίς καθαρισμό.
  • Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...