Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

all DC inverter είναι όλα τα κλιματιστικά του εμπορίου τα τελευταία χρόνια . Κάποιοι το αναφέρουν σαν προτέρημα (marketing) κάποιοι όχι . 

Ναι το γνωριζω, η FUJITSU ομως στο καταλογο της το συνδεει με τον Twin Rotary...και οπου λεει ALL DC εννοει οτι ειναι και twin rotary....(δειτε σελ 50 του 2019 catalogue .... https://www.fujitsu-general.com/shared/pdf-feur-support-ctlg-3ef019-1901e-01.pdf )

Επεξ/σία από CorumD
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ερωτηση. Καποτε ειχε αναφερθει απο ενα μελος οτι τα toyotomi ειναι κιζενικα αλλα απο επωνυμο κατασκευαστη. Ξερεις καποιος ποιος τα φτιαχνει??καποτε ειχα ακουσει για τη gree ή midea. Ισχυει κατι τετοιο???

Δημοσ.
3 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Ερωτηση. Καποτε ειχε αναφερθει απο ενα μελος οτι τα toyotomi ειναι κιζενικα αλλα απο επωνυμο κατασκευαστη. Ξερεις καποιος ποιος τα φτιαχνει??καποτε ειχα ακουσει για τη gree ή midea. Ισχυει κατι τετοιο???

Κινέζικα φασον gree.

Πχ το  kuro (και το nemesis παρεπιπτόντως), είναι σαν το gree amber.

Επίσης έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά πχ follow me.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Κινέζικα φασον gree.

Πχ το  kuro (και το nemesis παρεπιπτόντως), είναι σαν το gree amber.

Επίσης έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά πχ follow me.

Το δικό μου το kuro έχει ιi feel

Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimostr είπε

Το δικό μου το kuro έχει ιi feel

Ναι έχεις δίκιο. Ifeel , follow me, δεν θυμάμαι ποιος έχει τι.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ναι έχεις δίκιο. Ifeel , follow me, δεν θυμάμαι ποιος έχει τι.

Μήπως είναι τα midea ,με follow και i feel τα gree η δεν παίζει ρόλο ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Μου φαίνεται ότι κάτι δεν υπολογίζει σωστά αυτο το εργαλείο . 
Σου βγάζει ότι χρειάζεσαι  26.085 btu/h για 25 τ.μ ;  Τί στο καλό ; Τρύπιος είναι ο χώρος ;

Το έτρεξα και για ένα δικό μου χώρο στα 25 τ.μ αμόνωτοι τοίχοι και μόνο  αλουμίνια με ενεργειακούς υαλοπίνακες. Εχω 14άρι σε απόδοση στην θέρμανση κλιματιστικό που καλύπτει ικανοποιητικά . Μου βγάζει ότι έχω απώλειες 3657 btu/h   :lol:

Δεν το εμπιστεύομαι το προγραμμα αυτό . Κάτι δεν μου κολλάει . 

Edit: Μόλις κατάλαβα τί γκάφα έκανα . Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να υπολογίσει απώλειες στην ψύξη . Είναι καθαρά για θέρμανση  και επιπλέον πάλι κάτι δεν μου κολλάει στους υπολογισμούς που έκανε για την δικιά μου περίπτωση στην θέρμανση . 

Οπότε ας το πάμε εμπειρικά :

Έχεις μονώσεις στις τοιχοποιίες ;
Είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα τα αλουμίνια;
Το  χώρο το βλέπει ο ήλιος ; Για πολλές ώρες την ημέρα ; 

all DC inverter είναι όλα τα κλιματιστικά του εμπορίου τα τελευταία χρόνια . Κάποιοι το αναφέρουν σαν προτέρημα (marketing) κάποιοι όχι . 

Δεν είναι ολα ALL DC Inverter π.χ. η σειρά 8XX(Izuru) της Toyotomi δεν είναι, ενω η σειρά 6XX(Kuro) είναι..

5 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε

Εξαρτάται το μοντέλο.. π.χ. η σειρά Hiro /Izuru / Kuro είναι της GREE, τα καινούργια SΑΤΟRI που εμφανίστηκαν τωρα τελευταία στα καταστήματα (χωρις να εμφανίζονται στην επίσημη ελληνικη σελίδα της toyotomi) πιθανον να είναι AUX.

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Dare-Devil είπε

Εχω 14άρι σε απόδοση στην θέρμανση κλιματιστικό που καλύπτει ικανοποιητικά . Μου βγάζει ότι έχω απώλειες 3657 btu/h   :lol:

Δεν το εμπιστεύομαι το προγραμμα αυτό . Κάτι δεν μου κολλάει . 

Κοίτα τώρα εάν αυτό το αποτέλεσμα και μιλάω για θέρμανση είναι σωστό σκέψου ότι αν το κλιματιστικό σου τα ελάχιστα btu που βγάζει είναι παραπάνω από αυτά τότε το κλιματιστικό θα κλείνει συνέχεια έτσι είναι η κάνω λάθος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Δεν είναι ολα ALL DC Inverter π.χ. η σειρά 8XX(Izuru) της Toyotomi δεν είναι, ενω η σειρά 6XX(Kuro) είναι..

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι υπάρχουν ακόμα μοντέλα που δεν είναι all dc .  Τι αλλάζει στην σειρά 8XX(Izuru) ;  Ποια μοτέρ δεν είναι dc ; Μοτερ ανεμιστήρων μέσα έξω ; 

1 ώρα πριν, dimostr είπε

Κοίτα τώρα εάν αυτό το αποτέλεσμα και μιλάω για θέρμανση είναι σωστό σκέψου ότι αν το κλιματιστικό σου τα ελάχιστα btu που βγάζει είναι παραπάνω από αυτά τότε το κλιματιστικό θα κλείνει συνέχεια έτσι είναι η κάνω λάθος 

Προφανώς  . Είναι λάθος ο υπολογισμός που κάνει . Τα δεδομένα του χώρου σωστά τα έδωσα  και πάλι όμως η εφαρμογή προσεγγιστικά θα έβγαζε απώλειες  διότι  είναι πολλά αυτά που δεν υπολογίζει αλλά παίρνει παραδοχές . Το αποτέλεσμα της εφαρμογής στην δικιά μου περίπτωση είναι αλλού για αλλού . 

Επεξ/σία από Dare-Devil
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι υπάρχουν ακόμα μοντέλα που δεν είναι all dc .  Τι αλλάζει στην σειρά 8XX(Izuru) ;  Ποια μοτέρ δεν είναι dc ; Μοτερ ανεμιστήρων μέσα έξω ; 

Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι και δεν μου ειπαν ξεκάθαρα κιολας. Αυτο που θυμάμαι είναι οτι οταν ειχα επικοινωνήσει με τον υπεύθυνο σχετικά με την on / off συμπεριφορά (και την υψηλη στιγμιαία κατανάλωση στην θέρμανση), μου είχαν πει σαν μια δικαιολογία (απο τι πολλες που ακουσα) οτι το IZURU ειναι απλα eco DC Inverter ενω το KURO ειναι ALL DC, και ίσως επειδη δεν  μπορει να ριξει πολυ χαμηλά την ταχύτητα του εσωτερικου ανεμιστήρα να μην  αφήνει να βγάζει κρύο αέρα. (ειχε παρει και ο @guzel επίσης τηλεφωνο και τους έκραξε οτι δεν το γράφαν στο KURO οτι ειναι ALL DC ,και μπηκαν την ίδια μερα και γράψαν KURO ALL DC INVERTER στην σελίδα)

Επεξ/σία από Rnd1978
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

KURO οτι ειναι ALL DC ,και μπηκαν την ίδια μερα και γράψαν KURO ALL DC INVERTER στην σελίδα)

Το kuro επειδή είμαι κάτοχος έχει αυτοκόλλητο ακόμη και στην εξωτερική μονάδα που λέει ότι είναι all dc inverter  ενώ σε άλλα κλιματιστικά που είναι της ίδιας εταιρείας δε το γράφει 

Επεξ/σία από dimostr
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Rnd1978 είπε

Εξαρτάται το μοντέλο.. π.χ. η σειρά Hiro /Izuru / Kuro είναι της GREE, τα καινούργια SΑΤΟRI που εμφανίστηκαν τωρα τελευταία στα καταστήματα (χωρις να εμφανίζονται στην επίσημη ελληνικη σελίδα της toyotomi) πιθανον να είναι AUX.

Ευχαριστω, ενα hiro εχω αλλο ενα hiro με το r32 κι ενα izuru...

Δημοσ.
Στις 5/10/2019 στις 5:33 ΜΜ, liakjim είπε

Για καλά μονωμένο δωμάτιο των 20τμ, κανονικά ένα 9άρι αρκεί. 

Από αυτήν την άποψη, ένα vfm είναι αυτό μιας και είναι στα 800€ εγκατεστημένο https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/198333-carrier-42qhp09e8s-platinum

To πιο αποδοτικό είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/14024947/Mitsubishi-MSZ-MUZ-LN25VG-Natural-White.html

Βασικά σε αυτά τα χρήματα, ότι και να πάρεις δεν θα μείνεις δυσαρεστημένος . 

Και το Fujitsu, και το Daikin είναι όλα πολύ καλά. 

Αν μένεις σε περιοχές με πολλά κρύα, ας πας σε 12άρι, στα αντίστοιχα μοντέλα. 

Ίσως να ρώταγες κανά μηχανικό. 

Αν δεν βιάζεσαι , μπορείς να δοκιμασεις να περιμένεις σε κανά Black friday αυτό : https://www.skroutz.gr/s/16729549/Toshiba-Daiseikai-9-RAS-13PAVPG-E-RAS-13PKVPG-E.html

Σε γενικές γραμμές, προσπαθείς να αγοράσεις όσο περισσότερο SCOP γίνεται. 

Καλησπέρα και πάλι, ευχαριστώ για όλα τα σχόλια και συμβουλές! Τελικά αποφασίσαμε για το Fujitsu ASYG12KGTA από Κωτσόβολο - στα 913 με απεγκατάσταση + εγκατάσταση + 5 χρόνια total support. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε που μπορώ να βρω το σχετικό εγχειρίδιο για την εγκατάσταση του, να έχω μια ιδέα τι να περιμένω όταν θα έρθουν για την τοποθέτηση - την εξωτερική μονάδα λέμε να μπει στην ταράτσα - είμαστε σε μονοκατοικία

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Jamess είπε

Καλησπέρα και πάλι, ευχαριστώ για όλα τα σχόλια και συμβουλές! Τελικά αποφασίσαμε για το Fujitsu ASYG12KGTA από Κωτσόβολο - στα 913 με απεγκατάσταση + εγκατάσταση + 5 χρόνια total support. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε που μπορώ να βρω το σχετικό εγχειρίδιο για την εγκατάσταση του, να έχω μια ιδέα τι να περιμένω όταν θα έρθουν για την τοποθέτηση - την εξωτερική μονάδα λέμε να μπει στην ταράτσα - είμαστε σε μονοκατοικία

Μέσα στις κούτες του κλιματιστικού, ποτε θα παραλάβετε  ,ίδια μέρα θα έρθει το μηχάνημα και ο ψυκτικός ? Αν θέλετε κοιτάξτε στο site της αντιπροσωπείας  ,συνήθως τα έχουν και εκεί 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Jamess είπε

Να απαιτήσεις 3 μέτρα σωλήνωσης και αντλία κενού, ενδέχεται να σε χρεώσουν κάτι παραπάνω για τα πρόσθετα μέτρα.

Για φυλλάδια και οτι υπάρχει κοίταξε εδώ, https://www.fgeurope.gr/el/products/kgta-12kbtu

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...