rakos00 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Ευχαριστώ πολυ για τις προτασεις! Κάποια από αυτά τα έχω διαβάσει ήδη όπως το όνομα του ανέμου και τον Μάγο! Οποιαδήποτε πρόσθετη πρόταση δεκτή!
wizzy Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, rakos00 είπε Ευχαριστώ πολυ για τις προτασεις! Κάποια από αυτά τα έχω διαβάσει ήδη όπως το όνομα του ανέμου και τον Μάγο! Οποιαδήποτε πρόσθετη πρόταση δεκτή! Διάβασες όλη τη σειρά του "Ο Μάγος"; Μιλάμε για 15 βιβλία, μέχρι στιγμής.
jimbalis Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Στις 27/11/2020 στις 5:49 ΜΜ, tcktcktck είπε https://www.kedros.gr/product/7992/arxontas-daxtylidiwn-syntrofia-daxtylidioy.html Και οι παλιές κέδρος ήταν .Σε παλαιοβιβλιοπωλεια ίσως πια. έκδοση του 83 http://www.exlibris-oldbooks.gr/product/3875/81/o-arxontas-twn-daxtulidiwn-1i-suntrofia-tou-daxtulidiou.html Στα αγγλικά έχουν ένα κάρο εκδόσεις ρε συ. Δυστυχώς στα ελληνικά υπάρχουν γύρω στα δέκα βιβλία που να ασχολούνται με τη μέση γη.
LongTom Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 16 ώρες πριν, rakos00 είπε Ευχαριστώ πολυ για τις προτασεις! Κάποια από αυτά τα έχω διαβάσει ήδη όπως το όνομα του ανέμου και τον Μάγο! Οποιαδήποτε πρόσθετη πρόταση δεκτή! Εκτός από κάτι omnibus Κόναν/κλασσικά της Le Guin και ίσως τίποτα ξεχασμένα του Moorcock, δεν ξέρω εάν υπάρχουν καν πολλά άλλα στα Ελληνικά. Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις την βελτίωση στα αγγλικά εάν θέλεις περισσότερες προτάσεις. Πάντως εξαιρετικά (ή αρκετά καλά που αξίζει να τα δεις) είναι και: Malazan Book of the Fallen-The Kharkanas Trilogy The black company Malus Darkblade series Gentleman bastard Farsheer trilogy (και οι επόμενες τριλογίες της) Tamir triad
Koromaru Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 6 ώρες πριν, LongTom είπε Εκτός από κάτι omnibus Κόναν/κλασσικά της Le Guin και ίσως τίποτα ξεχασμένα του Moorcock, δεν ξέρω εάν υπάρχουν καν πολλά άλλα στα Ελληνικά. Μάλλον πρέπει να ξεκινήσεις την βελτίωση στα αγγλικά εάν θέλεις περισσότερες προτάσεις. Πάντως εξαιρετικά (ή αρκετά καλά που αξίζει να τα δεις) είναι και: Malazan Book of the Fallen-The Kharkanas Trilogy The black company Malus Darkblade series Gentleman bastard Farsheer trilogy (και οι επόμενες τριλογίες της) Tamir triad Τα 2 πρώτα του Gentlemen Bastard που αναφέρει ο LongTom έχουν μεταφραστεί από Anubis ("Τα ψέματα του Λοκ Λαμόρα", "Κόκκινες Θάλασσες, Κόκκινοι Ουρανοί"). 23 ώρες πριν, rakos00 είπε Ευχαριστώ πολυ για τις προτασεις! Κάποια από αυτά τα έχω διαβάσει ήδη όπως το όνομα του ανέμου και τον Μάγο! Οποιαδήποτε πρόσθετη πρόταση δεκτή! Ποια άλλα έχεις διαβάσει? Άλλες πολύ γνωστές σειρές που έχουν μεταφραστεί είναι "Οι ομιχλογέννητοι" του Sanderson και "Ο Τροχός του Χρόνου" του Jordan. Για το πρώτο δεν έχω άποψη και για το δεύτερο έχω διαβάσει μόνο το 1ο βιβλίο και δεν ήμουν τόσο φαν, αλλά μπορείς να τις δοκιμάσεις. 1
LongTom Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 1 ώρα πριν, Koromaru είπε Τα 2 πρώτα του Gentlemen Bastard που αναφέρει ο LongTom έχουν μεταφραστεί από Anubis ("Τα ψέματα του Λοκ Λαμόρα", "Κόκκινες Θάλασσες, Κόκκινοι Ουρανοί"). Ποια άλλα έχεις διαβάσει? Άλλες πολύ γνωστές σειρές που έχουν μεταφραστεί είναι "Οι ομιχλογέννητοι" του Sanderson και "Ο Τροχός του Χρόνου" του Jordan. Για το πρώτο δεν έχω άποψη και για το δεύτερο έχω διαβάσει μόνο το 1ο βιβλίο και δεν ήμουν τόσο φαν, αλλά μπορείς να τις δοκιμάσεις. Είχα διαβάσει το mistborn μέχρι το τέλος του δεύτερου βιβλίου. Είναι κακό έως μέτριο βιπερ-φάνταζι/πίου πίου με ανήλικη πρωταγωνίστρια, όπως όλα του. Κλασσικός τρίχας Sanderson. Μερικά καλά σημεία και πολλά κακά. 2
Katerina25 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Το ΔΕΛΤΑ της Αφροδίτης Αναίς Νιν Στο Δέλτα της Αφροδίτης, κάθε προσέγγιση σε κάθε ιστορία έχει μια έξυπνη λογοτεχνική ευαισθησία, με αποτέλεσμα μια πραγματικά μοναδική εμπειρία ανάγνωσης.. Κάθε μία από αυτές τις 15 ιστορίες βρίσκεται σε έναν καταπράσινο, ευφάνταστο κόσμο, όπου οι χαρακτήρες εξερευνούν τη σεξουαλικότητά τους με απροσδόκητους τρόπους.. Το συνιστώ! Ανεπιφύλακτα ..
afragorn Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Στις 28/11/2020 στις 2:10 ΠΜ, rakos00 είπε Καλησπέρα. Ψάχνω να ξεκινήσω μια σειρά φαντασίας ή έστω stand alone. 20 χρόνων έχω διαβάσει βασικές σειρές εισαγωγής Χάρι ποτερ κτλ.. Και ψάχνω κάτι νέο. Σημαντική προϋπόθεση να έχει μεταφραστεί στα ελληνικά. Παίζει καμία πρόταση; Θα προτείνω τα κλασσικα: Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (καλό είναι να ξεκινήσεις με το Χόμπιτ που είναι πιο βατό και αποτελεί και το πρόλογο) Game of Thrones Dune Foundation (διάβασα τη τριλογία αυτές τις μέρες και είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Τώρα διαβάζω το 4ο.)
LongTom Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2020 2 ώρες πριν, afragorn είπε Θα προτείνω τα κλασσικα: Άρχοντας των Δαχτυλιδιών (καλό είναι να ξεκινήσεις με το Χόμπιτ που είναι πιο βατό και αποτελεί και το πρόλογο) Game of Thrones Dune Foundation (διάβασα τη τριλογία αυτές τις μέρες και είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ. Τώρα διαβάζω το 4ο.) To foundation είναι όντως πολύ καλή σειρά, όπως και τα πρώτα του Dune, αλλά δεν είναι fantasy.
wizzy Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 @rakos00"Πιάνομαι" από την αναφορά του @LongTomστον Moorcock κι αν υπάρχουν βιβλία του στα Ελληνικά. Καταρχάς, αφού αυτομαστιγώθηκα λίγο 😁, επειδή ξέχασα να στον προτείνω, έκανα μια μικρή έρευνα και βρήκα ότι υπάρχει η πενταλογία του Έλρικ του Μελνιμπονέ και δύο βιβλία που συνδέονται με αυτήν (την πενταλογία), το "Η κόρη της ονειροκλέφτρας" και το "Η εκδίκηση του ρόδου". Αυτά τα έχω, τα έχω διαβάσει και τα προτείνω ανεπιφύλακτα. Επίσης, εδώ, φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά και με τους υπόλοιπους ήρωες του Μούρκοκ (Κόρουμ, Χόκμουν, Ερεκόζι). Αυτά δεν τα έχω διαβάσει, κρίνοντας όμως από αυτά που διάβασα, θεωρώ ότι δεν θα σε απογοητεύσουν. Εάν τα έχει διαβάσει κάποιος, ας πει τη γνώμη του.
afragorn Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, LongTom είπε To foundation είναι όντως πολύ καλή σειρά, όπως και τα πρώτα του Dune, αλλά δεν είναι fantasy. Καλά, μην είμαστε και ψείρες. Δε ξεχωρίζω στο μυαλό μου τα είδη της "φαντασίας". Δε γίνεται να μη του προτείνω αυτές τις βιβλιάρες επειδή είναι επιστημονικής φαντασίας και όχι σκέτο φαντασίας.
wizzy Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Στις 21/10/2020 στις 8:38 ΠΜ, wizzy είπε Είπα να παρατείνω λίγο την ανυπομονησία μου (!!!) και να διαβάσω το "Δωμάτιο της Ναόμι" του Jonathan Aycliffe, από τις εκδόσεις ΟΞΥ. Το "Δωμάτιο της Ναόμι" ήταν αρκούντως τρομακτικό, θα έλεγα. Είχα καιρό να διαβάσω βιβλίο από το είδος της λογοτεχνίας τρόμου που να μου αρέσει αρκετά - κυρίως λόγω δικού μου κορεσμού, όχι επειδή δεν υπάρχουν/δεν κυκλοφορούν αξιόλογα βιβλία. Είχα πει ότι θα βάλω την αυτοβιογραφία του Rob Halford "Confess" σε αναμονή, για να το διαβάσω μετά την ανάγνωση του προαναφερόμενου. Τελικά, με "τράβηξε" η σειρά βιβλίων των Γρυντάκης/Χάλκος/Α. Χόρτης/Ε. Χόρτης (1, 2, 3, 4) - έχουν κι άλλο ένα σχετικά με το Βυζάντιο, δεν το έχω επειδή έχω άλλο παρόμοιας θεματολογίας. Βιβλία ιστορίας, με πολλές άγνωστες πτυχές των χρονικών περιόδων που καλύπτουν. "Ελαφρύ" γράψιμο, μικρές ιστορίες, πάντα με τη σχετική βιβλιογραφική αναφορά/παραπομπή. Πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να απομυθοποιεί ιστορικά πρόσωπα - κυρίως της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας, όπως επίσης και να κάνει τις συνδέσεις ανάμεσα σε πρόσωπα, γεγονότα, εξελίξεις και συνέπειες. Τα βιβλία είναι σχετικά μικρά σε μέγεθος, διαβάζονται εύκολα και τα προτείνω ως, ας πούμε, "ανάλαφρο" διάβασμα. Εάν κάποιος θέλει να εμβαθύνει σε κάποιο θέμα/περίοδο, οι παραπομπές βοηθούν πολύ. Κι ενώ, μόλις τα είχα τοποθετήσει στη θέση τους, στη βιβλιοθήκη μου κι έλεγα να "πιάσω" το "Confess", "έπεσε" το μάτι μου στο "Dead Rockers Society" και λέω "Ε, γιατί όχι;". Οπότε, ξεκίνησα αυτό - sorry Rob!
LongTom Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 42 λεπτά πριν, afragorn είπε Καλά, μην είμαστε και ψείρες. Δε ξεχωρίζω στο μυαλό μου τα είδη της "φαντασίας". Δε γίνεται να μη του προτείνω αυτές τις βιβλιάρες επειδή είναι επιστημονικής φαντασίας και όχι σκέτο φαντασίας. Όντως είναι βιβλιάρες και όντως όλοι οι φίλοι του είδους θα "πρέπει" να τα διαβάσουν, αλλά δεν ανήκουν στο genre. Μπορεί να είναι space opera/scifi και να έχουν "μαγεία" ή τεχνομαγεία, αλλά δεν είναι κάτι που έχει ιδιαίτερη σχέση με τα "καθαρά" φάνταζι που ζητά ο φίλος. Για αυτό και δεν έγραψα π.χ. για τίποτα american gods/Jonathan Strange & Mr Norrell ή κάποιο steampunk φάντασι όπως το The Draconis Memoria
titikos Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2020 Καλημέρα σε όλους. Εγώ από την μεριά μου θα ήθελα να σας προτείνω ένα αστυνομικό βιβλίο. Εύκολο στο διάβασμα...ευχάριστο... 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα