Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Sebu είπε

..., υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος να μειώσουμε το winsxs φάκελο των windows που έχει φτάσει 10gb? Αντιλαμβάνομαι ότι κουβαλάει μέσα του windows updates που έχουν ήδη κατέβει και περαστεί στο πισι τόσα χρόνια. Έχω δοκιμάσει διάφορα tweaks που βρήκα στο δίκτυο αλλά παραμένει ψηλά σε χώρο.

Έχεις κάνει εκκαθάριση δίσκου; Μόλις μου έσβησε 3GB από τον φάκελο winsxs.

https://support.microsoft.com/el-gr/help/4026616/windows-10-disk-cleanup

Επεξ/σία από fujitsuA530
  • Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Είναι windows 7 και η εγκατάσταση είναι 3,5 ετών.

Δεν έχω βρει κάτι άλλο σε οδηγίες για να περιορίσω και άλλο το μέγεθος του εν λόγω φακέλου με ασφαλή τρόπο.

Αυτο με το linking είχα υπόψη μου να το δοκιμάσω για να μεταφέρω το φάκελο με το backup το itunes που είναι και αυτό πάμπολα γίγα. Οπότε και κάτι να πάει στραβά μπορώ να ξαναπάρω backup του κινητού επιτόπου.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Sebu είπε

Ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις.

Είναι windows 7 και η εγκατάσταση είναι 3,5 ετών.

Δεν έχω βρει κάτι άλλο σε οδηγίες για να περιορίσω και άλλο το μέγεθος του εν λόγω φακέλου με ασφαλή τρόπο.

Αυτο με το linking είχα υπόψη μου να το δοκιμάσω για να μεταφέρω το φάκελο με το backup το itunes που είναι και αυτό πάμπολα γίγα. Οπότε και κάτι να πάει στραβά μπορώ να ξαναπάρω backup του κινητού επιτόπου.

Αν σβήσεις με το χέρι οτιδήποτε μέσα στον winsxs φάκελο, θα σκοτώσεις τα windows!
Πρόσεξε! Μόνο windows clean-up και τίποτα περισσότερο σε αυτόν το φάκελο!

Δημοσ.

Το πιστευω για αυτο δεν εχω κανει κατι περαιτερω.

Αλλα το θεωρω υπερβολικο να εχει φτασει ο φακελος αυτος 10GB και να περιεχει απλα τα installation files των διαφορων updates οταν ολος ο υπολοιπος φακελος των windows (χωρις αυτον) ειναι ηδη 22GB. 

Τεσπα θα πρεπει να ζησουμε με αυτη την πραγματικοτητα 😀

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, και με το ρίσκο ναι μαι αρκετά άσχετος με το θέμα, τις παρακάτω επιδόσεις του ssd πως τις βλέπετε? 

όχι τίποτα άλλο, αλλά από τον κωδικό του δίσκου δεν μπορώ να βρω την εμπορική του ονομασία.. είναι εγκατεστημένος στο thinkpad laptop..

ssd perform.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

25 λεπτά πριν, phanispal είπε

Συγκρίνοντας με τον 860 pro, μου φαίνεται πολύ καλύτερος..

Εντύπωση μου κάνει να χουν τόσο καλό δίσκο σε λάπτοπ κάτω των 600 €...

Επεξ/σία από johnieXoX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Είναι 3ετίας. ότι έχει απομείνει τον βάζουν σε λάπτοπ. Εξάλλου είναι και μικρός. Ούτε 60 δεν κοστίζει.

Για ποιον λες? Μιλάω για αυτόν που χω επισυνάψει το benchmark του. Δεν ξέρω αν είναι τριετίας ή όχι, αλλά δεν ξέρω πόσο κοστίζει κάποιος ssd αντίστοιχων επιδόσεων.

----

Ok, το ψαξα.. φαίνονται συνηθισμένες επιδόσεις για δίσκο m.2.

Απλά σκεφτόμουν να βάλω καναν άλλο ssd για περισσότερο χώρο και καλύτερες επιδόσεις, αλλά δε βλέπω να χει ιδιαίτερο νόημα

Επεξ/σία από johnieXoX
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Nvme corsair MP510 στο σύστημα της υπογραφής. 

1. CDM

600-650ΜΒ/s τις περισσότερες φορές σπάνια 1400-1500MB/s

12_3_2.jpg.d192a4b5cdb3e94fd5a9dc4334192282.jpg

2. AS SSD 

Σχεδόν πάντα εδώ κυμαίνεται , Τα seq write καμία σχέση μ αυτά του CDM

12_3_4.jpg.25d2dc0862b43cc76ffb5d10bf45dda4.jpg

3. ATTO 

Σε κάποια runs μπορεί σε κάποια αρχεία να έχει κάποιες αποκλίσεις στο write από 1GB-1.5GB/sec αλλά και πάλι όχι τα 0.65GB/s SEQ του CDM

12_3_5.jpg.4613c82ac14463ac4f9f67a6c731e4d6.jpg

Έχω δοκιμάσει optimize , enable / disable write caching on the device κτλ. 

Το θέμα εμφανίστηκε μετά το firmware update από το Corsair Toolbox από 12.2 σε 12.3, 

μπορείς να το κάνεις χωρίς να χάσεις αρχεία ή να χρειαστεί format αλλά προσοχή εμένα μου έριξε τα Write στο CDM από 2100-2200 στα 650

Να θεωρήσω ότι το CDM έχει bug? 

Δεν είναι αντικρουόμενα τα αποτελέσματα του CDM με τα άλλα? 

Δημοσ.

Έχω έναν Samsung 850 Pro 128GB με το λειτουργικό και στο Hard Disk Sentinel μου έχει βγάλει μήνυμα #177 Wear Leveling Count.Το Health είναι στο 97%.Υπάρχει περίπτωση να μου τα κλ@σει;

• 1 μήνα μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/10/2020 στις 9:36 ΜΜ, johnieXoX είπε

Ok, το ψαξα.. φαίνονται συνηθισμένες επιδόσεις για δίσκο m.2.

Αρχικα αν ειδα καλα μιλαμε για αυτον τον δισκο. Με ενα τεστ εδω να δειχνει αυτα τα νουμερα. Αρα οχι μονο συνηθισμενα νουμερα για m.2 nvme δεν ειναι , αλλα ουτε καν για τον ιδιο τον δισκο :)
Ειναι φτηνοι samsung που βαζουν καποια λαπτοπ. Ειχα και εγω εναν 128αρι στο δικο μου. Που επιανε κατι τετοια νουμερα.
Με περιπου 60 ευρω , βαζεις εναν 970 evo plus που πιανει τετοιες ταχυτητες :) Και βλεπεις το φως το αληθινο :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...