Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, dimvou είπε

Το General Electric NMG50 Prime+ στα 700 με την εγκατάσταση που έχει ο Κωτσό προσφορά ούτε καν να φανταστω?

Δεν είναι ότι δεν θα κάνεις τη δουλειά σου.

• Απαντ. 31,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• liakjim

5364

• Dare-Devil

2162

• banned_acc

1683

• Rnd1978

1481

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Για να εχουμε σωστή κατανομή του αέρα στον χώρο.. 

Τον χειμώνα βαζουμε τις περσίδες χαμηλα.. ο ζεστός αέρας έχει την τάση να ανεβαίνει προς τα πάνω..

Το καλοκαίρι βάζουμε τις περσίδες ψηλά, ο κρύος αέρας έχει την τάση να κατεβαίνει προς τα κάτω..

Την διαφορά στην πράξη θα την καταλάβεις οταν πραγματικά χρειάζεται το κλιματιστικό το καλοκαίρι :)

Δε σταματάει πολύ ψιλά η περσίδα του ρε γμτ και αν είναι ευθεία το air flow παθαίνεις ψύξη. Αν τη σπρώχνω με το χέρι πιο πάνω λες να το πληγώσω;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Specs είπε

Χαιρετώ τους ειδικούς.

Θέλω τα φώτα σας, για κλιματιστικό 9000 btu ,MONO Gree Fairy-Amber ή Inventor Omnia Eco-Aria AR3-Nemesis Pro.

Θα αντικαταστήσει 9ρι κλιματιστικό on-off, το οποίο θα λειτουργεί επικουρικά στο ρελαντί για θέρμανση καθιστικού μαζί με την σόμπα πέλλετ.

Παρακαλώ όσους ήδη έχουν κάποιο από τα εν λόγω μηχανήματα, τα σχόλια τους η τυχόν μετρήσεις, για θέματα όπως ‘κρακ’ εσωτερικής  στην έναρξη ή  συνεχόμενα όσο λειτουργεί, μετρημένη ελάχιστη κατανάλωση σε βατ σε θέρμανση και ψύξη, θόρυβος εξωτερικής «αεροπλάνου» και θόρυβος εσωτερικής στη χαμηλότερη διαθέσιμη ταχύτητα η silent/quiet αν διαθέτει.

Και οτιδήποτε δείχνει αν δουλεύει σαν inverter ή on-off.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Στην ψύξη κοιτάζουμε το SEER του κλιματιστικό να είναι μεγάλο . Όσο πιο μεγάλο τόσο περισσότερη οικονομία . Αντίστοιχα στην θέρμανση κοιτάζουμε το Scop . Για περιστασιακή χρήση στην θέρμανση δεν έχει νόημα να δίνουμε βάση στο Scop  .

Nemesis Pro
SEER= 8.5
Scop= 5.4

Aria
SEER= 7.1
SCOP=  5.1

Omnia Eco
SEER= 6.1
SCOP= 5.1

Gree Fairy
SEER= 6.8
SCOP= 5.1

Gree Amber
SEER=  8.5
SCOP= 5.7

Για την Gree υπάρχει η φήμη στην αγορά ότι δεν τα πάει καλά οικονομικά οπότε αβέβαιο το μέλλον της ελληνικής αντιπροσωπείας .  Θα κοιτούσα το Nemesis pro  με 10 χρόνια εγγύηση .  Σε προηγούμενο post άτομο που το έχει λέει ότι δεν ακούει συστολές διαστολές 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, CorumD είπε

https://www.skroutz.gr/s/15039037/TCL-Elite-TAC-09CHSA-XA51.html

To TCL είναι μηχάνημα απο επώνυμο Κινέζο κατασκευαστή που έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Το FU είναι φασον Κινέζικο, θα σου πρότεινα να το αποφύγεις. 

Ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο που παρεθεσες ειναι μια απο τις επιλογες. Απλα διάβασα στις ερωτησεις κατι σχολια για το quiet mode και ειμαι λιγο σκεπτικος + οτι θελει καποια ακομα εξοδα η εγκατασταση (και δεν ξερω ποσο θα παει το κομματι αυτο). Εναλλακτικα κοιτουσα προς αυτο, διοτι εχει ενα Κωτσοβολο σχετικα κοντα μου + δωρεαν  εγκατασταση.

Συγκριτικα ( επειδη δεν ειμαι σχετικος με το θεμα),  το tcl απο το παρακατω ειναι καλυτερο (βλεπω οτι εχει 5 χρονια εγγυηση vs 10) ?
https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/187831-morris-wfin26132

Δημοσ.
2 ώρες πριν, metaxamoto είπε

για 12άρι ούτε κάν δηλαδή?

το χειμώνα έχω πετρέλαιο και δε θα το δουλεύω

Για 30-35 τετραγωνικά βάλε 18άρι . Εκτός και αν μένεις σε σπίτι εξαιρετικά ενισχυμένο με μονώσεις και εξαιρετικά κουφώματα  τότε ίσως σε καλύπτει το 12άρι . 

1 ώρα πριν, DrXavier είπε

Παιδιά καλησπέρα,

Όντας άσχετος με το θέμα, θέλω να αγοράσω ένα κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα 50 τετραγωνικών. Το διαμέρισμα είναι ολοκαίνουργιο, με πολύ καλά κουφώματα. Είναι στο κέντρο της Αθήνας όποτε από ζέστη καταλαβαίνετε τι παίζει. Το θέλω κυρίως για κρύο, διότι για τον χειμώνα έχω αυτόνομη θέρμανση.

Μπορείτε να προτείνετε κάτι καλό ;

Σ' ένα πρώτο search είδα ότι ο Κοτσόβολος προσφέρει δωρεάν εγκατάσταση ενώ τα άλλα πχ όχι.

Ευχαριστώ.

Η πολυκατοικία είναι καινούρια με μονώσεις ;  Μέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, guzel είπε

Δε σταματάει πολύ ψιλά η περσίδα του ρε γμτ και αν είναι ευθεία το air flow παθαίνεις ψύξη. Αν τη σπρώχνω με το χέρι πιο πάνω λες να το πληγώσω;

Μήπως κατά βάθος ωριμάζει η σκέψη η ψήνεις την γυναίκα σου να πας για Edge? :P

Εγώ δεν θα το έσπρωχνα με το χέρι να το πάω κάπου που δεν θα έπρεπε να πάει,μήπως και το πληγώσω όπως είπες. Θα επαιζα με air flow,και το ανεμιστήρα χαμηλά σκάλα..Όπως επίσης θα δοκιμαζα και σε άλλα σημεία την περσίδα και ας μην ήταν τέρμα ψηλά.(λίγο/αρκετά πιο χαμηλά από το τέρμα πάνω)

Επεξ/σία από Rnd1978
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, jimakos234 είπε

Ευχαριστω για την απαντηση. Αυτο που παρεθεσες ειναι μια απο τις επιλογες. Απλα διάβασα στις ερωτησεις κατι σχολια για το quiet mode και ειμαι λιγο σκεπτικος + οτι θελει καποια ακομα εξοδα η εγκατασταση (και δεν ξερω ποσο θα παει το κομματι αυτο). Εναλλακτικα κοιτουσα προς αυτο, διοτι εχει ενα Κωτσοβολο σχετικα κοντα μου + δωρεαν  εγκατασταση.

Συγκριτικα ( επειδη δεν ειμαι σχετικος με το θεμα),  το tcl απο το παρακατω ειναι καλυτερο (βλεπω οτι εχει 5 χρονια εγγυηση vs 10) ?
https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/187831-morris-wfin26132

Τα Morris έιναι φασον TCL, οπότε  σίγουρα συγγενεύουν. Τα SEER/SCOP είναι παραπλήσια, οπότε θα καταναλώνουν τα ίδια περίπου. Οσο για την ποιότητα κατασκευής, και αυτή θα είναι παρόμοια. Η λογική λέει το  μηχάνημα της μητρικής εταιρείας θα είναι το ιδιο καλο η καλύτερο απο το φασον. Εχει και την διπλη εγγύηση. Απο την άλλη, έχω MORRIS 18000 και είναι μια χαρά. Όποιο και να επιλέξεις, θα είσαι εντάξη πιστεύω!

Επεξ/σία από CorumD
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimvou είπε

Είμαι με ένα On-Off 12ari Winson του 2004 κ η κατάσταση ανάλογα το χειμώνα κυμαίνεται από οριακά ανεκτή έως μη ανεκτή, γιαυτό θεώρησα με ενα 18αρι inverter θα δω τη διαφορά που θέλω.
Το 24αρι το τσέκαρα κ εγώ αλλά μου φαίνεται Overkill για το χώρο μου,ίσως να ειναι κ λιγο λιγότερο απο 35τμ που είπα αρχικά κιόλας

Απλά επειδή θα μπει στο δωμάτιο που κοιμάμαι έχω δει για το Fujitsu Οτι παρότι είναι κτήνος , κάνει αρκετό θόρυβο γιαυτό διστάζω κ για τη συγκεκριμένη σειρά

Το General Electric NMG50 Prime+ στα 700 με την εγκατάσταση που έχει ο Κωτσό προσφορά ούτε καν να φανταστω?

Το λέω γιατί σε σχέση με το Haier Tundra αλλά κ με το Daikin to ATXC50B ειναι ελάχιστες οι διαφορές τους στο SCOP 5.1 με 5.28 κ έχει κ 5 χρόνια εγγύηση αντί για 3 του Daikin(αν κ τα μοτερ τους ειναι Japan vs China από οτι καταλαβαίνω)

Αν θεωρείς ότι θα σε καλύψει 18άρι κλιματιστικό τότε το  General Electric με την 5ετή εγγύηση και όχι το Daikin.  599 ευρώ  + δώρο εγκατάσταση είναι πολύ καλό Deal για 18άρι . 

Ως αντιπρόταση καλύτερο σε SCOP SEER όμως αυτό :   https://www.skroutz.gr/s/14710631/Haier-Tundra-Green-AS50TDBHRA-1U50JEFFRA.html . Απλά καλύτερο σε οικονομία στην ψύξη . Στη θέρμανση μικρή διαφορά . 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Rnd1978 είπε

Μήπως κατά βάθος ωριμάζει η σκέψη η ψήνεις την γυναίκα σου να πας για Edge? :P

Εγώ δεν θα το έσπρωχνα με το χέρι να το πάω κάπου που δεν θα έπρεπε να πάει,μήπως και το πληγώσω όπως είπες. Θα επαιζα με air flow,και το ανεμιστήρα χαμηλά σκάλα..Όπως επίσης θα δοκιμαζα και σε άλλα σημεία την περσίδα και ας μην ήταν τέρμα ψηλά.(λίγο/αρκετά πιο χαμηλά από το τέρμα πάνω)

ήρθε η ώρα για hada care flow :lol:

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Η πολυκατοικία είναι καινούρια με μονώσεις ;  Μέχρι πόσα λεφτά κοιτάς ;

Μιας που το σπίτι το νοικιάζω δεν θέλω να διαθέσω κάποιο μεγάλο ποσό, μέχρι 500 ευρώ. Η πολυκατοικία δεν είναι καινούργια. Το διαμέρισμα μου είναι.

• Like 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Dare-Devil είπε

Στην ψύξη κοιτάζουμε το SEER του κλιματιστικό να είναι μεγάλο . Όσο πιο μεγάλο τόσο περισσότερη οικονομία . Αντίστοιχα στην θέρμανση κοιτάζουμε το Scop . Για περιστασιακή χρήση στην θέρμανση δεν έχει νόημα να δίνουμε βάση στο Scop  .

Nemesis Pro
SEER= 8.5
Scop= 5.4

Aria
SEER= 7.1
SCOP=  5.1

Omnia Eco
SEER= 6.1
SCOP= 5.1

Gree Fairy
SEER= 6.8
SCOP= 5.1

Gree Amber
SEER=  8.5
SCOP= 5.7

Για την Gree υπάρχει η φήμη στην αγορά ότι δεν τα πάει καλά οικονομικά οπότε αβέβαιο το μέλλον της ελληνικής αντιπροσωπείας .  Θα κοιτούσα το Nemesis pro  με 10 χρόνια εγγύηση .  Σε προηγούμενο post άτομο που το έχει λέει ότι δεν ακούει συστολές διαστολές 

Σε ευχαριστω πολυ.Σε παιδεψα ομως αδικα μιας και δεν διευκρινισα οτι τα στοιχεια seer scop κλπ τα εχω και με ενδιαφερουν τα υπολοιπα να λυσω.

Απο κατοχους δηλαδη,τριξιματα watt κλπ.Θα περιμενω,δεν βιαζομαι.

Οσο για την GREE,αληθεια ειναι οτι δεν πηγαινε την τελευταια διετια,αλλα επαναδραστηριοποιειται ηδη και ελπιζω να καταφερει(λατρης γαρ των Gree,καμμια 10ρια τοποθετημενα σε μενα και ανιοντες-κατιοντες ! Πολλααααα χρονια τωρα,με Gree επανω η φασον.Και παντα πρωτοποριακά.)

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, rbx1000 είπε

Σοβαρα τωρα.
Σημερα χωρις την τρελη ηλιοφανεια των προηγουμενων ημερων.
Αυτη τη στιγμη με συνεφια 33 εξω 31 μεσα.

Μολις ισορροπησα!!!!😅
32 μεσα-εξω😁

1 ώρα πριν, guzel είπε

ήρθε η ώρα για hada care flow :lol:

Σας περιμενουμε στο 2010...
Καιρος ηταν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, antinazi είπε

Seer 8.5 

scop 5.4 

Το σκεφτομαι και γιαυτο εχει το υψηλοτερο Seer που εχω δει...

https://www.kotsovolos.gr/air-condition-heaters/air-condition/7000-to-15000-btu/211699-carrier-42qhg009d8s-crystal-iii

211699-3-s.jpg

Πρόσεχε γιατί το κοίταξα και εγώ αυτό το κλιματιστικό και δεν μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα.

1. Τα στοιχεία της ενεργειακής ταμπέλας είναι λάθος. Αν πας στο επίσημο site, θα δείς άλλα νούμερα, αρκετά χαμηλότερα.

2. Η κατασκευή θυμίζει το II και πολύ φοβάμαι ότι θα έχει τα ίδια κακής ποιότητας πλαστικά(έτσι δείχνει στην φώτο).

3. Το μηχάνημα δεν είναι αθόρυβο, ούτε μέσα-ούτε έξω.

4. Στην θέρμανση δείχνει λιγο καλύτερο απο το ΙΙ, αλλά και αυτό θα καίει αρκετά.

Δεν ξέρω αν αξίζει αυτά τα λεφτά που ζητάνε, ίσως στα 400 τοποθετημένο  να ήταν καλό...

Επεξ/σία από CorumD
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...