Dimnikou1971 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Σχετικά με τα fantasy βιβλία που προτείνετε παραπάνω, υπάρχει κάποιο μαγαζί (για fans του είδους - όχι π.χ public που έχει τα πάντα) Αθήνα κατά προτίμηση? Επειδή δεν έχω εμπειρία στο είδος αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια fantasy βιβλία και θα ήθελα κάποιον που να είναι γνώστης του είδους να με κατευθύνει. Υ.Γ : Μπορείτε να μου στείλετε με PM για να μην παρεξηγηθούμε ότι κάνουμε διαφήμιση.
Laurelien Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Σχετικά με τα fantasy βιβλία που προτείνετε παραπάνω, υπάρχει κάποιο μαγαζί (για fans του είδους - όχι π.χ public που έχει τα πάντα) Αθήνα κατά προτίμηση? Επειδή δεν έχω εμπειρία στο είδος αλλά θα ήθελα να ξεκινήσω με κάποια fantasy βιβλία και θα ήθελα κάποιον που να είναι γνώστης του είδους να με κατευθύνει. Υ.Γ : Μπορείτε να μου στείλετε με PM για να μην παρεξηγηθούμε ότι κάνουμε διαφήμιση. Μπορείς να κοιτάξεις να τα παραγγείλεις online. Επισης, στα προηγουμενα σχολια ανεφεραν αρκετα βιβλια και ανελυσαν σε τι υφος ειναι γραμμενα. Μπορεις να διαβασεις κιολας τα διαφορα ειδη fantasy που υπαρχουν https://en.wikipedia.org/wiki/Fantasy#By_theme_.28subgenres.29 για να δεις ποιο ειδος σε τραβαει περισσοτερο και να βρεις τους αντιστοιχους συγγραφεις.
Dimnikou1971 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Μπορείς να κοιτάξεις να τα παραγγείλεις online. Επισης, στα προηγουμενα σχολια ανεφεραν αρκετα βιβλια και ανελυσαν σε τι υφος ειναι γραμμενα. Μπορεις να διαβασεις κιολας τα διαφορα ειδη fantasy που υπαρχουν https://en.wikipedia.org/wiki/Fantasy#By_theme_.28subgenres.29 για να δεις ποιο ειδος σε τραβαει περισσοτερο και να βρεις τους αντιστοιχους συγγραφεις. Ποιο πολύ η ερώτησή μου αφορούσε κάποιο store, ήδη με τα προηγ σχόλια - προτάσεις έχω ξεχωρίσει κάποια απλά θα προτιμούσα αν υπήρχε κάποιο store που φέρνει μόνο τέτοιου είδους βιβλία κλπ ώστε να τα δω κ από κοντα κλπ, διότι π.χ σε public θα σου πουν να στο παραγγείλουν γιατί δεν θα είναι διαθέσιμο ή να στο φέρουν από άλλο κατάστημα που το έχουν ή μπορεί να μην έχουν τα παιδιά άποψη για τέτοιου είδους βιβλία κλπ κ λίγο δεσμεύεσαι να το πάρεις μετά. Ενώ κάποιο κατάστημα που είναι του αντικειμένου σίγουρα θα με κατευθύνει καλύτερα. Μην σας κουράζω άλλο, αν υπάρχει κάποιο store ας μου στείλει κάποιος pm. Ευχαριστώ πολύ Laurelien 1
Dimnikou1971 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Δημοσ. 16 Μαΐου 2016 Έκανα μια επίσκεψη στο κοντινότερο πολυκατάστημα που έχει πολλά πολλά βιβλία και οι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί, ζήτησα από τον πωλητή να μου προτείνει σειρά βιβλίων κάτι σαν το LOTR ή το GOT και μου πρότεινε.... "Οι Γαλαζοαίματοι", το κοιτάω.....με Βαμπίρ έχει να κάνει....(λέω από μέσα μου, άστο καλύτερα) οπότε ανοίγω στο κιν το insomnia και ξεκινάω να τον ρωτάω για τον Robert Jordan που αναφέρεται παραπάνω, είχε το έκτο βιβλίο - Άρχοντας του Χάους 2 τόμοι, το 7ο κλπ, τον ρωτάω αν έχει να μου τα δώσει με την σωστή χρονολογική σειρα (αν ξέρει κάποιος από εσας ας μου απαντήσει).....κοιτάει στο internet, ψάχνει το 1ο μου λέει έχει εξαντληθεί από εκδότη, το 2ο το ίδιο.....δεν τον είδα και πολύ σίγουρο....οπότε δεν πήρα το ρίσκο και είπα ας ρωτήσω στο forum, Τελικά κατέληξα να πάρω ένα witcher μιας ο φίλος LongTom προτείνει Witcher και συγκεκριμένα ¨Η Τελευταία Ευχή¨. Ελπίζω να αξίζει. 1
Chrisxxx Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 http://www.anubis.gr Λίγο αργά αλλά σχετικά με fantasy οι εκδόσεις Anubis είναι μονόδρομος 1
astrosunnefo Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δραματικο-αισθηματικό βιβλιο; Επειδή έχω πάρει σβάρνα βιβλία, τα οποία θεωρούνται "κλασικά", τέτοιες θα είναι οι προτάσεις μου: Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ, Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου / Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Το χρυσό σημειωματάριο της Ντόρις Λέσινγκ, Λολίτα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Μερικοί τίτλοι που μου ήρθαν στο μυαλό. Ψάξε να δεις κατά πόσο είναι -θεματικά- μέσα σ' αυτό που ψάχνεις, όσα δεν έχεις διαβάσει, και τσίμπησέ τα. Παραφράζοντας το "αισθηματικό" σε "μια παλέτα συναισθηματικών διαβαθμίσεων", θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το "Ο λύκος της Στέπας" του Έρμαν Έσσε. Έχει μια αριστουργηματική εσωτερικότητα, κατ' εμέ. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία. 2
Captn Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Επειδή έχω πάρει σβάρνα βιβλία, τα οποία θεωρούνται "κλασικά", τέτοιες θα είναι οι προτάσεις μου: Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ, Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου / Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Το χρυσό σημειωματάριο της Ντόρις Λέσινγκ, Λολίτα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Μερικοί τίτλοι που μου ήρθαν στο μυαλό. Ψάξε να δεις κατά πόσο είναι -θεματικά- μέσα σ' αυτό που ψάχνεις, όσα δεν έχεις διαβάσει, και τσίμπησέ τα. Παραφράζοντας το "αισθηματικό" σε "μια παλέτα συναισθηματικών διαβαθμίσεων", θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το "Ο λύκος της Στέπας" του Έρμαν Έσσε. Έχει μια αριστουργηματική εσωτερικότητα, κατ' εμέ. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία. πολυ ωραιες προτεσεις,τα εχω διαβασει ολα εκτος απ το ανεμοδαρμενα υψη το οι θλιμενες πουτανες της ζωης μου ηταν απογοητευση κατ εμε και το ερωτας στα χρονια της χολερας βαρετο ο λυκος της στεπας ειναι κορυφαιο εργο το Εσσε
astrosunnefo Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 πολυ ωραιες προτεσεις,τα εχω διαβασει ολα εκτος απ το ανεμοδαρμενα υψη το οι θλιμενες πουτανες της ζωης μου ηταν απογοητευση κατ εμε και το ερωτας στα χρονια της χολερας βαρετο ο λυκος της στεπας ειναι κορυφαιο εργο το Εσσε Ε, γούστα είν' αυτά. Δώσε μια ευκαιρία και στο ανεμοδαρμένα ύψη. Απολαυστική η πένα τής Έμιλι. Συγκαταλέγεται στα μακράν αγαπημένα μου.
Captn Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Ε, γούστα είν' αυτά. Δώσε μια ευκαιρία και στο ανεμοδαρμένα ύψη. Απολαυστική η πένα τής Έμιλι. Συγκαταλέγεται στα μακράν αγαπημένα μου. ναι,το χω βαλει στα υποψην μαζι με τα σταφυλια της οργης αν και το ανθρωποι και ποντικια με απογοητευσε,το τελος του δλδ
astrosunnefo Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 ναι,το χω βαλει στα υποψην μαζι με τα σταφυλια της οργης αν και το ανθρωποι και ποντικια με απογοητευσε,το τελος του δλδ Το άνθρωποι και ποντίκια το είχα διαβάσει παλιότερα, τόσο που έχει ξεθωριάσει απ' τη μνήμη μου. Θα ήθελα να το ξαναδιαβάσω, και τώρα που είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταλάβω περισσότερα και να κρίνω αντιστοίχως. Κι εγώ έχω τα σταφύλια της οργής στη λίστα με τα προσεχώς. -Μερικά που μου άρεσαν και σου προτείνω, αν δεν έχεις διαβάσει ακόμα: Η αθανασία του Κούντερα, Ο τροπικός του Καρκίνου του Μίλερ. Μ' άρεσε κι η Μαντάμ Μποβαρύ του Φλωμπέρ, αν και με κούρασε κάπως σε κάποια σημεία. 1
Captn Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Το άνθρωποι και ποντίκια το είχα διαβάσει παλιότερα, τόσο που έχει ξεθωριάσει απ' τη μνήμη μου. Θα ήθελα να το ξαναδιαβάσω, και τώρα που είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να καταλάβω περισσότερα και να κρίνω αντιστοίχως. Κι εγώ έχω τα σταφύλια της οργής στη λίστα με τα προσεχώς. -Μερικά που μου άρεσαν και σου προτείνω, αν δεν έχεις διαβάσει ακόμα: Η αθανασία του Κούντερα, Ο τροπικός του Καρκίνου του Μίλερ. Μ' άρεσε κι η Μαντάμ Μποβαρύ του Φλωμπέρ, αν και με κούρασε κάπως σε κάποια σημεία. διαβασα του μιλερ,τον καρκινο και τον αιγοκερο,το μανταβ μποβαρυ το ειχα παρει καποτε για δωρο και επειδη ειναι συναισθηματικα φορτισμενο για μενα δε νομιζω να το ακουμπησω ομως,κοιτα συμπτωση,το επομενο που εχω στην λιστα ειναι η αισθηματικη αγωγη 1
LongTom Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Επειδή έχω πάρει σβάρνα βιβλία, τα οποία θεωρούνται "κλασικά", τέτοιες θα είναι οι προτάσεις μου: Ανεμοδαρμένα ύψη της Έμιλι Μπροντέ, Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου / Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, Το χρυσό σημειωματάριο της Ντόρις Λέσινγκ, Λολίτα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. Μερικοί τίτλοι που μου ήρθαν στο μυαλό. Ψάξε να δεις κατά πόσο είναι -θεματικά- μέσα σ' αυτό που ψάχνεις, όσα δεν έχεις διαβάσει, και τσίμπησέ τα. Παραφράζοντας το "αισθηματικό" σε "μια παλέτα συναισθηματικών διαβαθμίσεων", θα σου πρότεινα να διαβάσεις και το "Ο λύκος της Στέπας" του Έρμαν Έσσε. Έχει μια αριστουργηματική εσωτερικότητα, κατ' εμέ. Αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία. Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη προσωπικά το βρήκα μεγάλη πίπα, όλοι, μα όλοι κοπρόσκυλα-μπάσταρδοι-ψυχάκια και όχι με την έννοια ότι θα με νοιάξει εάν ζήσουν ή ψοφήσουν.Επίσης η πλοκή λίγο ότι νάναι. Πολύ ανώτερα το Jane Eyre και ιδίως το Tenant of Windfell που είναι πολύ περισσότερο ανθρώπινο.
astrosunnefo Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Δημοσ. 17 Μαΐου 2016 Τα Ανεμοδαρμένα Ύψη προσωπικά το βρήκα μεγάλη πίπα, όλοι, μα όλοι κοπρόσκυλα-μπάσταρδοι-ψυχάκια και όχι με την έννοια ότι θα με νοιάξει εάν ζήσουν ή ψοφήσουν.Επίσης η πλοκή λίγο ότι νάναι. Πολύ ανώτερα το Jane Eyre και ιδίως το Tenant of Windfell που είναι πολύ περισσότερο ανθρώπινο. Εγώ το ευχαριστήθηκα. Και γέλασα, και με συνεπήρε. Δεν ήθελα να τελειώσει.
Alastor192 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Δημοσ. 18 Μαΐου 2016 Έκανα μια επίσκεψη στο κοντινότερο πολυκατάστημα που έχει πολλά πολλά βιβλία και οι φόβοι μου βγήκαν αληθινοί, ζήτησα από τον πωλητή να μου προτείνει σειρά βιβλίων κάτι σαν το LOTR ή το GOT και μου πρότεινε.... "Οι Γαλαζοαίματοι", το κοιτάω.....με Βαμπίρ έχει να κάνει....(λέω από μέσα μου, άστο καλύτερα) οπότε ανοίγω στο κιν το insomnia και ξεκινάω να τον ρωτάω για τον Robert Jordan που αναφέρεται παραπάνω, είχε το έκτο βιβλίο - Άρχοντας του Χάους 2 τόμοι, το 7ο κλπ, τον ρωτάω αν έχει να μου τα δώσει με την σωστή χρονολογική σειρα (αν ξέρει κάποιος από εσας ας μου απαντήσει).....κοιτάει στο internet, ψάχνει το 1ο μου λέει έχει εξαντληθεί από εκδότη, το 2ο το ίδιο.....δεν τον είδα και πολύ σίγουρο....οπότε δεν πήρα το ρίσκο και είπα ας ρωτήσω στο forum, Τελικά κατέληξα να πάρω ένα witcher μιας ο φίλος LongTom προτείνει Witcher και συγκεκριμένα ¨Η Τελευταία Ευχή¨. Ελπίζω να αξίζει. Εγω ειμαι στο Sword of Destiny τωρα εχοντας τελειωσει πριν καποιες μερες το The Last Wish...σιγουρα διαβαζονται ευκολα και ειναι ευχαριστα.Απο κει και περα η φαση "short stories" δεν με τρελανε,εχει καποιες ωραιες και καποιες μετριες ιστοριες,αλλα το κυριοτερο ειναι οτι φαινονται καπως αποκομμενες η uneven θα λεγα. Περιμενω να μπω πως και πως στο Witcher Saga που ειναι 5 βιβλια και λενε οτι ειναι αρκετα καλυτερα απτα πρωτα 2 συν του οτι προτιμω ενα συνεχες νημα στην πλοκη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα