Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Tsino είπε

Είναι fix το βάρος μιας γεμάτης φιάλης? πχ. οι μεταλλικές με το μείγμα λένε 10Kg καθαρο βάρος. 

Πώς ξέρουμε ότι όντως έχει 10Κ ΚΒ ?

 

 

Συνήθως αναγράφουν επάνω τα κιλά της μπουκάλας όταν είναι άδεια. Όταν την αγοράσεις και την ζυγήσεις θα δεις ότι το βάρος της είναι επάνω από 20+ κιλά και στην μπουκάλα θα γράφει επάνω έναν αριθμό πχ 10,4 kg.

  • Like 2
  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπότε εδώ που γράφει 11,6 και ΚΒ 10, θα πρέπει γεμάτη να είναι συνολικά τουλάχιστον 21,6 Κιλά. Το έχω καταλάβει σωστά ?

20240304_1347127.jpg

Επεξ/σία από Tsino
  • Like 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Tsino είπε

Οπότε εδώ που γράφει 11,6 και ΚΒ 10, θα πρέπει γεμάτη να είναι συνολικά τουλάχιστον 21,6 Κιλά. Το έχω καταλάβει σωστά ?

20240304_1347127.jpg

Σωστά.

  • Thanks 1
Δημοσ.

το υπόλοιπο που μένει μέσα στη φιάλη όταν την "αδειάζουμε" τι μπορούμε να το κάνουμε? Πάει προς όφελος αυτού που θα την ξαναγεμίσει ?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Tsino είπε

το υπόλοιπο που μένει μέσα στη φιάλη όταν την "αδειάζουμε" τι μπορούμε να το κάνουμε? Πάει προς όφελος αυτού που θα την ξαναγεμίσει ?

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν πληρώνεις πχ 25€ για γεμισμένη φιάλη, το 1 kg που μένει έχει αξία 0,40€.

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, Tsino είπε

Είναι fix το βάρος μιας γεμάτης φιάλης? πχ. οι μεταλλικές με το μείγμα λένε 10Kg καθαρο βάρος. 

Πώς ξέρουμε ότι όντως έχει 10Κ ΚΒ ?

 

 

Από την στιγμή που είναι σφραγισμένη/αγορασμένη από επίσημο σημείο πώλησης, ναι. Ενδεχομένως να υπάρχει κάποιο «παίξιμο», πχ +5%/-5%. Όλες οι φιάλες αναγράφουν επάνω το απόβαρό τους. Με μια ζυγαριά είναι εύκολο να διαπιστώσεις ποσό είναι το καθαρό βάρος του αερίου που περιέχουν.

Επεξ/σία από ilpapacha
  • Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, plasTOST said:

Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αν πληρώνεις πχ 25€ για γεμισμένη φιάλη, το 1 kg που μένει έχει αξία 0,40€.

Δεν ειναι ακριβώς έτσι. Τα 25 € ειναι για το περιεχόμενο. Καθαρό Βάρος. (10kg)  Οπότε αν μεινει 1 κιλό στη φιάλη χαρίζουμε 2,5 € 🤑

  • Like 2
Δημοσ.

Την τελευταια φορα που μου "τελειωσε" και αρχισε να πεφτει η θερμοκρασια την αφησα και δεν την αλλαξα, γιατι την επομενη φορα θα εχει πιασει παλι πιεση και θα μπορεσεις να καταναλωσεις λιγο ακομα.

Εψησα μετα ενα κατεψυγμενο μπιφτεκι εμμεσα χωρις προβλημα. Λεω κρατα την λιγο ακομα.

Επομενο ειχα καπνισμα στηθους γαλοπουλας που το εβγαλε κι αυτο σχεδον ολοκληρο. 15-20' πριν το τελος την αλλαξα γιατι πεινουσα και ηθελα να την γκαζωσω.

Οποτε μπορεις να εκμεταλλευτείς το αεριο ετσι με κανενα χαζοψησιμο μια φορα ακομα απο τοτε που νομιζεις οτι εχει τελειωσει.

  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδια ερωτηση...εχω μια napoleon freestyle που υποτιθεται εχει σχαρες με επικαλυψη πορσελανης. Αλλα σκουριαζουν κανονικα, τις καθαριζω τις λαδωνω και ολα καλα παλι..αν της αφησω λιγο καιρο, η ακαθαριστες, μεχρι να ξαναψησω η και καθαρισμενες απλα να περασει καποιο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα παλι πετανε σκουρια. Δεν τις εχω καθαρισει με σκληρα καθαριστικα ουτε τις εχω ξυσει με συρματα, μονο με ξυλινες σπατουλες μετα την πυρολυση. Δεν με πειραζει ιδιαιτερα το φαινομενο απλα αναρωτιεμαι ποιο το οφελος της επικαλυψης αν σκουριαζουν ετσι και αλλιως και επισης αν ειναι επικινδυνο...δλδ μηπως τρωμε και κομματια "πορσελανης" που βασικα μηπως ειναι κανα τεφλον και το βαφτισαν πορσελανη...

Επεξ/σία από Fidus
Δημοσ.
2 ώρες πριν, doctor_pin είπε

Μπορεις να ψησεις και σε γαστρα μεσα στην ψησταρια σωστα?

Ειδα αυτη και λεω να κανω αγορα, https://bbq.gr/keramiki-gastra-42-1x22-6cm-weber?___store=bbq_el

 

Δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Απλά θέλει προσοχή, εάν ψήσεις άμεσα θα πρέπει να ανεβάζεις θερμοκρασία σταδιακά.

7 ώρες πριν, Fidus είπε

Παιδια ερωτηση...εχω μια napoleon freestyle που υποτιθεται εχει σχαρες με επικαλυψη πορσελανης. Αλλα σκουριαζουν κανονικα, τις καθαριζω τις λαδωνω και ολα καλα παλι..αν της αφησω λιγο καιρο, η ακαθαριστες, μεχρι να ξαναψησω η και καθαρισμενες απλα να περασει καποιο μεγαλυτερο χρονικο διαστημα παλι πετανε σκουρια. Δεν τις εχω καθαρισει με σκληρα καθαριστικα ουτε τις εχω ξυσει με συρματα, μονο με ξυλινες σπατουλες μετα την πυρολυση. Δεν με πειραζει ιδιαιτερα το φαινομενο απλα αναρωτιεμαι ποιο το οφελος της επικαλυψης αν σκουριαζουν ετσι και αλλιως και επισης αν ειναι επικινδυνο...δλδ μηπως τρωμε και κομματια "πορσελανης" που βασικα μηπως ειναι κανα τεφλον και το βαφτισαν πορσελανη...

Οι μαντεμένιες σχάρες δεν είναι επισμαλτωμένες. Έχουν κάποιου είδους επίστρωση/επικάλυψη, κάτι σαν powder coating δηλαδή, όπου με τον καιρό/χρήση ενδέχεται να φύγει. Λογικά υπάρχει ως «προστασία» μέχρι να πουληθούν. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κάνεις την διαδικασία του seasoning. Όσο πιο συχνά κάνεις πυρόλυση, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνεις την διαδικασία τους seasoning, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες το «χαλάνε».

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, ilpapacha είπε

Δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Απλά θέλει προσοχή, εάν ψήσεις άμεσα θα πρέπει να ανεβάζεις θερμοκρασία σταδιακά.

Οι μαντεμένιες σχάρες δεν είναι επισμαλτωμένες. Έχουν κάποιου είδους επίστρωση/επικάλυψη, κάτι σαν powder coating δηλαδή, όπου με τον καιρό/χρήση ενδέχεται να φύγει. Λογικά υπάρχει ως «προστασία» μέχρι να πουληθούν. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να κάνεις την διαδικασία του seasoning. Όσο πιο συχνά κάνεις πυρόλυση, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να επαναλαμβάνεις την διαδικασία τους seasoning, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες το «χαλάνε».

Μου έκανε πάντα εντύπωση που στις οδηγίες χρήσης ψησταριών με επισμαλτωμένες, μαντεμένιες σχάρες, η Napoleon προτείνει seasoning ενώ αντίθετα, η Weber λέει πως δεν απαιτείται 🤔

Δημοσ.
3 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Το ριξατε στη διαιτα;;

εγω στην ομοιοπαθητική, κοιτάζω κατι ψαρια σε πρώτη φαση να δω αν θα μου μιλήσουν

  • Like 1
  • Haha 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...