Ntinaras Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 και ποιος θα ελεγχει αυτες τις τυπικες και ουσιαστικες προυποθεσεις?
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) και ποιος θα ελεγχει αυτες τις τυπικες και ουσιαστικες προυποθεσεις? Το υπουργειο Παιδειας ισως?Εξαλλου οπως ειδα στα περισσοτερα κολεγια εδωσε αδεια τελικα Κ φυσικα τα ιδρυματα προελευσης. Οπως κ να εχει ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι το Αμερικανικο Κολεγιο της Ελλαδας κανει αρτια ακαδημαικη δουλεια,εχει πολυ καλη φημη στην Ελλαδα κ διεθνως κ δεν εχει σε τπτ να φοβηθει την σκοπελο των καρεκλοκενταυρων καθηγηταραδων των Ελληνικων σχολων που τρεμουν μηπως χασουν το μονοπωλιο κ την καρεκλα στην Ελλαδα. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2011 από Τοξοβολος_UK
Backspace Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Σίγουρα δεν γνωρίζεται τι γίνεται στον κόσμο, και φυσικά και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως το deree. 1) μπορεί να μην χρειάζονται πανελλήνιες για να περάσεις όμως τα 4 χρόνια που κάνεις για να πάρεις πτυχίο είναι σαν να διαβάζεις για πανελλήνιες επι 4 χρόνια 2.Ναι υπάρχουν και πλουσιόπαιδα όπως και στο ελληνικό πανεπιστήμιο όμως το ίδιο και στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μη ξεχνάτε τα λεφτά που δίνουν οι γονείς σας σε ενοίκια , φαγητό κτλ. και για πόσα χρόνια. 3) στην χειρότερη χώρα να πάς υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί όχι και στην ελλάδα, αλλωστε τα περισσότερα απο τα ελληνικά ιδρύματα πάνε κατα διαόλου οχι λόγω των μαθημάτων αλλα λόγω του συστήματος. Και Βλάκας να είσαι αμα σου δίνουν το δικαιώμα να δίνεις 10 φορές το ιδιο μάθημα δεν θα περάσεις? Στο deree δεν επιτρέπεται αυτο, αν δεν περάσεις το μάθημα υπολογίζεται η βαθμολογία σου στο συνολο και αν δεν διορθώσεις τις επιδόσεις σου σε διώχνουν. 4) και προσωπικά εχω τελειώσει μεταπτυχιακό στην Αμερική και εχω αρχίσει το ντοκτορά μου. Δεν είναι αδικο στην ίδια μου την χώρα να με θεωρούν απόφοιτο λυκείου? Θα μου πείς τι κάνω στην Ελλάδα Ε! εχουμε και γονείς που δεν θέλουμε να τους αφήσουμε μόνους στα γεράματα τους.Πέρα απο τα επάγγελματικά που έχουμε που έχουμε ριζώσει. Αλλα και εξωτερικό εχω δουλέψει . Εσύ είσαι το ίδιο αξιος με μένα που λες αυτές τις αερολογίες? Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2011 από Backspace
Hambos19 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δηλαδη καποιοι απο εμας που πηδ#$#κανε στο διαβασμα για να περασουν σε καποια καλη σχολη, θα γινουν ενα με καποια πλουσιοπαιδα που απλα βαριοντουσαν ή δεν μπορρουσαν να διαβασουν? Σαφως και ενα πτυχιο δεν ειναι τιποτα αν δεν εχεις την θεληση να δουλεψεις και να ψαξεις για δουλεια, αλλα ειναι ενα + ρε παιδια.. Ειλικρινα δεν το καταλαβαινω.. εχω φιλο, ο οποιος ηταν πανεξυπνος και ειχε τοπ βαθμους μεχρι την 2α λυκειου.. μετα εμπλεξε με γκομενες κλπ και εγραψε 11 στις Πανελληνιες και δεν διαβασε ΚΑΘΟΛΟΥ.. ο πατερας του ειναι διευθυντης σε υποκαταστημα της Τραπεζας της Ελλαδος και τον εγγραψε στο Deree.. Γιατι λοιπον αυτος που δεν διαβασε καθολου και δεν τον ενοιαζε καθολου, να κανει τωρα ενεργειες για την αναγνωριση του πτυχιου του, αντι να στρωθει στο διαβασμα, αφου το θελει τοσο, και να μπει σε ενα Πανεπιστημιο ή εστω σε μια καλυτερη σχολη? Στο Deree και στο ACT κάνουν καλή δουλειά και σφίγγονται τα κωλιά στο διάβασμα. Δεν είναι όπως τα άλλα ιδιωτικά. Κλαις τα χρήματα σου εκεί αν αποτύχεις (εκτός από τα πλουσιόπαιδα). Εγώ είμαι στο ACT και πραγματικά μόνο φοιτιτική ζωή ΔΕΝ κάνω. Οπότε πριν βιαστείς να μιλίσεις λέγοντας ότι μπαίνεις και βγαίνεις με πτυχίο, ρώτα πρώτα κάποιον που είναι ήδη μέσα να στα πεί αυτός, και μην ακούς για την κοινή γνώμη. Εσείς μπορεί να στρωθήκατε στο διάβασμα στο λύκειο αλλά είναι χαλαρά όταν μπαίνετε στην σχολή, ούτε απουσίες, τα μαθήματα όποτε θέλετε... Εμείς για να μην μας διώξουν από την σχολή (Με άσχημο μέσο όρο 2 6μήνων παίρνεις πόδι) μας βγαίνει ο κώλος. Φυσικά σε άλλα ιδωτικά μπαίνεις τουρίστας βγαίνεις τουρίστας. Σε αυτά τα 2 όλοι οι καθηγητές είναι με PhD και πραγματικά κάνουν μάθημα.. Από το να ξαναδώσω πανελλήνιες και τα χρήματα να πάνε στα φροντιστήρια, και να μην ξαναπεράσω, προτίμησα τα χρήματα να πάνε στο ιδιωτικό. Και επειδή πάω σε ιδιωτικό δεν σημαίνει ότι είμαι πλουσιόπαιδο, κακομαθημένο ή ότι δεν έχω κάνει τίποτα στην ζωή μου. Φιλικά Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2011 από Hambos19
Super Moderators paredwse Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Τα μηνύματα σχετικά με τα ρεπορτάζ που προβλήθηκαν από την εκπομπή "Το Κουτί Της Πανδώρας" για τα ελληνικά ΑΕΙ, μεταφέρθηκαν σε νέο thread.
Ntinaras Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Το υπουργειο Παιδειας ισως?Εξαλλου οπως ειδα στα περισσοτερα κολεγια εδωσε αδεια τελικα Κ φυσικα τα ιδρυματα προελευσης. Οπως κ να εχει ειναι ηλιου φαεινοτερο οτι το Αμερικανικο Κολεγιο της Ελλαδας κανει αρτια ακαδημαικη δουλεια,εχει πολυ καλη φημη στην Ελλαδα κ διεθνως κ δεν εχει σε τπτ να φοβηθει την σκοπελο των καρεκλοκενταυρων καθηγηταραδων των Ελληνικων σχολων που τρεμουν μηπως χασουν το μονοπωλιο κ την καρεκλα στην Ελλαδα. και θα ειναι σιγουρα πολυ αντικειμενικα και αξιοκρατικα κριτηρια...
saya Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Ταυτίζεις τον φοιτητικό συνδικαλισμό με διάφορους πολιτικούς χώρους, όπως αυτοί εκφράζονται μέσα από πολιτικά σχήματα. Μέγα λάθος! Η πλειοψηφία όσων συμμετέχουν ενεργά σε φοιτητικές παρατάξεις ενδιαφέρεται ακριβώς μόνο για καφεδάκι και ψεύτικο πτυχίο. Γιατί το να πάρεις χαρτί μετά από 10 χρόνια, μέσω γνωριμιών με καθηγητές, λιστών στις εξεταστικές, πληρωμών κλπ, δεν είναι και πολύ αληθινό. Οι διεκδικήσεις τους δε, εκφράζονται μέσα από πράματα του τύπου: -Πουλ μουρ στα γκομενάκια -Αίσθηση ανωτερότητας μέσω μιας -υποτίθεται ελιτίστικης- κλίκας -Χτίσιμο του βιογραφικού τους και άνοδος στην ιεραρχία, με σκοπό το μελλοντικό τους βόλεμα Γίνονται από μειοψηφίες γιατί οι υπόλοιποι δεν είναι σε θέση να κάνουν κάτι. Κανένας λογικός φοιτητής δεν θα πάει σε μια συνέλευση όπου επικρατεί γηπεδικό κλίμα. Όσο για τις καταλήψεις, σίγουρα υπάρχουν και άτομα εκτός φοιτητικών παρατάξεων που τους βολεύει να γίνονται, αυτό είναι άλλο θέμα όμως, μέρος του γενικότερου προβλήματος. Υπάρχουν και φοιτητές που έχουν άποψη, αλλά δεν ασχολούνται με παρατάξεις λόγω καταστάσεων που ζουν. Επιλέγουν να επικεντρωθούν στα μαθήματα τους, πράγμα που κατά τη γνώμη μου είναι και η δουλειά ενός φοιτητή. Καιρός λοιπόν να πετάξουν έξω όλες τις παρατάξεις και όσους καθηγητές είναι συνδεδεμένοι μ' αυτές. Καμία σχέση το τι έγινε στην Αγγλία και στην Ιταλία. Αλήθεια, οι υπερμαθητές - μέλη φοιτητικών παρατάξεων για τι λόγους κάνουν καταλήψεις; Όλοι οι φοιτητές να πουν ένα μπράβο στις φοιτητικές παρατάξεις: -Για τη μόλυνση των χώρων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με αφίσες -Για το φακέλωμα φοιτητών και τις οδηγίες προσέγγισης πρωτοετών -Για τη διοργάνωση φοιτητικών parties και άλλων εκδηλώσεων και το τσέπωμα χρημάτων -Για τις πουστιές στις φοιτητικές εκλογές -Για τις συγκρούσεις παρατάξεων μεταξύ τους (ακόμα και με όπλα) που πάντα ομορφαίνουν το χώρο ενός ιδρύματος -Για τη δημοκρατική έκφραση στις συνελεύσεις μέσω κραυγών συμπαράστασης στους δικούς τους και αποδοκιμασιών στους άλλους ώστε να μην ακουστούν -Για τις λίστες στις εξεταστικές -Για τους τραμπουκισμούς φοιτητών με αντίθετες απόψεις -Για τα πισωμαχαιρώματα και τις τρικλοποδιές μεταξύ μελών της ίδιας παράταξης για το ποιος θα επικρατήσει -Για την εγγραφή φοιτητών στα ψηφοδέλτια χωρίς καν να τους ρωτήσουν Και πολλά άλλα. Εσυ ταυτιζεις ολα αυτα με το κοτσουμπολιο.Και εγω με ολα αυτα δεν ασχολουμε .Ασχολουμε με σοβαρα θεματα που αφορουν στο αν πρεπει να υπαρχουν πολιτικες παραταξεις στο πανεπιστημιο.Και την στιγμη που το ελληνικο πανεπιστημιο ειναι ελευθερο γτ να μην υπαρχουν.Κατα τα αλλα ναι μεν το πανεπιστημιο ειναι ενας μικρος χωρος οπου ανθει το κουτσομπολιο .Αλλα νομιζω οτι κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος.Οι παραταξεις κανουν καλο στην πολιτικοποιηση των παιδιων κατα την γνωμη μου και πρεπει να υπαρχουν. Τωρα δεν ειμαι κουτσομπολα για να με αφορα ποιος μπαινει στις παραταξεις για να ριξει γκομενες.Εκτος αν θελετε να ριξετε την ιδια γκομενα δεν καταλαβαινω ποιον αφορα ααυτο.Ποιος τσακωνεται με ποιον μεσα στην παραταξη.Ποιες παραταξεις σερνονται μεταξυ τους .Αυτα ολα ειναι καθαρη κοινωνικη κριτικη για καποια συγκεκριμενα ατομα και δεν νομιζω να αφορουν την εικονα του πανεπιστημιου.Αυτα συμβαινουν παντου.Και στα μεγαλυτερα πανεπιστημια υπαρχουν λεσχες και εκει να δειςεντυπωσιασμος στα γκομενακια οπως εσυ ειπες και κονε.Την στιγμη που καλουν ατομα καλων οικογενιων.Και εκει να δεις παρτυ και εκδρομες.Γενικα καναμε την συζητηση αμερικαν μπαρ..Κλικες υπαρχουν παντου ελιτιστικες οπως ειπες τωρα τι σχεση εχει ποιος ριχνει τα γκομενακια ,ποιος τσακωνεται με ποιον με ολη την εικονα του πανεπιστημιου ,δεν ξερω. Στο Deree και στο ACT κάνουν καλή δουλειά και σφίγγονται τα κωλιά στο διάβασμα. Δεν είναι όπως τα άλλα ιδιωτικά. Κλαις τα χρήματα σου εκεί αν αποτύχεις (εκτός από τα πλουσιόπαιδα). Εγώ είμαι στο ACT και πραγματικά μόνο φοιτιτική ζωή ΔΕΝ κάνω. Οπότε πριν βιαστείς να μιλίσεις λέγοντας ότι μπαίνεις και βγαίνεις με πτυχίο, ρώτα πρώτα κάποιον που είναι ήδη μέσα να στα πεί αυτός, και μην ακούς για την κοινή γνώμη. Εσείς μπορεί να στρωθήκατε στο διάβασμα στο λύκειο αλλά είναι χαλαρά όταν μπαίνετε στην σχολή, ούτε απουσίες, τα μαθήματα όποτε θέλετε... Εμείς για να μην μας διώξουν από την σχολή (Με άσχημο μέσο όρο 2 6μήνων παίρνεις πόδι) μας βγαίνει ο κώλος. Φυσικά σε άλλα ιδωτικά μπαίνεις τουρίστας βγαίνεις τουρίστας. Σε αυτά τα 2 όλοι οι καθηγητές είναι με PhD και πραγματικά κάνουν μάθημα.. Από το να ξαναδώσω πανελλήνιες και τα χρήματα να πάνε στα φροντιστήρια, και να μην ξαναπεράσω, προτίμησα τα χρήματα να πάνε στο ιδιωτικό. Και επειδή πάω σε ιδιωτικό δεν σημαίνει ότι είμαι πλουσιόπαιδο, κακομαθημένο ή ότι δεν έχω κάνει τίποτα στην ζωή μου. Φιλικά Καθολου χαλαρα δεν ειναι στην σχολη .Ασε που δεν μπορω να καταλαβω πως ενας μαθητης με του κοσμου τα κενα η που δεν τα επαιρνε μπορει να σπουδασει δυσκολες σχολες.Πρεπει τα εγχειριδια να ειναι με λεξικο απο κατω .Για να τα πιανουν οι πιο πολλοι. Σίγουρα δεν γνωρίζεται τι γίνεται στον κόσμο, και φυσικά και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όπως το deree. 1) μπορεί να μην χρειάζονται πανελλήνιες για να περάσεις όμως τα 4 χρόνια που κάνεις για να πάρεις πτυχίο είναι σαν να διαβάζεις για πανελλήνιες επι 4 χρόνια 2.Ναι υπάρχουν και πλουσιόπαιδα όπως και στο ελληνικό πανεπιστήμιο όμως το ίδιο και στα ελληνικά πανεπιστήμια. Μη ξεχνάτε τα λεφτά που δίνουν οι γονείς σας σε ενοίκια , φαγητό κτλ. και για πόσα χρόνια. 3) στην χειρότερη χώρα να πάς υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια γιατί όχι και στην ελλάδα, αλλωστε τα περισσότερα απο τα ελληνικά ιδρύματα πάνε κατα διαόλου οχι λόγω των μαθημάτων αλλα λόγω του συστήματος. Και Βλάκας να είσαι αμα σου δίνουν το δικαιώμα να δίνεις 10 φορές το ιδιο μάθημα δεν θα περάσεις? Στο deree δεν επιτρέπεται αυτο, αν δεν περάσεις το μάθημα υπολογίζεται η βαθμολογία σου στο συνολο και αν δεν διορθώσεις τις επιδόσεις σου σε διώχνουν. 4) και προσωπικά εχω τελειώσει μεταπτυχιακό στην Αμερική και εχω αρχίσει το ντοκτορά μου. Δεν είναι αδικο στην ίδια μου την χώρα να με θεωρούν απόφοιτο λυκείου? Θα μου πείς τι κάνω στην Ελλάδα Ε! εχουμε και γονείς που δεν θέλουμε να τους αφήσουμε μόνους στα γεράματα τους.Πέρα απο τα επάγγελματικά που έχουμε που έχουμε ριζώσει. Αλλα και εξωτερικό εχω δουλέψει . Εσύ είσαι το ίδιο αξιος με μένα που λες αυτές τις αερολογίες? Για το δερεε παλι ειχαμε συζητηση πριν κανα 2 μηνες και εχει μαζευτει και ολο το δερεε εδω τελος παντων .Εμενα μου φαινεται περιεργο ολο αυτο .Τωρα πρωτον το δερεε δεν ειναι πανεπιστημιο .Δευτερον επαναλαμβανετε περιεργως ολοι τα ιδια επιχειρηματα λες και ειστε το ιδιο ατομο.Τωρα τοτι συμβαινει ειδικα στο δερεε με τα μαθηματα δεν με αφορα..Το γιατι τοση φασαρια εδω μεσα ειδικα γισ τοβ δερεε δεν ξερω. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από saya
arxaggelos Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) έγραψα τη γνώμη μου αλλά τη σβήνω γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω στο αδιέξοδο τελικά. Συγνώμη για τον χώρο. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από arxaggelos
slipknot Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δε νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια... Εσυ ταυτιζεις ολα αυτα με το κοτσουμπολιο.Και εγω με ολα αυτα δεν ασχολουμε .Ασχολουμε με σοβαρα θεματα που αφορουν στο αν πρεπει να υπαρχουν πολιτικες παραταξεις στο πανεπιστημιο.Και την στιγμη που το ελληνικο πανεπιστημιο ειναι ελευθερο γτ να μην υπαρχουν.Κατα τα αλλα ναι μεν το πανεπιστημιο ειναι ενας μικρος χωρος οπου ανθει το κουτσομπολιο .Αλλα νομιζω οτι κοιτας το δεντρο και χανεις το δασος.Οι παραταξεις κανουν καλο στην πολιτικοποιηση των παιδιων κατα την γνωμη μου και πρεπει να υπαρχουν. Τωρα δεν ειμαι κουτσομπολα για να με αφορα ποιος μπαινει στις παραταξεις για να ριξει γκομενες.Εκτος αν θελετε να ριξετε την ιδια γκομενα δεν καταλαβαινω ποιον αφορα ααυτο.Ποιος τσακωνεται με ποιον μεσα στην παραταξη.Ποιες παραταξεις σερνονται μεταξυ τους . Ολόκληρο κατεβατό έγραψα και στάθηκες σε 3 γραμμές. Επίτηδες μάλλον. Το ποιος μπαίνει σε παράταξη για να ρίξει γκόμενα, ποιοι τσακώνονται μεταξύ τους και ποιοι δέρνονται αφορά όλη την φοιτητική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία κατ' επέκταση. Λες ότι οι φοιτητικές παρατάξεις κάνουν καλό στην πολιτικοποίηση των παιδιών. Ακόμα κι αν συμφωνήσουμε πως φοιτητικός συνδικαλισμός και πολιτικοποίηση είναι το ίδιο πράμα, πιστεύεις ότι η πολιτικοποίηση αυτή είναι υγιής όταν εκφράζεται μέσα από τέτοια φαινόμενα; Αυτα ολα ειναι καθαρη κοινωνικη κριτικη για καποια συγκεκριμενα ατομα και δεν νομιζω να αφορουν την εικονα του πανεπιστημιου.Αυτα συμβαινουν παντου.Και στα μεγαλυτερα πανεπιστημια υπαρχουν λεσχες και εκει να δειςεντυπωσιασμος στα γκομενακια οπως εσυ ειπες και κονε.Την στιγμη που καλουν ατομα καλων οικογενιων.Και εκει να δεις παρτυ και εκδρομες.Γενικα καναμε την συζητηση αμερικαν μπαρ..Κλικες υπαρχουν παντου ελιτιστικες οπως ειπες τωρα τι σχεση εχει ποιος ριχνει τα γκομενακια ,ποιος τσακωνεται με ποιον με ολη την εικονα του πανεπιστημιου ,δεν ξερω. Σαφώς και έχουν να κάνουν με την εικόνα του πανεπιστημίου όταν αντί για ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες παράγουν πολιτικά ζόμπι. Αν ήμουν εγώ ο μοναδικός «στραβός» της υπόθεσης, δεν θα υπήρχαν φοιτητές με παρόμοιες απόψεις.
saya Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δε νομίζω να έχει ιδιαίτερο νόημα, αλλά ας κάνω μια προσπάθεια... Ολόκληρο κατεβατό έγραψα και στάθηκες σε 3 γραμμές. Επίτηδες μάλλον. Το ποιος μπαίνει σε παράταξη για να ρίξει γκόμενα, ποιοι τσακώνονται μεταξύ τους και ποιοι δέρνονται αφορά όλη την φοιτητική κοινότητα, αλλά και την κοινωνία κατ' επέκταση. Λες ότι οι φοιτητικές παρατάξεις κάνουν καλό στην πολιτικοποίηση των παιδιών. Ακόμα κι αν συμφωνήσουμε πως φοιτητικός συνδικαλισμός και πολιτικοποίηση είναι το ίδιο πράμα, πιστεύεις ότι η πολιτικοποίηση αυτή είναι υγιής όταν εκφράζεται μέσα από τέτοια φαινόμενα; Σαφώς και έχουν να κάνουν με την εικόνα του πανεπιστημίου όταν αντί για ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες παράγουν πολιτικά ζόμπι. Αν ήμουν εγώ ο μοναδικός «στραβός» της υπόθεσης, δεν θα υπήρχαν φοιτητές με παρόμοιες απόψεις. Σταθηκα γτ μου καναν εντυπωση .Σαφως και η πολιτικοποιηση αυτη δεν ειναι υγιης.Και υπαρχει και κοσμος που ειναι φανατισμενος .Οκ; και κοσμος που παει στην παραταξη γτ θελει να περασε μαθηματα.Ξερω εγω τετοια ατομα και τελικα μαθηματα δεν περνουσαν.Αλλα γτ πρεπει ολα στην ζωη μας να ειναι υγιη..Δεν εχω προβλημα με τις παθογενεις καταστασεις και παντου θα υπαρχουν .Απλα οι συγκεκριμενες δεν ειναι σοβαρες.Η να τσακωθουν και 10 παιδια μεταξυ τους.Ε και;Μεσα στο μικροκοσμο του πανεπιστημιου μπορει καποιος πραγματι να πουλαει μουρη.Και να γνωριζει περισσοτερα γκομενακια οπως ειπες με αυτο τον τροπο η να παρει και 2 ,3 φορες σημειωσεις .So what?Κανετε την τριχα τριχια που λενε στο χωριο μου.Και δεν εισαι μονο εσυ οι πιο πολλοι φοιτητες δεν τους χωνευαν.Και εγω μεταξυ σας.Αλλα υπερβαλλετε.Το 99% των φοιτητων δεν ειναι ετσι.Οτι υπαρχουν και 20,30 τετοιοι ε και τι εγινε.Αυτη η μανουρα δλδ για τα οπαντα ομως.Μα δερνονται.Αν θελουν να δαρθουν αστους. Και οπως σου ειπα και στα ξενα πανεπιστημια υπαρχουν αυτα αδερφοτητες και λεσχες και μαλιστα που καλουν ατομα οικογενειων.Δεν μπαινει οποιος θελει μεσα.Εκει να δεθις επιρροη και τι θα γινεται.Αλλα εδω στην Ελλαδα νομιζω υπερβαλλουμε γι τα μη ουσιωδη και αδιαφορουμε για σοβαρα θεματα. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από saya
ZAKKWYLDE Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Καθολου χαλαρα δεν ειναι στην σχολη .Ασε που δεν μπορω να καταλαβω πως ενας μαθητης με του κοσμου τα κενα η που δεν τα επαιρνε μπορει να σπουδασει δυσκολες σχολες.Πρεπει τα εγχειριδια να ειναι με λεξικο απο κατω .Για να τα πιανουν οι πιο πολλοι. Έστω ότι έχουν του κόσμου τα κενά πάνε εκεί και αγοράζουν πτυχία...πως μετά πάνε και κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού και επιστρέφουν (η παραμένουν εκεί) μαζί με τα μεταπτυχιακά τους; Ξαφνικά δεν έχουν κενά; Ας μην ακούω ανακρίβειες λοιπόν; Ο μαθητής του 14 έχει τόσο μεγαλύτερα κενά απο έναν του 18; Ναι ο μαθητής του 9 δεν πρόκειτα να πάει πουθενά. Αλλά ένας ο οποίος έδειχνε ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον γιατί να μη πάει μια χαρά σε μια οποιαδήποτε σχολή...έστω και αν χρειαστεί να καταβάλλει παρπάνω προσπάθεια.
saya Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Αναλογα το πανεπιστημιο του εξωτερικου.Καποια ειναι πολυ χειροτερα απο τα ιδιωτικα.Καμια σχεση ο μαθητης του 14 με το 18.Νυχτα με μερα..Τεραστια κενα ναι..
Alexaig Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Αναλογα το πανεπιστημιο του εξωτερικου.Καποια ειναι πολυ χειροτερα απο τα ιδιωτικα.Καμια σχεση ο μαθητης του 14 με το 18.Νυχτα με μερα..Τεραστια κενα ναι.. Εγώ πάλι μετά απο τόσα χρόναι στην δουλεία βλέπω πως ο μαθητής του 14 είναι πολύ πιο καταρτισμένος και σωστός στην δουλειά του απο τον μαθητή του 18. Ίσως αυτό να συμβαίνει γιατί συνήθωες ένας μαθητής του 18 σταματάει να διαβάζει όταν περάσει σε σχολή (και φύσικά ότι έμαθε λόγω παπαγαλίας το ξέχασε) ενώ του 14 αρχίζει να διαβάζει μετά το λύκειο, ενώ ότι έμαθε εκεί συνήθως του μένει γιατί ήταν πραγματική γνώση και όχι επιφανειακή. Για να προλάβω μερικούς ... 16,8 τελείωσα το λύκειο.
Herculess Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Τι λες ρε μεγάλε, επειδή μια φορά στη ζωη σου έγραψες καλά σε εξετάσεις παπαγαλίας επιπέδου 3ης Λυκείου θα πρέπει εφ'όρου ζωής να έχεις περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα; Έλεος... Ο φίλος σου στο Λύκειο καλά έκανε και γκομένιζε και έζησε μια φυσιολογική ζωή. Δεν έκατσε μέσα στο σπίτι να γίνει φυτό/παπαγάλος. Μετά αποφάσισε να σοβαρευτεί και να διαβάσει. Αντιθέτως κάτι χιλιάδες που έγραψαν καλά και μετά τα έγραψαν στα @@ τους και πέρασαν όλα τα μαθήματα απο τις κομματικές νεολαίες, πατούσαν μόνο στις εξετάσειςμ και γλύψιμο στους καθηγητές...αυτοί είναι καλύτεροι σωστά; Ασε ρε φίλε τώρα για την "φυσιολογική" ζωή ΟΛΩΝ αυτών που την πρώτη ώρα δεν έρχονταν γιατι κοιμόντουσαν, την 3η και 4η πήγαιναν για καφέ και την τελευταία φευγανε σπίτι και στο τέλος πήρανε 8000 και 10000 μόρια. Για να μην και λιγότερα. ΟΛΟΙ αυτοί οι "φυσιολογικοι" επειδή είχε την οικονομική δυνατότητα ο πατερας τους, πήγαν σε ιδιωτικά ή στην Αγγλια. Όταν θα ερθουν απο εκει δεν γίνανε ξαφνικα επιστήμονες και θέλουν τα ίδια επαγγελματικα δικαιόματα με τους αλλους "μη φυσιολογικούς". Γιατι όσο πληρώνεις στα ιδιωτικά το εξαγωράζεις το πτυχιο και ειδικά στα ελληνικά. Οσοι δεν είχαν λεφτα για να φύγουν ή στροθηκαν στο διαβασμα ή γίνανε μουτσοι στα καράβια και στις καφετεριες. όσον αφορά τις κομματικες νεολαίες και τα γλυψιματίες, είναι αξιοι της μοίρας τους.
akpe Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Το τσουβάλιασμα πέφτει σύννεφο βλέπω. Ας καταλάβουμε πως ο μαθητής των 8000 μορίων δεν θα μπορεί να σταθεί σε εργαστήρι ελευθέρων σπουδών στην Ελλάδα, πόσω μάλλον σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Επίσης, από την εμπειρία που έχω (σχεδόν καθημερινή επαφή με μαθητές γυμνασίου-λυκείου), η συντριπτική πλειοψηφία όσων γνωρίζω να έφυγαν εξωτερικό τα τελευταία τέσσερα χρόνια τελείωσαν το λύκειο με βαθμό >16.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα