Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, bill2015 είπε

Παράξενο 

Θα το αφήσω μεχρι το μεσημέρι και θα ξαναστείλω αν είναι

Όσο το βλέπεις θα συγχύζεσαι. Οπότε είτε δε το ξαναβλέπεις ή το ξηλωνεις να βρεις την ηρεμία σου!! 

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Παράξενο 

Θα το αφήσω μεχρι το μεσημέρι και θα ξαναστείλω αν είναι

Πόσες κιλοβατώρες έκαψε, σε πόσες ώρες και σε τι θερμοκρασία μέσα;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, guzel είπε

Όσο το βλέπεις θα συγχύζεσαι. Οπότε είτε δε το ξαναβλέπεις ή το ξηλωνεις να βρεις την ηρεμία σου!! 

4 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Ισχυεί φίλε 

Ασε αν το βάλω 30 με turbo ειδικά εγκεφαλικό κόντεψα να πάθω νέος άνθρωπος 

Ωραια. Problem solved!
Εχετε αρχισει και μου αρεσετε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, bill2015 είπε

3 Λέει 

Με ζήτηση 20

Για να λέει 3, έχει μετρήσει από 00:00-09:30 που είναι τώρα.

Αυτό βγάζει 0.315KWh την ώρα κατά μέσο όρο. Δεν ξέρω τι θερμοκρασίες είχες , αλλά λογικά χαμηλές.

Για να έχουμε μια (άτυπη) σύγκριση, το δικό μου 9άρι Daikin έκαψε 2.18KWh με 22 ζήτηση και εξωτερικές κάπου 8C και το Carrier 2.75KWh με ίδια ζήτηση. Σε χώρους με λιγότερες απώλειες από σένα.

Οπότε οι δικές σου 3KWh  μου φαίνονται φυσιολογικές.

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
10 ώρες πριν, liakjim είπε

Αχ κρίμα. Πήγα να υπολογίσω ενθαλπία αέρα και μετά να το πάω σε ενέργεια και έργο , αλλά δεν μου έβγαιναν οι μονάδες.

Μια χαρα βγαινουν οι μοναδες, με τις τιμες που αναφερεις και τα 2 εχουν ισχυ 1100 watt, οπότε φαινεται καθαρα η υπεροχη του cop του νταικιν......(γρηγορος υπολογισμος με παραδοχη t1= 21 και h1 = 50%)

http://hvac-calculator.com/heating.php?go=101&temp1=21&hum1=50&temp2=35&vol=230

και επειδη διψας για γνωση και την μοιραζεις αν θελεις δοκιμασε και αυτο :

https://www.engineeringtoolbox.com/air-heating-systems-d_1136.html

εκει που λεει Online Air Heating Calculator

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Χαμηλές 5 μπορεί και πιο κάτω 

Οκ, για 5C εξωτερική, 15τμ με αρκετούτσικες απώλειες και ζήτηση 20, φαίνεται οκ. Εννοείται ότι από την άλλη πλευρά του πληκτρολογίου που είμαστε , δεν μπορούμε να ξέρουμε 100% αν η κατανάλωση αυτή είναι σωστή για τις δυνατότητες του κλιματιστικού. Περιττό να πω πόσο γελοία είναι σχόλια του τύπου ξηλώματος.

Όσον αφορά στην εφαρμογή του tp-link, αν θες να βλέπεις καταγραφή στιγμιαίας κατανάλωσης, θα πρέπει να υπάρχει συνέχεια ανοιχτός υπολογιστής για το χρονικό διάστημα που εξετάζεις που θα τρέχει το αρχείο από το github. Προσωπικά το έχω ρίξει σε ένα raspberry pi model 2B οπότε δεν απαιτείται ο υπολογιστής. Θα είχε ενδιαφέρον να το αφήσεις για κάποια 24άωρα να δεις τι κάνει.

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, bill2015 είπε

Ισχυεί φίλε 

Ασε αν το βάλω 30 με turbo ειδικά εγκεφαλικό κόντεψα να πάθω νέος άνθρωπος 

Λογικό στο turbo να τραβάει, τελικά το εσωτερικό είναι τέρμα ταβάνι; αν θες βάλε καμία φώτο της εγκατάστασης (in-out), μετά από αυτά που πέρασες σίγουρα θα έχουν γίνει και άλλα μη προβλεπόμενα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ

Εξωτερική

86935639_3257281334301087_789299995550416896_n.jpg

Εσωτερική έχει καμία 15 εκατοστά απόσταση απο τη γυψοσανιδα

87052509_1315042848883893_7878871067878490112_n.jpg

Επεξ/σία από bill2015
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, grizos είπε

Μια χαρα βγαινουν οι μοναδες, με τις τιμες που αναφερεις και τα 2 εχουν ισχυ 1100 watt, οπότε φαινεται καθαρα η υπεροχη του cop του νταικιν......(γρηγορος υπολογισμος με παραδοχη t1= 21 και h1 = 50%)

http://hvac-calculator.com/heating.php?go=101&temp1=21&hum1=50&temp2=35&vol=230

και επειδη διψας για γνωση και την μοιραζεις αν θελεις δοκιμασε και αυτο :

https://www.engineeringtoolbox.com/air-heating-systems-d_1136.html

εκει που λεει Online Air Heating Calculator

Ω τέλεια!!! Δεν ήξερα το hvac-calculator , θα γλίτωνα τη μία ώρα που έχασα !

Συνεπώς, με διόρθωση σε 24C την T1 μιας και ξέρω ότι παίζει +2 από τον χώρο μιας και το έχω μετρήσει και στα 2 κλιματιστικά και 66% υγρασία που είχα, το Carrier βγάζει 900W με είσοδο 300W και το Daikin 800W με είσοδο 0.178W.

Συνεπώς το Carrier έπαιξε με COP στο 3 και το Daikin στο 4.5! Σημαντική η υπεροχή του Daikin!!!

Πολύ πολύ ενδιαφέρον!

Και μου έδωσες πάσα να μετρήσω το Fujitsu!!!

Δημοσ.

Παρακολουθώ το θέμα μήνες που βρίσκεται μόνιμα στην πρώτη σελίδα και προσπαθώ να καταλάβω μερικά πράγματα βλέποντας όλα αυτά τα διαγράμματα υπολογισμούς επι υπολογισμων κτλ.

Αυτό που πραγματικά μετράει είναι το ποσό που θα βγει απ την τσέπη μας και οι διάφορες ανάμεσα σε πρωτοκλασάτα και δεύτερα τις περισσότερες φορές για να δικαιολογηθεί η διαφορά της τιμής κτήσης και να γίνει απόσβεση θέλει χρόνια και συνήθως πρόκειται για μηχανήματα που τα κρατάμε 7-10 χρόνια. Δεν ξέρω κανέναν να καταστράφηκε οικονομικά από Κλιματιστικο άντε στη χειρότερη να πλήρωσε τα ίδια που θα έδινε στο πετρέλαιο. Να κάθεστε σαν τον Σκρουτζ και να μετράτε πόσα cent έκαψε πχ κατά τα 2 λεπτά που έκανε ένα defrost και να σπαταλάτε τον δικό σας χρόνο λες και αξιζει λιγότερο από την τιμή κιλοβατορας παρακολουθώντας διαγράμματα και πρίζες εμμονικά 24/7 για κάτι που στο τέλος του μήνα θα το πληρώσεις είναι λίγο τρομακτικό 😛

Κάποιοι αγόρασαν το χ άλλοι το ψ κάποιος θα κάψει λιγότερο άλλος περισσότερο εκτός αν μιλάμε για το χόμπι σας όποτε εκεί είναι απολύτως κατανοητό ο χρόνος και η έρευνα σας. 

• Like 4
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...