Προς το περιεχόμενο

Θρίλερ με συλλήψεις για το gamato.info

prigipa_m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πληροφορίες απο το ρεπορτάζ μου αναφέρουν ότι επίκειται και επέβαση και σε άλλες τόρετν σελίδες που οι διαχειριστές τους έχουν ελληνική καταγωγή και διαχείριση όπως συνέβη και με τις σελίδες για υπότιτλους..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 775
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Τους μαζεύουν, τους κρατάνε για κανα δυο εικοσιτετράωρα, σχηματίζουν μια υποτιθέμενη δικογραφίας και ορίζετε ημερομηνία για την δίκη, γίνετε όλος ο σαματάς και σκάνε τα πρωτοσέλιδα για την μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και τα γνωστά που είναι απαραίτητα για να προβληθεί ένα κλίμα ότι εφαρμόζονται οι νόμοι σε αυτόν το τόπο, έρχεται εν το μεταξύ η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και τα ακυρώνει όλα γιατί παράνομα τους συλλάβαν, καθώς δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα αυτοί οι ίδιοι, αλλά εγώ και ο Μάκης και η Χριστίνα που στέλνουμε ο ένας στον άλλο αρχεία, end of the story.

Στο δικαστήριο αθωώνονται αλλά αυτό θα γραφτεί στις πίσω σελίδες με μικρά γράμματα.

γιατι το cern ειχαν τα @@ να το κανουν

θα φοβηθουν την αστυνομια (δεν θα τους βρουν ποτε ) χD

Aυτο να μου πεις θα κρυφτουν πισω απο καμια 10^3 proxy servers ή θα χρησιμοποιησουν τιποτα zombie pcs και μετα θα ειναι πιο ευκολο να βρεθει βελονα στα αχυρα παρα αυτοι.

Βασικά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύπτει την ιστορία αυτή.

Είναι ένα ακόμα "πυροτέχνημα" που μεγάλα "κεφάλια" έβαλαν την αστυνομία - ΣΔΟΕ και λοιπούς χαρτολακέδες να τρέχουν, προκειμένου να φρενάρουν άλλες παρόμοιες σελίδες. Η ιστορία αυτή θα τραβήξει σε μάκρος με αναβολές επί αναβολών και μετά από καμμιά 10ετία που θα έχει παραγραφεί, δεν θα την θυμάται κανένας...

Εκτός, βέβαια, αν τους έπιασαν με τον δίσκο τους "φορτωμένο" με υλικό και να τον μοιράζουν. Πράγμα που δεν νομίζω..

Αν θυμάστε, κάτι παρεμφερές έγιμε με υποκίνηση του Γενικού Τηλεοπτικού Εισαγγελέα κου Μ. Τριανταφυλλόπουλου με το site bourdela.gr

Συνελήφθησαν επί αυτοφόρου, η πρώτη δικάσιμος πήρε αναβολή, το site υπάρχει, ο Τηλεπτικός Εισαγγελέας έκανε το καθήκον του (τσιμπώντας και την σχετική τηλεθέαση) και όλα βαίνουν καλώς...!!

Το ίδιο θα συμβεί και με την διανομή Nova, εκτός και εάν τους "τσίμπισαν" με κάρτα Nova στο pc, πράγμα που επίσης, δεν νομίζω.

Ετσι, όλοι τρέχουν, κάτω από τα "παλαμάκια" των εταιρειών συμφερώντων πχ. κου Κόκκαλη ή κάθε κου Κόκκαλη, προκειμένου να αυξηθεί η υπεραξία της τιμής της μετοχής, από την επικείμενη μεταπώληση διαφόρων πακέτων μετοχών.. κλπ, κλπ, κλπ.. Μεγάλη ιστορία...!!

Aυτο να μου πεις θα κρυφτουν πισω απο καμια 10^3 proxy servers ή θα χρησιμοποιησουν τιποτα zombie pcs και μετα θα ειναι πιο ευκολο να βρεθει βελονα στα αχυρα παρα αυτοι.

συν ήθελα να σου βάλω αλλά κουνήθηκα :-(

Οι τορρεντ σελιδες ειναι σαν την λερναια υδρα κλεινεις ενα ανοιγουν δεκα. Αν ηταν φτηνα τα cd η dvd η games ειλικρινα θα τα αγοραζα! Ας κανουν κατι. Ειμαι 26 και το μονο cd που εχω αγορασει ειναι το πρωτο των TXC.

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Βλέπω το thread να περνάει σε εμφανήσεις και το παλιό ΟΤΤ...:-D

Της Τζούλιας έγινε σήμερα!Ευκαιρία πάντως για τους 800000 χρήστες του γαμάτο να μάθουν πως υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορεί κάποιος να κατεβάζει ότι κατέβαζε από εκεί.Γιατί αν το γνώριζαν,πολύ απλά δεν θα χρησιμοποιούσαν το γαμάτο.

τους λαθρομετανάστες που έχουν απλωθεί σε όλη την Ελλάδα και πουλάνε κόπιες τις τζούλιας XXX δεν τους κάνουν τπτ, η ελεύθερη διακίνηση τους πείραξε..

Τέρμα το παραμυθάκι παιδάκια. Όσο ποιο γρήγορα νιώσετε ότι το παραμύθι με τα torrents και τα μικρομαγαζακια trackers τους φθάνει στο τέλος του και αγκαλιασετε τα πραγματικά p2p δίκτυα και τεχνολογίες, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

http://www.anonymous-p2p.org/

http://www.stealthnet.de/en_index.php

Ο πολυς κοσμος απλα αγνοει τις τεχνικες παραμετρους των πραγματων που χρησιμοποιει - και συνηθως δεν νοιαζεται καν. Κανενα anonymous P2P και κανενα onion routing network δεν προκειται να τυχει ευρειας χρησης απο τον πολυ κοσμο, οσο :

1) δεν του προσφερει ενα ξεκαθαρο εδω-και-τωρα πλεονεκτημα

2) δεν ειναι τοσο ευκολο στη χρηση οσο το "κατεβασε το μαραφετι που λεγεται utorrent, μπες στο ταδε site και οτι θελεις να κατεβασεις απλα κανε click" (υποψην οτι μιλαμε για κατι που ακουγεται ηδη περιπλοκο για μεγαλη πλειοψηφια χρηστων)

Γενικοτερα επι του ζητηματος :

Το *γεγονος* ειναι οτι το sharing υλικου που καλυπτεται απο copyrights, *ειναι παρανομο*. Τελεια. Το ποσες βλακειες μπορει να σκεφτει κανεις για να απενοχοποιησει τον εαυτο του κανοντας κατι παρανομο, ειναι τελειως ασχετο με το γεγονος της παρανομιας. Το προβλημα ειναι οτι μεσα απο αυτη την αυτο-απενοχοποιηση, φτανεις σε τετοιο σημειο απροσεξιας, που απλα τα θελει ο κωλος σου και πηγαινεις γυρευοντας να σε κανουν τσακωτο.

Αυτο εγινε προφανως και στην προκειμενη περιπτωση. Το γαματο για παραδειγμα, με το που εκανες login σου ελεγε "Καλωσηρθες! Η IP σου ειναι η ταδε!". Και καλα, οι χρηστες ειναι ασχετοι και δεν καταλαβαινουν τη σημασια αυτου του πραγματος. Εαν ομως οι administrators ειναι εξισου ηλιθιοι - και αν εχουν την ηλιθιοτητα να κρατανε πληροφορια των χρηστων που υποτιθεται οτι τους στηριζουν, υποψιαζομαι οτι ηταν εξισου ηλιθιοι ωστε να μην καλυπτουν καθολου με τεχνικα μεσα και τον ιδιο τους τον εαυτο. Αρα, απλα πηγανε γυρευοντας.

Παμε για τον επομενο. Στο τελος θα μεινουν μονο οι συνηδειτοποιημενοι κλεφτες πνευματικης ιδιοκτησιας, που εινσι και οι μονοι που τελικα επιβιωνουν σε μια τετοια κατασταση - βλεπε piratebay

Είναι κρίμα κάποια παιδιά που κάνουν το χόμπι τους να είναι φυλακή και άλλοι ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ να είναι εξω... Σύμφωνοι, έκαναν παρανομίες αλλά ένα κράτος δικαίου ΠΡΩΤΑ συλλαμβάνει εκείνους που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα και μετά συνεχίζει την εξάρθρωση μικρότερης σημασίας εγκλημάτων.... Όταν συμβαίνει το αντίθετο μυρίζει σαπίλα... Όπως στα παιδιά του gamato στα οποία εύχομαι καλή δύναμη και σύντομα να είναι πάλι κοντά μας.

:mad::mad::mad::mad::mad:

Θεωρείς ως δεδομένο ότι οι άνθρωποι που κατεβάζουν το κάνουν γιατί δεν συμφωνούν με την τιμή. Προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι τόσο απλό. Υπάρχουν άνθρωποι που θα επέλεγαν να το κατεβάσουν ακόμη και αν έπρεπε να το επιλέξουν μεταξύ ενός ευρό. Και αυτό γιατί απλά... μπορούν.

Το ζητούμενο για τους παραγωγούς είναι η αύξηση της πελατείας τους (τσιμπόντας αυτό το ποιοτικό κομμάτι των "πειρατών" που εκτιμούν το περιεχόμενο, αλλά όχι και την τρέχουσα τιμή του), όχι η μετατροπή όλης της πειρατίας σε νόμιμη πελατεία. Αν νομίζουν ότι θα καταφέρουν το δεύτερο, τότε είναι ηλίθιοι, άσχετοι και επικίνδυνοι.

Ένα από τα κλασσικά παραδείγματα είναι η περίπτωση του παιχνιδιού World of Goo, όπου πωλούταν στο Amazon $20. Παρ 'όλα αυτά, το 90% των χρηστών το είχαν πειρατικά. Και μιλάμε για παιχνίδι μιας indie εταιρείας και όχι ενός κολοσσού όπως μιας δισκογραφικής. Η συγκεκριμένη ομάδα έκανε ένα πείραμα όπου το πωλούσαν σε ότι τιμή ήθελε ο καθένας, από $0.01 έως $50. Μαντέψτε ποια τιμή υπερίσχυσε.

Το θέμα είναι κατά πόσο άξιζε το παιχνίδι αυτό να ασχοληθείς μαζί του. Αν μου χαρίσουν π.χ. μια χάλια b-movie σε dvd, δεν είναι σίγουρο ότι θα βάλω να την δω. Δηλαδή αν κάτι είναι junk (δεν το ξέρω το συγκεκριμένο παιχνίδι, αν και ο τίτλος δεν του προσδίδει σοβαρότητα, μπορεί να είναι καλό) και τσάμπα να στο δώσουν δε σημαίνει ότι θα το αξιοποιήσεις. Επιπλέον, σου έχω και αντιπαράδειγμα: το "In Rainbows" των Radiohead δόθηκε για κατέβασμα από το site τους, και ο χρήστης μπορούσε να πληρώσει ότι ήθελε. Αν θυμάμαι καλά σημειώθηκαν κάπου 1+ εκατ. downloads, και κάτι βγήκε από πλευράς χρημάτων. Όταν βγήκε σε CD όμως (μαζί με ένα bonus disc για να διαφοροποιηθεί από το download) πούλησε κάπου 3 εκατ. αντίτυπα τον πρώτο χρόνο, αρκετά παραπάνω δηλαδή από τα αντίστοιχα downloads. Αυτο σημαίνει πως όσο η τιμή παραμένει σε λογικά πλαίσια, η επιτυχία ενός προϊόντος θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την φήμη/ποιότητα που αυτό κουβαλάει.

Προσωπικά πιστεύω ότι το ζήτημα είναι στην αξία ενός προϊόντος. Για παράδειγμα το Linux, όπου είναι εντελώς δωρεάν αλλά μπορείς να το αγοράσεις σε πακέτο με βιβλιαράκι και DVD με μερικά έξτρα χρήματα. Ή μουσικά συγκροτήματα όπου έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία μέχρι και στο βιβλιαράκι του δίσκου, όπως π.χ. οι Mastodon. Πράγματα που μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα έξτρα χρήματα που θα δώσουν έχουν αξία. Το να πουλήσεις το Disaster Movie σε μικρότερη τιμή δεν θα κάνει κανέναν να την αγοράσει. Οι χρήστες θα την κατεβάσουν, θα την δουν και θα διαπιστώσουν ότι δεν αξίζει ούτε 1 ευρό. Στην αντίθετη περίπτωση, ο χρήστης που θα δει το Watchmen και θα του αρέσει, θα είναι διαθέσιμος να πάρει την συλλεκτική έκδοση με τα 2 DVD και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Το πείραμα του World of Goo, με λίγα λόγια δείχνει τι αξία δίνανε στο παιχνίδι οι χρήστες.

Συμφωνούμε σ'αυτό. Όλα τα προϊόντα έχουν κάποια αξία. Το θέμα είναι αυτό να αντιπροσωπεύεται σωστά και στη χρηματική αξία τους. Γιατί αν ένα cd μουσικής μου το κοστολογήσεις 20 ευρώ, όσο καλό και να είναι, θα το διπλοσκεφτώ να το αγοράσω. Και αν δεν το αγοράσω, τότε σίγουρα θα το κατεβάσω. Κατάλαβες δηλαδή τι γίνεται τελικά? Αντί να πάρεις τα 10 ευρώ (αν κοστολογούσες το cd τόσο, αντί για 20), πήρες τελικά τα @@ μου. Γιατί? Μαλακία δεν είναι για όλους?

Για τα junk products αναφέρθηκα πιο πάνω. Δεν παίζει ρόλο η τιμή τους, αν είναι junk δεν θα ασχοληθεί κανένας.

Αλλά και πάλι, αυτό εξαρτάται καθαρά στον άνθρωπο. Αν αύριο όλες οι ταινίες κόστιζαν $0.1 αλλά υπήρχαν ακόμη τα torrent sites, πόσες ταινίες θα αγόραζες; Εγώ στοιχηματίζω ότι θα είναι πολύ λιγότερες από αυτές που θα κατέβαζες. Το πιο πιθανό είναι να κατέβαζες όλες τις ταινίες τις χρονιάς και να αγόραζες αυτές που σου άρεσαν. Γιατί απλά οι άλλες δεν αξίζουν ούτε σε αυτήν την τιμή, για σένα προσωπικά.

Οι πωλήσεις ευκαιρίας από κάτι play.com και άλλα τέτοια sites δείχνουν το αντίθετο. Αρκετός κόσμος ψωνίζει αυθεντικά αντίτυπα όταν τα βρίσκει σε χαμηλές τιμές.

Και φυσικά, συγκεκριμένα για την μουσική και τις ταινίες, είναι το ζήτημα του χώρου. Τι σε βολεύει περισσότερο, να έχεις έναν εξωτερικό δίσκο με όλες σου τις ταινίες πάντα μαζί σου ή ένα ντουλάπι με τις θήκες τους; Στην περίπτωση της μουσικής, το iPod έχει επιτυχία γιατί είναι ένας δίσκος πάντα μαζί σου και το μοντέλο πώλησης κάθε κομματιού είναι τύπου Impulse Purchase (όπως και πολλά παιχνίδια στο Facebook).

Φυσικά και θα ήθελα το χειροπιαστό αντίτυπο. Το προτιμώ, και ας είμαι και αναγκασμένος να φτιάξω και ένα ψηφιακό αντίγραφο στον δίσκο για χάρη της πρακτικότητας. :-)

Τέλος, κυρίως για τις ταινίες και τα τηλεοπτικά επεισόδια, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που δεν σκοπεύουν να κρατάνε κάποια συλλογή, είτε αυτή είναι στη μορφή δίσκου είτε σε DVD.

Αν δεν σκοπεύεις να κρατήσεις κάποια συλλογή, επιλέγεις να νοικιάσεις το dvd σε χαμηλότερο κόστος απ' ότι στην αντίστοιχη αγορά. Εκτός και αν το'χεις δει στο σινεμά ή στην τηλεόραση. Και στη χειρότερη, μπορείς να πουλήσεις ένα dvd/cd ως μεταχειρισμένο. Δε νομίζω πάντως ότι είναι αυτό το πρόβλημα στην ύπαρξη της πειρατίας. Δεν έχω πετύχει ποτέ κάποιον που να του δώσανε ένα αυθεντικό cd/dvd και να είπε "δεν το θέλω, δεν έχω ράφι να το κρατήσω". :P

Η γνώμη μου είναι πως η πειρατεία δεν πρόκειται να καταπολεμηθεί ποτέ, γιατί απλά υπάρχουν άνθρωποι που είτε δεν έχουν χρήματα για να αγοράσουν όλα όσα κατεβάζουν είτε γιατί δεν θεωρούν πως αξίζουν τα χρήματά τους.

Αυτοί ούτως ή άλλως δεν θα αγοράσουν. Δεν αποτελούν εν δυνάμει πελατεία. Οπότε χέστηκες αν κατεβάζουν πειρατικά αντίγραφα. Δεν θα έπερνες φράγκο απ' αυτούς έτσι κι αλλιώς.

Το θέμα δεν είναι να καταπολεμηθεί, αλλά να μπορούν οι εταιρείες να επιβιώνουν. Πειρατεία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για πάντα. Απλά το internet βοηθά να κινούνται τα πράγματα πιο γρήγορα. Παλαιότερα έπρεπε να πάρεις την κασσέτα από τον φίλο σου και να περιμένεις 1 ώρα για να την αντιγράψεις, ενώ σήμερα στην ίδια ώρα κατεβάζεις ολόκληρη δισκογραφία. Φυσικά πάντα θα υπάρχουν προσπάθειες να μειωθεί, αλλά ακόμη δεν έχω δει κάτι που να έχει αποτέλεσμα.

Μια χαρά κέρδη βγάζουν οι εταιρίες ακόμα και σε καιρούς πειρατίας. Όλα κι όλα!

Να αρμέξουν και το τελευταίο ευρώ/δολλάριο προσπαθούν, όχι να επιβιώσουν. Αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους. B)

Νομίζω πως πρέπει να πούμε τουλάχιστον ένα "ευχαριστώ" στα παιδιά που είναι μέσα. Μην ξεχνάτε ότι δεν το έκαναν για κέρδος (τι να βγάλεις από τα google ads...), αλλά από χόμπι.

Sharing is love που λέγαμε κάποτε και στο DC++.

Τι να βγάλεις από τα google ads... :devil:

Βασικά δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να καλύπτει την ιστορία αυτή.

Είναι ένα ακόμα "πυροτέχνημα" που μεγάλα "κεφάλια" έβαλαν την αστυνομία - ΣΔΟΕ και λοιπούς χαρτολακέδες να τρέχουν, προκειμένου να φρενάρουν άλλες παρόμοιες σελίδες. Η ιστορία αυτή θα τραβήξει σε μάκρος με αναβολές επί αναβολών και μετά από καμμιά 10ετία που θα έχει παραγραφεί, δεν θα την θυμάται κανένας...

Εκτός, βέβαια, αν τους έπιασαν με τον δίσκο τους "φορτωμένο" με υλικό και να τον μοιράζουν. Πράγμα που δεν νομίζω..

Αν θυμάστε, κάτι παρεμφερές έγιμε με υποκίνηση του Γενικού Τηλεοπτικού Εισαγγελέα κου Μ. Τριανταφυλλόπουλου με το site bourdela.gr

Συνελήφθησαν επί αυτοφόρου, η πρώτη δικάσιμος πήρε αναβολή, το site υπάρχει, ο Τηλεπτικός Εισαγγελέας έκανε το καθήκον του (τσιμπώντας και την σχετική τηλεθέαση) και όλα βαίνουν καλώς...!!

Το ίδιο θα συμβεί και με την διανομή Nova, εκτός και εάν τους "τσίμπισαν" με κάρτα Nova στο pc, πράγμα που επίσης, δεν νομίζω.

Ετσι, όλοι τρέχουν, κάτω από τα "παλαμάκια" των εταιρειών συμφερώντων πχ. κου Κόκκαλη ή κάθε κου Κόκκαλη, προκειμένου να αυξηθεί η υπεραξία της τιμής της μετοχής, από την επικείμενη μεταπώληση διαφόρων πακέτων μετοχών.. κλπ, κλπ, κλπ.. Μεγάλη ιστορία...!!

Συμφωνώ εν μέρει ότι ακόμα και η φασαρία/εκφοβισμός, χωρίς τελικά να έχουν κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα οι εταιρίες (π.χ. καταδίκη κάποιου κατηγορούμενου) είναι ένα κέρδος, και μάλιστα όχι αμελητέο.

Ωστόσο για την ύπαρξη νομικού πλαισίου και τα υπόλοιπα που λες, καλό θα ήταν να μας διαφωτήσει κάποιος από τους νομικούς (που υπάρχουν) στο φόρουμ.

Ευκαιρία πάντως για τους 800000 χρήστες του γαμάτο να μάθουν πως υπάρχουν και άλλα μέρη που μπορεί κάποιος να κατεβάζει ότι κατέβαζε από εκεί.Γιατί αν το γνώριζαν,πολύ απλά δεν θα χρησιμοποιούσαν το γαμάτο.

Δεν μπορούν να είναι όλοι σε private trackers...

καθώς δεν διέπραξαν κανένα αδίκημα αυτοί οι ίδιοι, αλλά εγώ και ο Μάκης και η Χριστίνα που στέλνουμε ο ένας στον άλλο αρχεία, end of the story.

Στο δικαστήριο αθωώνονται αλλά αυτό θα γραφτεί στις πίσω σελίδες με μικρά γράμματα.

Δυστυχως η αποψη του περισσοτερου κοσμου για ζητηματα περι δικαιου εχει περισσοτερο να κανει με το τι μοιαζει να γινεται στο Law & Order, παρα με την ελληνικη - και ευρωπαικη - πραγματικοτητα. Στην Ελλαδα περισσοτερο - μην πω σχεδον ολοκληρωτικα - ρολο παιζει μονο το πως βλεπει ο δικαστης την υποθεση.

"Τρυπες" σαν την "εμεις δεν καναμε τιποτε, οι αλλοι κλεβουν", απλα δεν πιανουν εδω (και δε νομιζω να πιανανε και πουθενα στην πραγματικοτητα - ειναι απλα ακομα μια αυτοενοχοποιητικη δικαιολογια). Σε κατηγορουν οτι εσυ τους διευκολυνες στο να "κλεψουν", και οτι εσυ εν γνωσει σου το υποβοηθησες, και τελειωνει το ζητημα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...