Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Neontheone είπε

Καλησπέρα σας ίσως στο νήμα η ερώτηση μου να υπάρχει κάπου αλλά δεν μπόρεσα να βρω κάτι, είμαι σε σκέψεις για αγορά ψησταριάς και εχω καταλήξει σε δύο μοντέλα weber spirit e210 και broil king gem 320 θα ήθελα τις απόψεις σας ποια μου προτείνετε! Ευχαριστώ εκ των προτέρων 

3 καυστηρες all the way

  • Απαντ. 22,7k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

  • SagoniasSlutRos

    2518

  • ilpapacha

    2205

  • sndev

    1180

  • ηνίοχος

    606

Δημοσ.

Μια που αναφερθηκαν φλογοκρυπτες,

 

Θελω να αλλαξω στην unimac και ειναι αυτοι https://www.skroutz.gr/s/35223539/Unimac-Antallaktikos-Diachytis-PSistarias-566130197.html

 

Υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη σε ανοξειδοτο?

Σκεφτομουν να κοψω μονος μου μια ανοξειδωτη λαμαρινα στο αντιστοιχο μεγεθος

Δημοσ.
18 hours ago, protathlitis said:

Πάντως εγώ όσες φορές δοκίμασα να βάλω στο πλυντήριο πιάτων εξαρτήματα της ψησταριάς, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Είτε γιατί είχε ξεραμένα λίπη που έβγαιναν μόνο με δυνατό τρίψιμο με το χέρι, είτε είχαν τέτοιο σχήμα χωρίς ενιαίες επιφάνειες (πχ σχάρες) που επίσης δεν καθάριζαν καλά. Και υπόψην, έχω καλό πλυντήριο. 

Οπότε θα σου έλεγα να μην βασίζεσαι σε αυτό και να έχεις υπόψην σου ότι θα πρέπει να τρίβεις με το σφουγγάρι για να καθαρίζεις τα εξαρτήματα, και με ατσαλόβουρτσα για τις κυρίως σχάρες. Μια ρουτίνα είναι, και αν γίνεται συχνά θα είναι αρκετά εύκολο. 

Στις ψησταρίες υγραερίου δεν είναι όπως τα κάρβουνα που τα λίπη πέφτουν πάνω τους και μετά τα πετάς. Στο υγραέριο πέφτουν στον κάδο, συνήθως σε κάποιο ταψάκι , οπότε χρειάζεται καθάρισμα. 

17 hours ago, est said:

Δεν έγινε και τίποτα. Μάλιστα, υπάρχουν ειδικότεροι εδώ μέσα, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε που με τον καιρό θα σε κατατοπίσουν αναλυτικά... Να σου πω ακόμα ότι:

1) Κάθε ηλεκτρική συσκευή έχει θερμοστάτη άσχετα αν είναι ρυθμιζόμενος ή όχι.

2) Ισχύουν όλα αυτά. Εσύ θα επιλέξεις πρατήριο που είσαι ήδη πελάτης και ίσως μπορείς να χρησιμοποιήσεις για έκπτωση, πρόγραμμα ανταμοιβής από τα καύσιμα που βάζεις στο αυτοκίνητο ή κατάστημα πώλησης που κατά κανόνα είναι γενικά φθηνότερο.

3) Αν το μπάτζετ δεν είναι θέμα τότε μελέτησε το ακόμα καλύτερα για να παίξεις σωστά.

4) Εμαγιέ σχάρες ούτε καν. Ξεχνάς τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών και πλέον παίζεις σε άλλο επίπεδο.

5) Όπως σου είπε και ο @protathlitis το πλυντήριο πιάτων το ξεχνάς 😂

Καλή τύχη και υπομονή. Και αν στο βουνό των επιλογών σου, συναντήσεις εδώ μέσα κάποιον με κουπί 🤔 εμπιστέψου τον 👌

Φυσικά δεν εννοώ να πετάμε τις σχάρες ως έχουν στο πλυντήριο. Απλά, φαντάζομαι με τις εμαγιέ θα γίνεται ό,τι με τις ηλεκτρικές: ζεστό νερό - μούλιασμα - ξύσιμο για τα επίμονα και μετά πλυντήριο πιάτων. Έχουμε κι εμείς καλό, siemens του 2020 που πετάει το νερό από 350 διαφορετικές γωνίες, καθαρίζει πολύ καλύτερα από το παλαιό μας miele. :D

Ενώ με τις μαντεμένιες, δε θα είναι και πολύ πεπεισμένοι, ούτε με το βάρος τους, ούτε με την ευαισθησία τους στη σκουριά, ούτε και με την απουσία πλυσίματος με πατροπαράδοτο... πλυντήριο. Τελοσπάντων, θα πάω σε μαγαζί να δω και τις ποιότητες. Άμα μου φανούν μπαρούφα οι φτηνιάρες, θα πάω απευθείας στις μεγαλύτερες - ακριβότερες (εφόσον οι διαστάσεις τους είναι όντως αυτές που γράφονται. Άμα μου λέει πλάτος 74 και είναι 78, δεν αγοράζεται ούτε με σφαίρες).

Δημοσ.
11 ώρες πριν, protathlitis είπε

Τι εννοείς χαμηλά? εγώ γύρω στους 220 βαθμούς τα ψήνω και το σουβλάκι βγαίνει καλό ενώ το καλαμάκι δεν καίγεται, απλώς σκουραίνει λίγο.

Πώς πιάνετε τέτοιες θερμοκρασίες ρε γμτ, κάτι παίζει με την ψησταριά μου στο τέρμα πάνω από 190 δεν το έχω δεί ποτέ με άδεια ψησταριά 

Δημοσ.

Αδερφιααααααα! Μου λείψατε ρεεεε!

Κάποια στιγμή το σκ θα καθίσω να διαβάσω προς τα πίσω να σας χαρώ!

@sndev τα φιλιά μου 

  • Like 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, mastoras007 said:

Πώς πιάνετε τέτοιες θερμοκρασίες ρε γμτ, κάτι παίζει με την ψησταριά μου στο τέρμα πάνω από 190 δεν το έχω δεί ποτέ με άδεια ψησταριά 

Εγω λεω χαμηλα τους 200 βαθμους στους οποιους φτανει με 2 καυστηρες στη μεση για 10 λεπτα. Αν αναβω 4 στη μεση σε 12 λεπτα περναει τους 310. 4 στο φουλ δεν εχω βαλει ποτε. οταν ειναι να γεμισω την σχαρα ολη τοτε προθερμενω για 10 λεπτα με καυστηρες στο μισο κι μολις βαλω ψηνω με 4 στο 1/3. Αλλα μιλαμε για 16.6 kw καυστηρες οχι 10-12 που εχουν οι κινεζικες.

Επεξ/σία από johnniek13
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mastoras007 είπε

Πώς πιάνετε τέτοιες θερμοκρασίες ρε γμτ, κάτι παίζει με την ψησταριά μου στο τέρμα πάνω από 190 δεν το έχω δεί ποτέ με άδεια ψησταριά 

Είσαι σίγουρος ότι το θερμόμετρο στον κάδο λειτουργεί σωστά; κάνε έναν έλεγχο.

Έχεις καθαρό κάδο και σχάρες;

Δημοσ.
8 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Αλλα μιλαμε για 16.6 kw καυστηρες οχι 10-12 που εχουν οι κινεζικες

16.6 kw/h εννοείς? ποια ψησταριά έχει τέτοια ένταση/κατανάλωση? 

Δημοσ.
1 hour ago, protathlitis said:

16.6 kw/h εννοείς? ποια ψησταριά έχει τέτοια ένταση/κατανάλωση? 

NAPOLEON ROGUE 525 και ολες της σειρας αυτης. 

Καθε καυστηρας φτανει 4.15kw. Χ 4. πραγμα που φαινεται και στο ψησιμο αν κρινω απο αυτα που γραφουν αλλοι για τις κινεζικες.

Δημοσ.

Άρα μιλάς αθροιστικά για όλους, όχι ο καθένας. Ok. 

Καλά ο φίλος που ανέφερε ότι δεν φτάνει 200 βαθμούς κάποιο πρόβλημα θα έχει η ψησταριά του, δεν δικαιολογείται τόσο χαμηλά πιστεύω. 

 

Δημοσ.

Εχω ξανα αναφέρει εδώ παλιότερα είχε συζητηθεί, εχω την unimac trend 3 καυστήρες, η ψησταριά το κάνει απο καινούρια που την πήρα, ειδικά πρώτες μερες πήρα τηλέφωνο στο εργοστάσιο και μου είπαν οτι ειναι φυσιολογικό κτλ.

Γενικά οταν ψήνω αργώ πολύ, με τον καιρό το συνήθισα και ψήνω αλλά σε γενικές γραμμές δεν ξέρω αν πάνε ολα καλά,

Οταν το ειχα κάνει θέμα εδώ είχαμε πει οτι εχω πολύ μεγάλο άνοιγμα πίσω με αποτέλεσμα να φευγει ολη θερμοκρασία ευκολα και δυσκολεύεται να πιάσει θερμοκρασίες.

Κάθε φορά που ψήνω το καταλαβαίνω και εγώ.

Λέω στο επόμενο ψήσιμο (σήμερα) να κλείσω ενα μέρος του ανοιγματος με αλουμινόχαρτο να δώ πώς θα πάει.

Πρίν λίγες μέρες που ημουν στο λερόυ χαζευα της ψησταριές και είδα οτι εχουν ανοιγμα το 1/4 αποτι εχω εγώ

δείτε φώτο και πείτε μου απόψεις....

received_720089610042347.jpeg.9f474f58caa6240e859cdb018064044f.jpeg.3fddfbed09f90dcbda22350e875819b0.jpeg

5 ώρες πριν, plasTOST είπε

Είσαι σίγουρος ότι το θερμόμετρο στον κάδο λειτουργεί σωστά; κάνε έναν έλεγχο.

Έχεις καθαρό κάδο και σχάρες;

Ναι εχω αλλάξει θερμόμετρο (για άλλους λόγους)

12 ώρες πριν, johnniek13 είπε

Εγω λεω χαμηλα τους 200 βαθμους στους οποιους φτανει με 2 καυστηρες στη μεση για 10 λεπτα. Αν αναβω 4 στη μεση σε 12 λεπτα περναει τους 310. 4 στο φουλ δεν εχω βαλει ποτε. οταν ειναι να γεμισω την σχαρα ολη τοτε προθερμενω για 10 λεπτα με καυστηρες στο μισο κι μολις βαλω ψηνω με 4 στο 1/3. Αλλα μιλαμε για 16.6 kw καυστηρες οχι 10-12 που εχουν οι κινεζικες.

Καλά εσένα πυροβολάει... 

Αναφλέξεις δεν εχεις??

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mastoras007 είπε

Εχω ξανα αναφέρει εδώ παλιότερα είχε συζητηθεί, εχω την unimac trend 3 καυστήρες, η ψησταριά το κάνει απο καινούρια που την πήρα, ειδικά πρώτες μερες πήρα τηλέφωνο στο εργοστάσιο και μου είπαν οτι ειναι φυσιολογικό κτλ.

Γενικά οταν ψήνω αργώ πολύ, με τον καιρό το συνήθισα και ψήνω αλλά σε γενικές γραμμές δεν ξέρω αν πάνε ολα καλά,

Οταν το ειχα κάνει θέμα εδώ είχαμε πει οτι εχω πολύ μεγάλο άνοιγμα πίσω με αποτέλεσμα να φευγει ολη θερμοκρασία ευκολα και δυσκολεύεται να πιάσει θερμοκρασίες.

Κάθε φορά που ψήνω το καταλαβαίνω και εγώ.

Λέω στο επόμενο ψήσιμο (σήμερα) να κλείσω ενα μέρος του ανοιγματος με αλουμινόχαρτο να δώ πώς θα πάει.

Πρίν λίγες μέρες που ημουν στο λερόυ χαζευα της ψησταριές και είδα οτι εχουν ανοιγμα το 1/4 αποτι εχω εγώ

δείτε φώτο και πείτε μου απόψεις....

received_720089610042347.jpeg.9f474f58caa6240e859cdb018064044f.jpeg.3fddfbed09f90dcbda22350e875819b0.jpeg

Ναι εχω αλλάξει θερμόμετρο (για άλλους λόγους)

Καλά εσένα πυροβολάει... 

Αναφλέξεις δεν εχεις??

Αν από το άνοιγμα αυτό που φαίνεται είναι οι σχάρες λογικό το βλέπω να αργείς. Φεύγει όλη η θερμότητα. σχεδιαστικό λάθος θα τολμούσα να πω.

Δημοσ.

Οντως το θυμαμαι και εγω, αν αυτο που βλεπουμε ειναι οι σχαρες κλειστο για ενα ψησιμο με αλουμινοχαρτο, σιγουρα χανεις ζεστη, αλλα να εισαι εκει κοντα μην φυγεις να το παρατηρεις τι γινεται μεσα, μην παρουμε φωτια και σε παρουμε στο λαιμο μας :) Πως σκατα ειπαν οτι ειναι φυσιολογικο τοσο μεγαλη τρυπα... σε διαβεβαιωσαν οτι δεν λειπει κανενα κομματι απο την πλατη? Τους εδειξες φωτο?

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, plasTOST είπε

Αν από το άνοιγμα αυτό που φαίνεται είναι οι σχάρες λογικό το βλέπω να αργείς. Φεύγει όλη η θερμότητα. σχεδιαστικό λάθος θα τολμούσα να πω.

Όχι δεν είναι οι σχάρες είναι αυτή η σχάρα για το ζεσταμα που λένε

Οι σχάρες είναι ποιο χαμηλά.

Μόλις έκανα δοκιμή...

Πρώτη φορά βλέπω τέτοια θερμοκρασία!

received_892161432598625.jpeg.e4bd7125cc7b7bbbf8947bd2d67d8481.jpegreceived_1584974605622104.jpeg.fbbf0b359270eb9aee27c37d71a0cb28.jpegreceived_924443852761146.jpeg.29995c8d1ccbb0efc5b8235219af3063.jpeg

 

  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...