Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα μια διαπιστωση. Τελικα δεν εχει τοσο σημασια η θερμοκρασια εισοδου και εξοδου οσο η μεταξυ τους διαφορα.

Δηλαδη αν βαλω στο 25 εισοδο με 35 εξοδο η 10 εισοδο με 20 εξοδο το cop δεν αλλαζει.

Αυτο ειναι καλο, γιατι σε αυτη την περιπτωση αν μετρησεις με το ιδιο οργανο εισαγωγη και εξαγωγη, εξαληφεις το λαθος λογο οργανου.

Επεξ/σία από c-max
  • Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, grizos είπε

καλε μου ανθρωπε.....δεν διεκδικουμε το αλαθητο ουτε την τελεια μετρηση ...αυτη την στιγμη "μετραω" 4 μηχανηματα συμφωνα με την θερμοκρασια εξοδου και εισοδου ....για να μην το κουραζω βλεπω αποκλισεις αλλα δεν διεκδικουμε το αλαθητο .....επιτελους βρηκαμε ενα βασικο κανονα μετρησης με οσα προβληματα μπορει να εχει .....για να μην το κουραζω σε cop στο περιπου το νταισεκαι εχει 6 (5 επρεπε να εχει συμφωνα με τα παρτ λοαντ ) το μιτσου χεβυ καπου 6,3 το νταικιν καπου 6 και το cv more καπου 5,5 με οσα λαθη μπορει να κανω σε μετρησεις η σε λαθος δεδομενα ...π.χ για το νταισεκαι δεν εχω κυβικα αερα εκτος απο ενα νουμερο που θεωρω κακως ισως οτι ειναι το μαξ....μπορει να ειναι ομως και το μαξ σε κατασταση τουρβο....δεν εχει και μεγαλη σημασια ομως αυτη την στιγμη τα νουμερα που λεμε ...ειναι ομως το θεμελιο για να βγαλουμε ακρη γιατι θα ερθουν και αλλοι με σοραι πχ και με επαρκες παρτ λοαντ και θα βγαλουμε μια γενικη εικονα καλυτερη......

Απλά κανείς μας δεν έχει πιστοποιημένα όργανα μέτρησης, οπότε σίγουρα κάνουμε σφάλματα. Είναι πιο ασφαλές να πάρουμε τις μετρήσεις του eurovent.

1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

9αρια

819907326_9ariatable.jpg.37c72d0bd7840c2c137d8bc386624339.jpg

659877680_9ariacopgraph.jpg.dbb997fd0e050a3ab1a3bfe93ffa4c0e.jpg

1 ώρα πριν, rbx1000 είπε

12aria

1259333143_12ariatable.jpg.39962f0022851ad2e2dccbc0b67ff673.jpg

1358882604_12ariacopgraph.jpg.fa18de79a1596324ec85fe58d9c06b2c.jpg

Οπότε δεν βλέπουμε κάποιο μοτίβο ανάλογα με την τεχνολογία του συμπιεστή ή κάνω λάθος (πολύ καλή συλλογή στοιχείων).

44 λεπτά πριν, Artakos είπε

Σιγα μην σκασουμε για τα παλιοκλιματιστικα,

Εγω με το 24αρι aria δεν του ξαναδωσα σημασία,τωρα που πεσαν οι θερμοκρασίες δεν κανει ον-οφ,παει μεχρι 870w 

Για την ιστορια να γραψω,οτι η inventor ουτε που πατησε να δει το κλιματιστικο και γιατι με τον ανεμιστηρα στο low συμπεριφερεται ετσι, τηλ, email εστηλα,εβαλα και το καταστημα να παρει τηλ, βρηκα τοιχο,δεν ενδιαφέρθηκε κανεις

Τα 870 ήταν η κατώτατη τιμή που έχει δει με ανεμιστήρα στο μέγιστο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, liakjim είπε

Απλά κανείς μας δεν έχει πιστοποιημένα όργανα μέτρησης, οπότε σίγουρα κάνουμε σφάλματα. Είναι πιο ασφαλές να πάρουμε τις μετρήσεις του eurovent.

Οπότε δεν βλέπουμε κάποιο μοτίβο ανάλογα με την τεχνολογία του συμπιεστή ή κάνω λάθος (πολύ καλή συλλογή στοιχείων).

Προς το παρον twin/swing/Dc/σουπερ νιαου μπαου, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΜ ΑΠΟΔΟΣΗ ΜΟΝΟ, δε βλεπω pattern.

Μολις βαλω τα 18αρια και 24αρια θα δουμε.
Οποιος θελει να προσθεσω καποιο μοντελο, θα το κανω ευχαριστως, αλλα ας στειλει το eurovent τουλαχιστον.

Επεξ/σία από rbx1000
  • Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, c-max είπε

Εκανα μια διαπιστωση. Τελικα δεν εχει τοσο σημασια η θερμοκρασια εισοδου και εξοδου οσο η μεταξυ τους διαφορα.

Δηλαδη αν βαλω στο 25 εισοδο με 35 εξοδο η 10 εισοδο με 20 εξοδο το cop δεν αλλαζει.

Αυτο ειναι καλο, γιατι σε αυτη την περιπτωση αν μετρησεις με το ιδιο οργανο εισαγωγη και εξαγωγη, εξαληφεις το λαθος λογο οργανου.

Ναι δεν αλλάζει γιατί ο τύπος έχει το ΔΤ μέσα.

1 λεπτό πριν, rbx1000 είπε

Οποιος θελει να προσθεσω καποιο μοντελο, θα το κανω ευχαριστως, αλλα ας στειλει το eurovent τουλαχιστον.

Από εδώ τα βρίσκεις https://www.eurovent-certification.com/en/search-engine#/details/5216887/1?results=4069&product_type=48576

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Τα 870 ήταν η κατώτατη τιμή που έχει δει με ανεμιστήρα στο μέγιστο;

Ναι ολα στο φουλ και θερμανση,στο αυτοματο ανεβαίνουν τα watt

• Sad 1
Δημοσ.
48 λεπτά πριν, rbx1000 είπε

Το ξερω ρε φιλε αλλα αν θελει καποιος ας κανει τουλαχιστον αυτο.

https://easyupload.io/v6vcmz

5 λεπτά πριν, Artakos είπε

Ναι ολα στο φουλ και θερμανση,στο αυτοματο ανεβαίνουν τα watt

Με ποιο πριζάκι μετράς;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, liakjim είπε

Μπορείς να μας δείξεις διάγραμμα με το αρχείο του github;

Για το 9αρι εχω λιγο πριν,για το 24αρι αυριο, ειναι συνδεση απο πινακα και πρεπει να γινει πατεντα,ειχα βαλει διαγραμμα πριν κανα 2μηνο ,ειχε σχημα τσατσαρας,αχαχαχα

Δημοσ.

Ερωτησουλα: 18αρι με ζητουμενη 23 βαθμους και ανεμιστηρας στο αυτόματο, δειχνει ελαχιστη καταναλωση οσο το εχω σμρ κ το δοκιμαζω, περιπου 660W.

πως την βλεπετε σαν καταναλωση (και σε σχεση με αλλα 18αρια) οι πιο σχετικοι μιας και ποτέ μου δεν ειχα ασχοληθει με το ποσο καιει το κλιματιστικο κ ποσο θα επρεπε να κατεβαινει.
https://www.morris.gr/product.asp?catid=1132&title=morris-wfin-50110-κλιματιστικο-wifi-inverter-18000btu το μοντελο αν θυμαμαι καλα ειναι αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, kallair είπε

Ερωτησουλα: 18αρι με ζητουμενη 23 βαθμους και ανεμιστηρας στο αυτόματο, δειχνει ελαχιστη καταναλωση οσο το εχω σμρ κ το δοκιμαζω, περιπου 660W.

πως την βλεπετε σαν καταναλωση (και σε σχεση με αλλα 18αρια) οι πιο σχετικοι μιας και ποτέ μου δεν ειχα ασχοληθει με το ποσο καιει το κλιματιστικο κ ποσο θα επρεπε να κατεβαινει.
https://www.morris.gr/product.asp?catid=1132&title=morris-wfin-50110-κλιματιστικο-wifi-inverter-18000btu το μοντελο αν θυμαμαι καλα ειναι αυτο.

Η κατανάλωση εξαρτάται από τον χώρο τις απώλειες την εξωτερική θερμοκρασία κα8 την ζήτηση εσωτερικής 

το ποσό χαμηλά κατεβαίνει είναι άλλο πράγμα αλλά σε ένα βαθμό εξαρτάται και από τα παραπάνω 

αρα κάνε ένα τεστ θερμικών απωλειών και πες μας σε τι χώρο είναι 

https://www.elith.gr/calc/index.php

Επεξ/σία από dimostr
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kallair είπε

Θα κάψει όσο του επιτρέπει το cop του να σου καλύψει τις απώλειες. Άρα εξαρτάται από τον χώρο.

Πόσα σου βγάζει το παρακάτω;

https://www.elith.gr/calc/index.php

Ενδιαφέρον θα έχει να δεις αν το βάλεις απότομα στους 22 ή 21 μέχρι πόσο θα ρίξει πριν κόψει και όταν θα ξαναπάρει που θα σταθει.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ενδιαφέρον θα έχει να δεις αν το βάλεις απότομα στους 22 ή 21 μέχρι πόσο θα ρίξει πριν κόψει και όταν θα ξαναπάρει που θα σταθει.

Κλαιω απο τα γελια! Χωρις παρεξηγηση.
Μην το λυπηθει το button!😁

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...